Ship to Gaza: Κατελήφθησαν από Ισραϊλινούς τα 6 πλοία της αποστολής Free Gaza – 19 νεκροί, 60 τραυματίες (Updated)

(Συνεχής ενημέρωση στα σχόλια)

Ώρα 6:00 το πρωί

Κατελήφθησαν από Ισραϊλινούς τα 5 από τα 6 πλοία της αποστολής Free Gaza!

Δεν έχω άλλα επίσημα νέα.
Λένε για 3 νεκρούς αλλά δεν είναι σίγουρο. (Ώρα 13:00   16 με 19 οι νεκροί, 60 τραυματίες)
Ελπίζω να μην είναι αλήθεια.

 

 

Για όλα τα άρθα στο Κανάλι για αυτό το θέμα κάνε κλικ —> εδώ

 

19 comments on “Ship to Gaza: Κατελήφθησαν από Ισραϊλινούς τα 6 πλοία της αποστολής Free Gaza – 19 νεκροί, 60 τραυματίες (Updated)

 1. Διεθνής Αντιδράσεις

  Ελλάδα: Οι κοινές ασκήσεις που η Ελλάδα διεξήγαγε αυτές τις μέρες με το Ισραήλ σταμάτησαν και ο Έλληνας υφυπουργός εξωτερικών κος Δρούτσας κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.

  Τουρκία: Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνέπειες αυτής της πράξης από πλευράς του Ισραήλ θα είναι ανυπολόγιστες. Κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.

  Σουηδία: Ο Σουηδός υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.

  Ισπανία: Ο Ισπανός υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη σε άμεση συνάντηση.

  Το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένοι νεκροί Τούρκικης εθνικότητας.

 2. Φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος»
  Πλήρωμα

  Στυλιανάκης
  Κληρονόμος Εμμανουήλ
  Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος
  Μισεμικές Γεώργιος
  Γρηγορόπουλος Μιχαήλ
  Μπόλος Νικόλαος

  Επιβάτες

  Γασπαράτου Ευγενία
  Θεοχαροπούλου Αικατερίνη
  Καρατζάς Γεώργιος
  Καρυπίδης Ιωάννης
  Κοσματόπουλος Νικόλαος
  Λάμπρου Ηλίας
  Μαθιουλάκης Εμμανουήλ
  Μουστάκας Ανδρέας – Μάριος
  Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης
  Πισσίας Ευάγγελος
  Πολίτης Παναγιώτης
  Συγγελάκης Πολυάνθης
  Τζιούμπας Αθανάσιος
  Τικτόπουλος Μιχαήλ – Αχιλλεύς
  Ψαρά Μαρία

  Επιβατηγό «Σφενδόνη»

  Πλήρωμα

  Μπούκας Θεόδωρος
  Παπακινός Πέτρος
  Παπαδημητρίου Απόστολος
  Αυγήρης Σπυρίδων

  Επιβάτες

  Βαλκάνος Νικόλαος
  Γελάλης Δημήτριος
  Κιτίδη Αικατερίνη
  Κυρίλλου Δήμητρα
  Λιερός Γεώργιος
  Τραβάλου Αφροδίτη
  Τσιγαρίδας Χρήστος

  Επιβατηγό «Mavi Marmara»

  Επιβάτες

  Πλειώνης Δημήτριος
  Χατζηστεφάνου Αριθστείδης – Κυριάκος

 3. Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», 12:50 μμ.

  Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας (6 πλοία με 700 περίπου επιβάτες μεταξύ των οποίων βουλυτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι κτλ από 40 περίπου χώρες), κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

  Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν ο ανεπιβεβαίωτος μέχρι στιγμής αριθμός νεκρών και τραυματιών, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

  Τελευταίες πληροφορίες από διεθνή μέσα αναφέρουν νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Επίσης Ελλάδα, Τουρκία, Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Ιορδανία καταδίκασαν επισήμως το γεγονός και κάλεσαν τους Ισραηλινούς πρέσβεις σε άμεση εξήγηση.

