Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ

Κάποτε, επί ημερών «σοσιαλισμού» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (1979-1981), το ΚΚΕ είχε σαν κεντρικά συνθήματα τα «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ» και το «ΚΚΕ αλλαγή – δεύτερη κατανομή«. Με αυτά τα συνθήματα το ΚΚΕ εξωράιζε το ΠΑΣΟΚ και έδινε ψεύτικες ελπίδες για τον επερχόμενο ΠΑΣΟΚικό σοσιαλισμό.  Στα συνθήματα αυτά και στην λογική τους, είχε τη βάση της η συγκυβέρνηση του 1989.

Για να μην λέω δικά μου λόγια και θεωρηθεί οτι υπονομεύω το «κόμμα», αφήνω τον Χαρίλαο Φλωράκη να εξηγήσει τι σημαίνει το σύνθημα “αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ” και επίσης, πως το εκλογικά δυναμωμένο ΚΚΕ θα εξασφάλιζε πραγματικές αλλαγές ύστερα από μια νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα (ή στο link κάτω από την εικόνα) για να κατεβάσετε την μπροσούρα. Είναι σχετικά μικρό (8 σελίδες 2,5ΜΒ)  και θα χρειαστεί περίπου ένα με δύο λεπτά για να «κατέβει¨ στον υπολογιστή σας.

Χωρίς το ΚΚΕ καμιά πραγματική αλλαγή

 

 

2 comments on “Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ

  1. Ένα άλλο σύνθημα ήταν το «Δημοκρατική συνεργασία, όχι άλλο 63«. Αυτό ήθελε να καταστήσει σαφές στο ΠΑΣΟΚ οτι έπρεπε να στηριχθεί στο ΚΚΕ όπως το 1963 ο Γ. Παπανδρέου αρχικά στηρίχθηκε στην ΕΔΑ και όχι να αναζητήσει την αυτοδυναμία όπως ο Γ. Παπανδρέου στη συνέχεια έκανε.

    «Για την ιστορία :
    Το κόμμα του Γ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 1963 με ποσοστό 42,04%. Έχοντας 138 έδρες, σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας με τη στήριξη της Ε.Δ.Α., που είχε 28 έδρες. Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου επιθυμούσε αυτοδύναμη πλειοψηφία και έτσι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης αμέσως μετά την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης. Στις εκλογές του Φεβρουαρίου 1964 η Ένωση Κέντρου κέρδισε με το 52,8% των ψήφων και 171 έδρες.
    »

    Μετά απ’ όλα αυτά κάνει εντύπωση η σημερινή κριτική που κάνει το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ (ότι τάχα μου ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ), τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διατύπωσε τέτοια πρόθεση και φυσικά ποτέ δεν είχε την συνθηματολογία συνεργασίας με το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, όπως το ΚΚΕ είχε σαν κεντρική επιθετική συνθηματολογία και τότε που αναφέρεται το άρθρο αυτό αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s