Το χρέος μας; Πάρτε το!

 

Το χρέος μας; Πάρτε το!
Αφού όμως πρώτα πληρώσετε τις αποζημειώσεις του πολέμου που μας χρωστάτε!

 

.
.

Αξιότιμε κύριε Helmut Markwort, αρχισυντάκτη του περιοδικού Focus

Το εξώφυλλο του περιοδικού σας (αριστερά) είναι κακόγουστο και χυδαίο. Ανησυχείτε για τα «φράγκα» σας και αυτό δεν σας εμποδίζει να προσβάλλετε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Πολιτισμός κ. Markwort είναι το εξώφυλλο του περιοδικού της ομάδας μας (δεξιά). Πολιτισμός είναι ο Σάτυρος του Αρχαιολογικού Μουσείο Αθηνών. Ελπίζουμε να τον γνωρίζετε.

Η σημερινή έκδοση του περιοδικού μας και η παρουσία του Σατύρου είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους συνεργάτες σας και στο έγκυρο περιοδικό σας!

Ας σταθούμε όμως στα «φράγκα» γιατί, από όλα όσα γράφετε, αυτά και μόνο φαίνεται να σας ενδιαφέρουν.

Λέμε λοιπόν: ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει το χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν! Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο! Το όνομα SIEMENS, das «Flaggschiff» Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;

Η πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια designed in Germany που «μπατάρουν» στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να «ψωνίσει» η Ελλάδα από τη χώρα σας; Η μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο τη χώρα μου να αγοράσει το Eurofighter;

Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών, που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν!

 .
.

Πηγή : Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

.

.

11 comments on “Το χρέος μας; Πάρτε το!

 1. Η «DEUTSCHE BANK» σαφώς προβληματισμένη από την καμπάνια που κάνει το «Κανάλι», μας έστειλε το ακόλουθο e-mail στο οποίο και εμείς απαντήσαμε και τώρα απλά περιμένουμε τις αποζημειώσεις.

  DEUTSCHE BANK NL(CREDIT & LOAN DEPT.)
  TOURNOOIVELD 6, 2511CX DEN HAG,
  THE NETHERLANDS.

  TEL:+31-645-167-853.
  FAX:+31-847-403-801.
  EMAIL:s.harms@dbloans.net
  ALTERNATE EMAIL:s.harms@terra.com

  Goodday!
  We are loan lenders from Deutsche Bank(DB) Credit & Loan Dept Netherlands,we give out loan at the rate of 3% interest from the range of $20,000us dollars to $5million us dollars.Are you tired of Seeking for Loans and Mortgage, Have you been constantly turned down by other Banks and some Private Financial Institutions;We give out loans to individuals,firms, companies,industries etc. Any interested person,irrespective of your country should Contact us now Via Email:s.harms@dbloans.net with the following details below;

  Full Names:
  Contact Addresss:
  Amount Required:
  Duration Of Loan:
  sex:
  Tel:
  country:

  Regards,
  Mr.Stefan Harms(Loan Officer)
  Deutsche Bank Netherlands Credit & Loan Dept.

 2. 25.02.2009

  Βερολίνο

  Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμα στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  «Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές» δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος παράλληλα τις συμφωνίες του 1960:

  «Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό.» Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν βοηθά καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση» πρόσθεσε.

  Σύμφωνα με τον Αντρέας Πέσκε, οι Ελληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος «Μνήμη, ευθύνη και μέλλον» το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισ. ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες.

  Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους «περίπου 32 δισ. γερμανικών μάρκων (16,3 δισ. ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

  Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών ΜΜΕ απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε «την ελευθερία του Τύπου».

  Πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα

  Σε 70 δισ. ευρώ εκτιμούνται σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  Το ποσό αυτό προέρχεται από τα χρήματα που πήραν οι δυνάμεις κατοχής από την Τράπεζα της Ελλάδας (3,5 δισ. δολάρια σε τιμές του 1938) και από την οφειλή που όρισε η Διασυμμαχική Επιτροπή ως πολεμικές επανορθώσεις (7,1 δισ. δολάρια σε τιμές του 1938).

  Δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις στα θύματα των θηριωδιών σε βάρος του άμαχου πληθυσμού και των κατοίκων των 89 κατεστραμμένων χωριών.

  Η Γερμανία επίσης οφείλει να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που οι κατοχικές δυνάμεις αφαίρεσαν από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

  Από το 1946 μέχρι σήμερα, οι γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις αυτές και αρνούνται να επιστρέψουν τα δανεικά.

  «H Γερμανία χρωστάει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα από τραπεζικές πιστώσεις, χορηγηθείσες προς τις γερμανικές αρχές κατά το διάστημά του πολέμου και τις οποίες αρνείται να εξοφλήσει» είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργό Ξενοφών Ζολώτας.