  Στις 19:00 διοργανώνεται συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Θεσ/νίκη, Τρίκαλα και σε άλλα μέρη καθώς και σε ευρωπαικές πρωτεύουσες και Νέα Υόρκη.

  Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για οποιαδήποτε νέα πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

 4. Ο Μανώλης Μαθιουδάκης, μέλος του Λιμανιού της Αγωνίας, είναι ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο Φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος».
  Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες.

  Στο φίλο Μανώλη και σε όλους/ες που συμμετέχουν στην αποστολή ευχόμαστε δύναμη.

 5. ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ
  Η επίθεση του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ εναντίον πλοίων με ανθρωπιστική βοήθεια

  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
  Θοδωρής Δρίτσας
  Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών
  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
  Προς
  Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

  Θέμα: Η επίθεση του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ εναντίον πλοίων με ανθρωπιστική βοήθεια
  Τη Δευτέρα το πρωί, πολεμικά πλοία του Ισραήλ επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα εναντίον νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πολλοί από τους συμμετέχοντες στην αποστολή δολοφονήθηκαν ή τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι έχουν απαχθεί. Η βοήθεια προς τον λαό της Γάζας έχει κατασχεθεί.
  Η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε πλήρη γνώση του σχεδίου της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και της πρόθεσης του Ισραήλ να εμποδίσει βιαίως την προσέγγιση της νηοπομπής στις ακτές της Γάζας. Η Κοινοβουλευτική ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είχε μάλιστα καλέσει την κυβέρνηση με επιστολή της στον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών «να αναλάβει πρωτοβουλία, τόσο δημόσια όσο και δια της διπλωματικής οδού» προκειμένου να μπορέσει η νηοπομπή να καταπλεύσει στη Γάζα.

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών
  1. Σε ποιες ενέργειες προέβη για να προστατεύσει τους έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην ειρηνική αποστολή προς τη Γάζα και πώς σκέπτεται να ενεργήσει για την αποτροπή πειρατικών ενεργειών σαν αυτή του Ισραήλ;
  2. Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε προκειμένου να καταδικαστεί διεθνώς η πειρατική ενέργεια του Ισραήλ και να απελευθερωθούν αμέσως οι απαχθέντες;
  Αθήνα 31 Μαΐου 2010

  Ο ερωτών βουλευτής
  Θοδωρής Δρίτσας

 6. Δευτέρα 31-5-10
  Έκτακτη ανακοίνωση

  Η Δημοτική Κίνηση «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 31-5-10 εκδήλωσή της «Η Θεσσαλονίκη στη δίνη της κρίσης» στο πολιτιστικό κέντρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

  Καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση-διαδήλωση που διοργανώνει σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην Καμάρα η επιτροπή πρωτοβουλίας «ΈΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», για να καταδικάσουμε την πειρατική-εγκληματική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του «ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

  Για τη νέα ημερομηνία της εκδήλωσης που αναβλήθηκε θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

  Από το Γραφείο Τύπου.

  ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β΄ Θεσσαλονίκης

 7. Έκτακτη σύνοδος στις Βρυξέλλες για την ισραηλινή επίθεση
  Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, 14:36

  Έκτακτη σύνοδο θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα οι πρέσβεις των 27 χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν την επιδρομή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  «Οι πρέσβεις της ΕΕ οργάνωσαν ειδική σύνοδο σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, για να μιλήσουν για το θέμα αυτό και οι αρχηγοί των αποστολών (των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες) συνεχίζουν να συζητούν αυτή τη στιγμή με τις ισραηλινές Αρχές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Τζον Κλάνσι σε συνέντευξη Τύπου.

  Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον έχει ήδη ζητήσει από τις ισραηλινές Αρχές να διεξαγάγουν «πλήρη έρευνα» για τις συνθήκες της επιδρομής στο διεθνή στολίσκο και να άρουν αμέσως και χωρίς όρους τον αποκλεισμό της Γάζας.

