Από τους Fama Volat στους Frenzy

Εκείνη η γειτονιά της Αθήνας που τελείωσα το εξατάξιο Γυμνάσιο, είχε παράδοση στα γκρουπάκια που έπαιζαν ροκ μουσική. Σε ένα από τα ροκ συγκροτήματα που υπήρχαν τότε, έπαιζα εγώ κιθάρα, ο Μανώλης τύμπανα και ο Αλέκος μπάσο. Δεν είχαμε κάποιον να κάνει φωνητικά, γι’ αυτό όταν άκουσα σε ένα πάρτι δίπλα μου έναν πιτσιρίκο να τραγουδά με πολύ ωραία φωνή προσπάθησα πολύ -είναι η αλήθεια- αλλά στο τέλος τον έπεισα να έρθει μαζί μας. Έτσι προστέθηκε ο Σάββας Χρηστίδης στα φωνητικά σαν ο τέταρτος και πιο μικρός ηλικιακά της παρέας. Παρέα κάναμε και με τον συμμαθητή μας Μπάμπη Λαμπαδάριο.

Είχαμε νοικιάσει το ισόγιο από ένα μικρό διώροφο (σήμερα είναι πολυκατοικία) και το είχαμε μετατρέψει σε «στούντιο» για να κάνουμε πρόβες. Από εκείνο το στούντιο πέρασαν κατά καιρούς και άλλα συγκροτήματα που τους το δανείζαμε για να κάνουν πρόβες. Από εκεί πέρασαν μια βόλτα κάποτε ο ντραμίστας Γιώργος Τρανταλίδης των Socrates, ο βιρτουόζος του βιολιού Γιώργος Μαγκλάρας  (που μας άρεσε πολύ η παρέα του και θα θέλαμε να μάθουμε νέα του) και πολλοί άλλοι.

Επισκέψεις μας έκαναν και άνδρες της ασφάλειας που δεν καταλάβαιναν τι ήταν αυτά που κάναμε εκεί αν και κάθε φορά τους λέγαμε οτι «παίζουμε μουσική». Μάλλον τα αντιλαμβανόντουσαν κάτι σαν μαύρη μαγεία (μιλάμε για 1972 – 1974 δλδ χούντα).

Αυτό μου το είπε ο Μανώλης τελευταία (εγώ δεν θυμάμαι τίποτα) και μπαίνει σαν update :
Σε μια «επίσκεψη» της ασφάλειας μάζεψαν τις γόπες από τα στριφτά του Τρανταλίδη που ήταν σβησμένα στο πάτωμα (να πω εδώ, ότι τότε στην Ελλάδα δεν μπορούσες να αγοράσεις καπνό. Μόνο τσιγάρα μπορούσες να βρεις. Το εμπόριο καπνού απαγορεύονταν).  Συνέλαβαν αυτούς που βρήκαν εκεί (και τον Μανώλη μαζί τους, εγώ δεν ήμουν) και τους κράτησαν μέχρι να δουν τι είχαν μέσα οι γόπες. Μετά από λίγες ώρες -και μερικούς γονείς να φωνάζουν- και αφού δεν βρήκαν κάτι στις γόπες από τα τσιγάρα του Τρανταλίδη, τους άφησαν.

Το συγκρότημα το είχαμε ονομάσει “Fama Volat”,  φράση που βρήκα σε κάποιο δοκίμιο λατινικών αν και δεν διάβαζα λατινικά στο σχολείο σαν «πρακτικός» που ήμουν, φράση που σημαίνει “Η φήμη πετά”.
Είχαμε παίξει σε αρκετές συναυλίες και σε πάρα πολλά πάρτι.
Με το ίδιο όνομα υπάρχει και σήμερα ένα συγκρότημα με νέα παιδιά που μάλιστα παίζει μουσική που μου αρέσει. Καμία σχέση με εμάς. Τους εύχομαι όμορφο και δημιουργικό ταξίδι.

Ο Σάββας Χριστίδης σήμερα είναι μουσικός. Διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα σε ωδείο και σε ιδιαίτερα. Επίσης δίνει συναυλίες με διάφορα κατά καιρούς συγκροτήματα παίζοντας κιθάρα και κάνοντας φωνητικά.
Ο Μπάμπης Λαμπαδάριος έχει κύριο επάγγελμα να διδάσκει Αγγλικά. Τον βρίσκεις και αυτόν σε συναυλίες με διάφορα σημαντικά σχήματα όπως πχ τους “Zero Zero” ή τους «Αίολος» (με τους Αίολος έβγαλε και δίσκο).

Όταν οι δυο τους (Σάββας και Μπάμπης) βρέθηκαν στο ίδιο σχήμα, δεν είχα κάτι άλλο να κάνω παρά να ειδοποιήσω τον Μανώλη και τους άλλους συμμαθητές μου να πάμε παρέα να τους ακούσουμε.

Έτσι την Πέμπτη 14.01.2010, ξημερώνοντας Παρασκευή, ακούσαμε του «Frenzy» στην πρώτη τους συναυλία.

Στην επόμενη φωτογραφία ο Μπάμπης με τον Σάββα πριν την συναυλία

Στην επόμενη φωτογραφία ο ντραμίστας των (τότε) Fama Volat Μανώλης με τον γιό του

Μαζί μας ήταν ακόμη 4 συμμαθητές από εκείνο το Γυμνάσιο, κάποιοι με τα παιδιά τους!!!

10 comments on “Από τους Fama Volat στους Frenzy

  1. @Sanny Ναι. Έπαιξαν και στο Mike’s δύο φορές. Ο Μπάμπης πέρα από τα αστεία είναι πολύ καλός!

    Θα σε ενημερώσω αν όλοι μαζί παίξουν κάπου (ή μόνος ο Μπάμπης με άλλο σχήμα) στο email σου : wea****s@****.com ok?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s