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1110145

 3. Το όνομα του χιτλερικού αξιωματικού Μαξ Μέρτεν συνδέθηκε στην Ελλάδα όχι μόνο με την εξολόθρευση των 56.000 και πλέον εβραίων ελλήνων υπηκόων της Θεσσαλονίκης αλλά και με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα στο τέλος της δεκαετίας του ’50.

  Ο Μέρτεν, εναντίον του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία ως εγκληματία πολέμου από το 1947, είχε συλληφθεί και μεταφερθεί σε φυλακές της Αθήνας, δικάστηκε τον Φεβρουάριο του 1959 και καταδικάστηκε σε «κατά συγχώνευσιν κάθειρξιν» 25 ετών, αλλά λίγους μήνες αργότερα μεταφέρθηκε στη Δυτική Γερμανία για να εκτίσει (υποτίθεται) εκεί την ποινή του. Το 1960 αφέθηκε ελεύθερος.
  Τον Ιανουάριο του 1959 η τότε κυβέρνηση Καραμανλή φέρνει στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο «περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου» και το δικαιολογεί με το ότι, όπως δήλωσε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Καλίας, «πρέπει να παραμεριστούν τα εμπόδια διά την ανάπτυξιν των σχέσεών μας με τη Δυτική Γερμανία».

  Αυτά τα πράγματα όμως, δεν μπορεί να τα θυμόμαστε, μια και η τάση των ημερών, είναι να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ την ΙΣΤΟΡΙΑ μας. Τόσο την πρόσφατη όσο και την παλιότερη.
  Γιαυτό φροντίζουν εγκάθετοι αξιωματούχοι του υπουργείου (όχι Εθνικής πλέον) Παιδείας.

  Η σφαγή του Διστόμου

  Μετά 59 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου του 1944, όπου Γερμανοί Ες Ες δολοφόνησαν ως αντίποινα 218 γέρους γυναίκες και παιδιά, το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Καρλσρούη εκδίκασε την αγωγή του Αργύρη Σφουντούρη και των τριών αδελφών του που ζητούν αποζημίωση από το γερμανικό δημόσιο για το θάνατο των γονιών τους και την καταστροφή της περιουσίας τους στο Δίστομο. Τον Ιούνιο του 2003 το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Καρλσρούη πήρε απορριπτική απόφαση, όπως και οι προηγούμενες αποφάσεις στο Πρωτοδικείο της Κολωνίας και στο Εφετείο της Βόννης.
  «Ούτε χρήματα ούτε χειρονομίες καλής θέλησης
  προς τα Καλάβρυτα»

  Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αποφάνθηκε ότι τα θύματα εγκλημάτων που διέπραξε η Βερμαχτ κατά τον B’ παγκόσμιο πόλεμο δεν νομιμοποιούνται να ζητήσουν αποζημίωση από το γερμανικό δημόσιο.

  «Ούτε χρήματα ούτε χειρονομίες καλής θέλησης» επιγράφει το άρθρο της η Frankfurter Rundschau, αναφερόμενη στη απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την μη αποζημίωση των θυμάτων από τα εγκλήματα που διέπραξε η Βέρμαχτ.

  «Πάνω από μια δεκαετία η σφαγή των Καλαβρύτων απασχολεί τα δικαστήρια. Συγγενείς των θυμάτων απαιτούν αποζημιώσεις. Την Πέμπτη απορρίφθηκε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η αγωγή ομάδας ατόμων που είχαν προσφύγει αρχικά εναντίον της Γερμανίας το 1995.

  Οι δικαστές έκριναν πως οι «επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων» είναι «έκφραση κρατικού κυριαρχικού δικαιώματος». Για το λόγο αυτό οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να επικαλεστούν πως πρόκειται για αστικές αποζημιώσεις. Οι συνήγοροι τους αντίθετα υποστήριξαν πως οι απαιτήσεις αυτές δεν σχετίζονταν με τον πόλεμο και πως επρόκειτο για την εκδίκαση αστικών απαιτήσεων.

  Για τους Έλληνες, θύματα του πολέμου, η απόφαση αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη. Ελπίζουν ακόμα σε αποζημιώσεις. Και όχι μόνο στα Καλάβρυτα. Οι Nαζί στρατιώτες προκάλεσαν φοβερές καταστροφές κατά την κατοχή της Ελλάδας επί 3,5 χρόνια κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Περισσότεροι από 130.000 Έλληνες πολίτες εκτελέστηκαν, 700.000 Εβραίοι μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 νεκροί από την πείνα και το κρύο. Και εκτός αυτού κατεστραμμένα κτίρια, επιχειρήσεις και δρόμοι.» Χώρια η κλοπή του χρυσού των ελληνικών τραπεζών.

  Η εφημερίδα Neues Deutschland έγραφε σκωπτικά:
  «Τελικά είμαστε τυχεροί. Θα μπορούσε η υπόθεση να μας έχει στοιχίσει πολύ πιο ακριβά. Πρόκειται για μια κακή απόφαση η οποία καταδεικνύει ότι μένουν ατιμώρητα τα εγκλήματα που διαπράττουν τα κράτη. Και αυτό ισχύει για τη Γιουγκοσλαβία του 1999, για το σημερινό Ιράκ και το Αφγανιστάν και αύριο ποιος ξέρει. Υπό την έννοια αυτή δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί περιφρονούν το διεθνές δίκαιο καταλήγει η εφημερίδα».