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=140651&cid=5

 8. Διαδηλώσεις στην Ελλάδα
  ΑΘΗΝΑ 7.00μμ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ –
  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 6.00μμ ΚΑΜΑΡΑ –

  ΓΙΑΝΝΕΝΑ 7.00μμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ –
  ΛΑΡΙΣΑ 8.00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ –
  ΚΑΒΑΛΑ 7.30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ –
  ΒΟΛΟΣ: 7:00μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ –

  ΧΑΝΙΑ 7:30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ –
  ΡΕΘΥΜΝΟ 7:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ –
  ΗΡΑΚΛΕΙΟ στις 6.00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (το πρώτο κάλεσμα για τις 7.00μμ στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ) –
  ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 7:30 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ –

  ΚΕΡΚΥΡΑ στις 6.00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ –
  ΠΑΤΡΑ στις 6.00 στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  Μυτιλήνη 7:00 Πλατεια Σαπφους
  Ξάνθη κεντρική πλατεία στις 7.00μ.
  Xίος 7μμ πλατεία

 9. Πληροφορίες για τους Έλληνες
  ώρα 14:30

  Ο Π. Χαρίτος, δημοσιογράφος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Αζντότ, μέσω του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι κανένας Έλληνας δεν είναι νεκρός.
  Δεν υπάρχει καμία οπτική ή άλλη επαφή με τους Έλληνες ή άλλο μέλος της αποστολής μέχρι στιγμής.

 10. Η ΑΓΚΥΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

  Τουρκία: Στο υπ. Εξωτερικών οι πρεσβευτές των χωρών μελών του Συμ. Ασφ. του ΟΗΕ, της ΕΕ και του Οργ. Ισλαμικής Διάσκεψης
  Οι πρεσβευτές των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης κλήθηκαν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για διαβουλεύσεις.

  Νωρίτερα, τόσο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχαν ανακοινώσει ότι η Άγκυρα ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

  -//-

  Call for demonstrations in all countries in the world

  The Palestinian Youth Network condemns the criminal and terrorist actions Israel is taking against the aid ships and calls the international community to take immediate public action against these attacks in front of your local Israeli Embassies.

  TAKE ACTION!

  Israel Murders at Least 15 Unarmed Civilians on Aid Flotilla to Gaza, Dozens Injured

  Under darkness of night, Israeli commandos from at least 14 warships and military helicopters boarded the Turkish passenger ship, Mavi Marmara, and began shooting. According to live video from the ship, at least two civilians have been murdered, and dozens injured. Israeli television is reporting 16 civilians killed.

  The Mavi Marmara was part of a 6-ship unarmed flotilla, including a U.S.-flagged vessel, carrying 700 passengers from 40 different countries and 10,000 tons of humanitarian aid on a mission of mercy to besieged Gaza.

  The last GPS signal from the flotilla, sent just prior to the attack, placed the ships at latitude:32.64113, longitude:33.56727 – approximately 65 miles off the coast of Netanya, well in international waters.

  Palestinian fishermen are regularly fired upon off the coast of Gaza, but these are the first Israeli murders of internationals at sea. In recent years, the Israeli military has adopted increasingly vicious policies toward international human rights workers in Palestine, murdering Rachel Corrie and Tom Hurdall in 2003.

  The names of the dead are not yet known. The flotilla passengers included retired US diplomats Amb. Edward Peck and Col. Ann Wright, Nobel Peace Prize laureate Mairead Maguire, and former UN assistant Secretary General Denis Halliday, as well as humanitarian aid and human rights workers, several Members of Parliament from Ireland, Germany, Sweden, Turkey, Malaysia, and Palestinian Members of the Knesset.

  We’re not surprised that the attacks took place in International waters, or that they were a reckless, murderous over-reaction to unarmed ships carrying medical supplies and building materials.
  Israel routinely meets nonviolent Palestinian protest with lethal violence.

