11 comments on “Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

 1. Το αντιγράφω από το tvxs.
  Άκουσα και εγώ τον ιδιοκτήτη του Ιανού, Νίκο Καραντζά, να λέει ότι του έλεγαν «θα σας κάψουμε ζωντανούς».

  …Στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» που έγινε για μια ακόμη φορά στόχος των αναρχοφασιστών που αρέσκονται να καίνε βιβλία, οι τραμπούκοι που έσπασαν με βαριοπούλες τις πόρτες το είπαν στα ίσα στους φίλους του καταστήματος οι οποίοι, περιμένοντας μια ακόμη επίθεση, ήταν στον πάνω όροφο και έτρεξαν να σβήσουν την φωτιά απ τις μολότοφ: «θα σας κάψουμε ζωντανούς».

  Μιλώντας με σπασμένα ελληνικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων του «Ιανού», ένας από τους αναρχοφασίστες έλουσε τρεις από τους εγκλωβισμένους με βενζίνη-ή κάποιο άσπρο εύφλεκτο υγρό παρόμοιο με αυτό που οι ρεπόρτερ του Tvxs είδαν να πέφτει στην Marfin Bank. Αν δεν είχε επακολουθήσει μάχη σώμα με σώμα με τον ιδιοκτήτη του Νίκο Καραντζά, το βιβλιοπωλείο δεν θα υπήρχε. Κανείς δεν ξέρει αν οι άνθρωποι που ήταν μέσα θα είχαν γλυτώσει. Δεν θα έπρεπε όμως να τιμωρηθούν μιας και τιποτένιοι μικροαστοί, ακριβώς όπως οι τραπεζουπάλληλοι της Marfin στο απέναντι πεζοδρόμιο που πήραν ένα καλό μάθημα 5 λεπτά αργότερα…

 2. Χθεσινή δήλωση του Νίκου Χρυσόγελου μέλους του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων

  http://ecogreensnikoschryso.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

  “Εναλλακτικές πολιτικές. Αντίθεση στη βία”

  Εναλλακτική πολιτική δημοκρατική πρόταση απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές.

  Η σημερινή πρωτοφανής κινητοποίηση των πολιτών δείχνει ότι η κοινωνία έχει διαμορφώσει μια ξεκάθαρη άποψη: τα διάφορα πακέτα περιοριστικών πολιτικών που προωθούνται από την κυβέρνηση είναι άδικα και δεν θα έχουν αποτέλεσμα, δεν θα βγάλουν δηλαδή τη χώρα από τη βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, ενώ θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και θα αυξήσουν δραματικά τη φτώχεια και την ανεργία.

  Στη δύσκολη συγκυρία, που φτάσαμε με ευθύνη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, δεν φτάνουν πια τα ΟΧΙ και τα ΔΕΝ.

  Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να απευθυνθούν σε δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας για να διαμορφωθεί από τα κάτω και με τη συμμετοχή των πολιτών μια εναλλακτική, δημοκρατική πολιτική πρόταση διεξόδου από την βαθιά οικονομική, δημοσιονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση που θα στηριχθεί στη μεταρρύθμιση της κοινωνίας, σε μια δίκαιη κατανομή των βαρών στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, της σπατάλης και της φοροδιαφυγής, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

  Σταθερή αντίθεση στη βία από όπου και προέρχεται

  Σήμερα, για άλλη μια φορά η βία, έδειξε το απεχθές πρόσωπό της. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κανείς δεν δικαιούται να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές είτε σκόπιμα είτε από εγκληματική αδιαφορία για το αποτέλεσμα της δράσης του. Όλοι πρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους των 3 ανθρώπων που έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον εμπρησμό στην τράπεζα MARFIN της οδού Σταδίου. Οι πολίτες πρέπει να δείξουν ότι είναι αντίθετοι με τη βία ανεξάρτητα από τη δικαιολογία που χρησιμοποιείται για την άσκησή της.

  Η χώρα χρειάζεται άμεσα και μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, δεν μπορεί να οδηγηθεί στο χάος και στην αποσύνθεση, ούτε στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τη γενικευμένη καταστολή.,

  Νικος Χρυσόγελος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s