  Πηγή : http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2688

 4. Παράθεμα: -Τι συμβαίνει με το μεσαίο δάχτυλο της Αφροδίτης; « Πόντος και Αριστερά

 5. Το Άρθρο είναι για τα μπάζα.

  Και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να του κάνουμε ανάλυση. Μια φτηνιάρικη κλαψιάρικη φάτσα πάνω σ ενα κακεντρεχές, κίτρινο υπόβαθρο. Οι λαοί αλλάζουν, το ίδιο και οι Γερμανοί (αν και μου φαίνεται πως όχι)
  Αν ο συγγραφέας ήταν άλλης εθνικότητας , θα έλεγα – με μεγαλύτερη άνεση – ότι είναι η αναβίωση των ναζιστικών (ναζι =εθνικισμός με την φυλετική έννοια) διακρίσεων.

  Έχουμε τα χάλια μας, σ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αλλά μήπως δεν έβαλαν το χεράκι τους οι Γερμανοί του χτές και του σήμερα; Μήπως οι ίδιοι δεν έχουν εξωτερικό χρέος μεγαλύτερο της Ελλάδας. Μήπως οι κανόνες εμπορίου, όπως εχουν επιβληθεί απο την Ε.Ε. καθ υπαγόρευση των υπερατλαντικών μας φίλων και εταίρων δεν έσπρωξαν την χώρα μας σε δανεισμό; Μήπως οι τράπεζες, που σήμερα διψάνε για αίμα (7% επιτόκια δανεισμού) δεν μας δάνειζαν για ν αγοράζουμε τα γερμανικά αυτοκίνητα; Μήπως δεν μας κατασκεύασαν αυτοί οι τέλειοι κατασκευαστές πλυντηρίων και μιζών υποβρύχια που γέρνουν;

  Μήπως …………..

  Ολα καλά και άγια, αλλά να μας βρίζουν χυδαία και το απολαμβάνουμε????!!!!

  Ελεος πια!

  Ασε αυτά τα “δεν έχουμε ποιητές, ζωγράφους, μουσικούς, συγγραφείς”
  Ο καθένας να πρόσθετε και έναν θα βγαίναμε μπόλικοι!
  Να μαρτυρίσω μερικούς;
  Εμείς όντως δεν έχουμε κλασική μουσική παιδεία, αλλα έχουμε την φωνή του αιώνα!
  Δεν έχουμε βιομηχανία και ούτε σοβαρή πολυτεχνική σχολή, αλλά έχουμε έναν Καραθεοδωρή.
  Δεν έχουμε τεράστια παιδεία στην μανιρίστικη ζωγραφική, αλλά στην λαϊκή, ωστόσο έχουμε ένα Θεοτοκόπουλο.
  Δεν είχαμε ούτε έχουμε κονδύλια για την υγεία, αλλα έχουμε έναν Παπανικολάου.
  Δεν έχουμε μεγάλους ποιητές ή συγγραφείς, αλλά έχουμε έναν Σεφέρη, έναν Κάλβο, έναν Παλαμά, έναν Ελύτη, έναν Σολωμό, εναν Καζαντζάκη, έναν Παπαδιαμάντη.
  (Τώρα, κάποιος θα μου πεί και με το δίκιο του, και που τους έχουμε τους διαβάζουμε; ή τους είχαμε αποδεχτεί: ΕΔΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.)

  Αυτοί, χώρα με 10-πλάσιο (;) πληθυσμό απο μας, τι έχουν μετά τον Καρλ Μαρξ και τον Καρλ Μάϊ;
  Οσο για την PISA, εδώ καγχάζουμε!!!! Οταν πρωτοεκδόθηκαν οι μελέτες οι Γερμανοί ήταν πολύ κοντά μας. Τωρα συμμορφώθηκαν γιατι θίχτηκε το γόητρό τους. Καλά έκαναν!! Εμείς, γιατι να το κάνουμε; Μήπως έχουμε τη μεγάλη Βιομηχανία για να υποστηρίξουμε;;;;;

  Να ναι καλά οι άνθρωποι να κάνουν καλά λουκάνικα, αυτοκίνητα, και μηχανήματα. Εμείς ας κάνουμε μια καλή ουμανιστική παιδεία, μπορεί αυτη να μας σώσει!!!

  Τέλος, και όχι τελευταία:

  Εύχομαι αυτός ο εξεφτελισμός που γίνεται με στόχο τα υψηλότερα επιτόκια και γιατι όχι ΚΑΙ την στροφή της κοινής γνώμης ενάντιον μας σε κανέναν επικείμενο πόλεμο που θα μας μπουμπουνίσουν οι γείτονες, να μας αφιπνίσει σαν λαό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s