  The Israeli war crimes and massacres continues, the deadly closure of Gaza continues, the colonisation of East Jerusalem and the West Bank continues, and the inalienable right of refugees to return to their homes still remains out of reach for millions. Grassroots resistance to Israel’s ongoing attacks has never been as urgent as it is today
  TAKE ACTION, CALL YOUR REPRESTANTIVES, AND THE ISRAELI EMBASSIES WORLDWIDE, PROTEST OUTSIDE ISRAELI EMBASSSIES IN YOUR CITY
  HOLD ISRAEL ACCOUNTABLE. MAKE SURE YOUR COUNTRY HOLDS ISRAEL ACCOUNTABLE, .
  For the United States call/e-mail your State Representatives and the US State Department in Washington, DC asking that they actively monitor the status of the ‘Gaza Freedom Flotilla’ and to be in constant communication with the government and military forces of Israel and Turkey and the Flotilla, and that Israel be held accountable once and for all .
  US State Department Telephone: (202) 647-4000 (24-hour number)
  US State Department E-Mail: publicaffairs@panet.us.state.gov
  List of contacts for USA Senators, Phone numbers, Emails, Addresses:
  http://www.senate.gov/general/contact_information/senators_cfm.cfm
  Canadians call and email:
  Stephen Harper, Prime Minister, Conservatives ,
  Jack Layton NDP ,
  Michael Ignatieff Liberals ,
  Call Israeli embassies/consulates to express your feelings at:
  http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Diplomatic+missions/Web+Sites+of+Israeli+Missions+Abroad.htm
  MORE INFORMATION:
  Livestream of the Flotila
  http://www.livestream.com/insaniyardim/videoFLOTA–
  George Galloway Speaks Out:
  http://www.ipadio.com/phlogs/Gaza_TVNews/2010/5/31/Gaza-TVs-phlog–17th-phonecast
  http://vivapalestina.org
  These first images of the Zionist attack on a fleet of freedom:
  http://www.facebook.com/video/video.php?v=429570641102&ref=mf
  To keep aware of the Freedom Flotilla’s current status on an hour-by-hour basis please monitor their website at: http://www.freegaza.org
  *************************************************
  Radio Cast from Gaza
  http://www.ipadio.com/phlogs/Gaza_TVNews/2010/5/31/Gaza-TVs-phlog–15th-phonecast
  Back up plan & Immediate Updates on
  http://gazafreedommarch.org/cms/en/flotilla.aspx
  Israel attacks Gaza aid convoy – Protesters storm Israeli consulate in Turkey

  Flotilla website: http://witnessgaza.com/
  Pre-recorded call for action from activist Caoimhe Butterly (Gaza TV News):http://youtube.com/watch?v=dlQfsV0lS_c
  First AlJazeeraEnglish

  Fadi Shehadeh
  Archimidous 23
  15125 Athens
  Greece
  Tel +306976215843

  Palestinian Youth Network
  http://www.pal-youth.org/

  General Union Of Palestine Students/Athens

  The Palestinian Youth Network condemns the criminal and terrorist actions Israel is taking against the aid ships and calls the international community to take immediate public action against these attacks in front of your local Israeli Embassies.

  -//-

  Δελτίο Τύπου Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας

  Η Γάζα αιμορραγεί. To ίδιο και όσοι την αγαπούν, αυτή τη φορά όμως κυριολεκτικά.
  Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την πειρατεία του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στον «Στόλο της Ελευθερίας» στα Διεθνή Ύδατα ανοιχτά της Γάζας. Χάρη στην αδιαφορία της διεθνούς κοινής γνώμης οδηγηθήκαμε στην αιματηρή επίθεση που συνέπεια είχε τους τραγικούς θανάτους τόσων επιβατών, τον τραυματισμό δεκάδων και τη σύλληψη εκατοντάδων άλλων, που τα μόνα όπλα τους ήταν η ελπίδα, το όραμα, το αίσθημα δικαίου, η ήρεμη αποφασιστικότητα για μια Ελεύθερη Μεσόγειο.
  Εμείς συμμετείχαμε ενεργά από την αρχή του όλου εγχειρήματος με πάμπολλους ακούραστους εθελοντές. Στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» επέβαινε και ο πρόεδρος μας Ναΐμ Ελγαντούρ εκπροσωπώντας όλους εμάς.
  Άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, κάθε ηλικίας, ιδιότητας, ιδεολογίας και θρησκεύματος ενώθηκαν για έναν δίκαιο σκοπό και σήμερα είναι άλλοι νεκροί άλλοι τραυματίες και άλλοι αιχμάλωτοι. Στα αμπάρια των πλοίων δεκάδες αναπηρικά ηλεκτρικά αμαξίδια, προκατασκευασμένα σπίτια, συστήματα, αφαλάτωσης και οικοδομικά υλικά, φάρμακα που ποτέ δε θα φτάσουν στους αποδέκτες της Γάζας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
  Ανάμεσα στα έξι πλοία του στόλου της Ελευθερίας, δύο πλοία με Ελληνική σημαία και πληρώματα το «Ελεύθερη Μεσόγειος» και η «Σφενδόνη» δέχθηκαν κι αυτά τραγική επίθεση στα διεθνή ύδατα και είδαν το κατέβασμα της Ελληνικής σημαίας, ευτελίζοντας την, και αυτό είναι κάτι που μας τρομάζει. Αγνοείται η τύχη 40 τουλάχιστο Ελλήνων και ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι το Ισραήλ, όποτε κρίνει σκόπιμο. Δηλαδή εκείνοι που σκότωσαν σήμερα τόσους άμαχους. Πόσο αξιόπιστα θα είναι τα στοιχεία τους και ποια η τύχη των εκατοντάδων ακτιβιστών;
  Η Διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει γιατί σήμερα σκοτώθηκαν άμαχοι υπερασπιστές της Ελευθερίας.
  Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, των νεκρών, των τραυματιών και των αιχμαλώτων και ευχόμαστε η Παλαιστίνη μια μέρα να πάψει να αιμορραγεί. Και πρέπει η Μεσόγειος να είναι Ελεύθερη.
  Το ΔΣ της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας

  -//-

 11. Attack Of The Quasars

  Επίθεση του Ισραήλ στα πλοία του «Ship to Gaza»

  Ο πατέρας μου βρίσκεται πάνω στο πλοίο Σφενδόνη, της πρωτοβουλίας Ship To Gaza.

  Οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν τη νύχτα σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους πάνω στα πλοία σε ΔΙΕΘΝΗ ύδατα.

  Ό,τι και να γίνει, είναι λάθος να χρησιμοποιούνται λέξεις όπως “Σιωνιστική επίθεση” κ.ο.κ. καθώς και να γίνονται κινητοποιήσεις με βάση το θρήσκευμα (“ξεσήκωμα όλων των μουσουλμάνων”). Είναι παντελώς άσχετο. Είναι ανθρωπιστικό και όχι θρησκευτικό.

  Θυμώστε. Θυμώστε γιατί ένα φασιστικό κράτος που επιβάλλει απαρτχάιντ σε έναν ολόκληρο λαό, κάνει στρατιωτική επίθεση σε ειρηνιστές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνή χωρικά ύδατα.

  Ελπίζω ο αριθμός των νεκρών να μην ανέβει. Ελπίζω να γυρίσει ασφαλής ο πατέρας μου.

  http://attackofthequasars.wordpress.com/2010/05/31/floating-daddy/

 12. Βαγγελης Πισσιας, Καραβι για γαζα, piazzadelpopolo

  Συνομιλία με τον Βαγγέλη Πισσία την ώρα της επίθεσης του Ισραήλ
  on Μαΐου 31, 2010 at 10:14 πμ

  Διάβασα στο Piazza del Popolo αυτή την δήλωση από το Βαγγέλη Πισσία την ώρα της επίθεσης :

  Οι Ισραηλινές δυνάμεις μας ζητάνε να παραδοθούμε. Δεν παραδιδόμαστε! Πλέουμε σε διεθνή χωρικά ύδατα! Περιμένουμε εντολές από την Ελληνική Κυβέρνηση, για το αν πρέπει να παραδώσουμε πλοίο με Ελληνική σημαία στο Ισραήλ! Αυτή είναι η θέση μας, περιμένουμε εντολή από την Ελληνική Κυβέρνηση! Χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά.

  Συγκλονιστική κατάθεση, όταν σου επιτίθενται σε διεθνή χωρικά ύδατα και καταλαμβάνουν ένα ελληνικό σκάφος με ελληνική σημαία!

  http://koukios.wordpress.com/2010/05/31/piazzagaza/

 13. Στις 20:00 ώρα Ελλάδας η έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
  Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 31/05/2010 17:02 (ΑΠΕ-ΜΠΕ- Ρόιτερ)

  ΗΠΑ (2). Στις 20:00 ώρα Ελλάδας η έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ισραηλινή επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου.
  Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα στις 17:00 GMT (20:00 ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει την επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, δήλωσαν διπλωμάτες στο Ρόιτερ.

 14. Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην Αυτοάμυνα!

  Ντοκουμέντο

  στο link

  http://wp.me/p9GCU-bL

  Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι Παλαιστήνιοι είναι απέίθαρχοι, εν αντιθέση με τον δικό μας Πρωθυπουργό, ένω παράλληλα αντιστέκωνται στο δικαίωμα του Περιούσιου (C) λαού του Θεού (R) να κυριαρχήσει στην Περιοχή.

  Την εντολή την έχει δώσει ο ίδιος ο Θεος!

  “6 Κύριος ὁ Θεὸς ἡμῶν ἐλάλησεν ἡμῖν ἐν Χωρὴβ λέγων· ἱκανούσθω ὑμῖν κατοικεῖν ἐν τῷ ὄρει τούτῳ· 7 ἐπιστράφητε καὶ ἀπάρατε ὑμεῖς καὶ εἰσπορεύεσθε εἰς ὄρος Ἀμορραίων καὶ πρὸς πάντας τοὺς περιοίκους Ἄραβα, εἰς ὄρος καὶ πεδίον καὶ πρὸς λίβα καὶ παραλίαν γῆν Χαναναίων καὶ Ἀντιλίβανον ἕως τοῦ ποταμοῦ τοῦ μεγάλου Εὐφράτου. 8 ἴδετε, παραδέδωκεν ἐνώπιον ὑμῶν τῆν γῆν· εἰσπορευθέντες κληρονομήσατε τὴν γῆν, ἣν ὤμοσα τοῖς πατράσιν ὑμῶν, τῷ Ἁβραὰμ καὶ Ἰσαὰκ καὶ Ἰακὼβ δοῦναι αὐτοῖς καὶ τῷ σπέρματι αὐτῶν μετ᾿ αὐτούς. 9 καὶ εἶπα πρὸς ὑμᾶς ἐν τῷ καιρῷ ἐκείνῳ λέγων· οὐ δυνήσομαι μόνος φέρειν ὑμᾶς”

  ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Α’

  Επίσης δίνει εντολή να μην μείνει ούτε σπέρμα απο τον εχθρο!

  3 καὶ παρέδωκεν αὐτὸν Κύριος ὁ Θεὸς ἡμῶν εἰς τὰς χεῖρας ἡμῶν, καὶ τὸν Ὢγ βασιλέα τῆς Βασὰν καὶ πάντα τὸν λαὸν αὐτοῦ, καὶ ἐπατάξαμεν αὐτὸν ἕως τοῦ μὴ καταλιπεῖν αὐτοῦ σπέρμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s