Δήλωση Νίκου Χρυσόγελου σχετικά με τις θέσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς

Ο Νίκος Χρυσόγελος, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς:

«Οι Πράσινοι στην Ευρώπη παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις γιατί σε αυτούς συνέκλιναν  πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, αλλά και ενεργοί πολίτες που – ανεξαρτήτως της πολιτικής καταγωγής τους – συνειδητοποίησαν ότι οι πολιτικές για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον πρέπει να είναι πράσινες. Ένα κομμάτι της αριστεράς πράγματι κατευθύνθηκε προς τους πράσινους, αλλά στους πράσινους συνέκλιναν και δυνάμεις από τον πολιτικό φιλελευθερισμό,  πρωτοβουλίες πολιτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος, την κριτική κατανάλωση, την κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς και ενεργοί πολίτες που δεν είχαν σχέση με την παραδοσιακή πολιτική στις όποιες μορφές της. Η βαθιά κρίση που βιώνουμε ως χώρα δημιουργεί συνθήκες για αλλαγή τόσο του πολιτικού συστήματος όσο και των πολιτικών συσχετισμών και της ίδιας της πολιτικής. Μένει να αποδειχθεί αν η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών θα στραφεί σε μια πράσινη, δημοκρατική, κοινωνικά υπεύθυνη πολιτική πρόταση. Ελπίζουμε οι Πράσινοι να παίξουν σημαντικό ρόλο και στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια για τις αλλαγές που απαιτούνται. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αρνήθηκαν ποτέ τον πολιτικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε προγραμματική βάση, πολύ περισσότερο με δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να έχουν και κοινές δράσεις με στόχο τη διαμόρφωση κοινωνικών πλειοψηφιών σε επιμέρους θέματα.  Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια καλή βάση, ένα  πεδίο στο οποίο μπορεί να διαπιστωθεί αν πράγματι υπάρχουν σήμερα ουσιαστικές δυνατότητες για ευρύτερες συνεργασίες και συγκλίσεις γύρω από ένα συνεκτικό πράσινο πρόγραμμα για τους δήμους και τις περιφέρειες».   

.
Νικος Χρυσόγελος

39 comments on “Δήλωση Νίκου Χρυσόγελου σχετικά με τις θέσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς

 1. Με λίγα λόγια ο Νίκος είπε :

  1. Οι Πράσινοι είναι πλέον μια μεγάλη και υπoλογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη γιατί «σε αυτούς συνέκλιναν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, αλλά και ενεργοί πολίτες…«.
  2. Δεν αρνείται τον διάλογο σε προγραμματική βάση και δεν τον απευθύνει μόνο στην ανανεωτική αριστερά του κ. Κουβέλη.
  3. Βλέπει σαν ευκαιρία τις επόμενες δημοτικές εκλογές, που εκεί θα διαπιστωθεί στην πράξη «…αν πράγματι υπάρχουν σήμερα ουσιαστικές δυνατότητες για ευρύτερες συνεργασίες και συγκλίσεις γύρω από ένα συνεκτικό πράσινο πρόγραμμα για τους δήμους και τις περιφέρειες».

  Με λίγα λόγια δεν είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι σε αυτό το μόρφωμα που θα κάνει το νέο κόμμα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κουβέλης.

 2. Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ομάδα Κουβέλη στις επόμενες εκλογές δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο από το να πλύνουν στα μάτια του κόσμου, τους σοσια-ληστές του ΠΑΣΟΚ από την νεοφιλελευθερη βρόμα. Αν κάνουν συνεργασίες με το επίσημο κατά τόπους ΠΑΣΟΚ ο λαός πρέπει να τους απαντήσει ανάλογα!

 3. Αν κάνουν συνεργασίες με το επίσημο κατά τόπους ΠΑΣΟΚ ο λαός πρέπει να τους απαντήσει ανάλογα!»
  Λοιπόν
  ΑΝ ΔΕΝ συνεργαστουν ολοι αυτοι
  Πασοκ . ανανεωτικοι, Ο- Π , Κοε μοε και λοιοι

  τωρα στις εκλογές στη Θεσσαλονικη
  για να φυγει ο Παπαγωργοπουλας ρημαξε την πολη

  και ο Ψωμιαδαρος

  και τους φορτωθουμε για καμμια τετραετια ακομα για να αποτελειωσουν το..εργο τους
  ε τοτε ειναι ποπου ο εδω τουλαχιστον Λαός θα απαντησει αναλογα
  ακουσατε οι εκει χαμου ;

 4. Νοσφεράτο, το link του lusiferidi είναι από το 2007. Άλλα τα δεδομένα τότε. Άλλα σήμερα.
  Εγώ, τουλάχιστον, θα αισθανθώ μεγάλο κορόιδο και τουλάχιστον ηλίθιος αν,

  μετά αυτήν την μεγάλη κοροϊδία και τα ψέματα που μας έχει γεμίσει ο ΓΑΠ και ΣΙΑ, μετά την φασιστικοποίηση των ελευθεριών (τα σώματα ασφαλείας ξευτιλίζουν καθημερινά νεολαίους και μετανάστες στους δρόμους) μετά τα οικονομικά μέτρα που έχουν λυγίσει όλη την κοινωνία προς όφελος του μεγάλου ΔΙΕΘΝΟΥΣ κεφαλαίου,

  τους βοηθήσω έστω και λίγο να πρασινίσουν τον χάρτη ώστε να βγεί μετά και να πει οτι όχι μόνο ο λαός δεν αντιδρά στα οικονομικά μέτρα αλλά τα υποστηρίζει.

  ΠΟΤΕ!!!

 5. κατ’αρχάς ειναι απο το 2005 και οχι απο το 2007
  δευτερον Δεν εισα απο δω πάνω ..Για μας απο δω πάνω προεχει να φυγει η καραδεξιαμαφια ..

  Αν εσυ νιωσεις μια φορά ηλιθιος εμες εδώ πάνω θα ειμαστε καταπ[τυστοι αν εν ονοματι οποια δηποτε αρχών αφησουσεμ την καραδεξιαπου εχει ρημαξει την πολη απο το 1986 – και εχουμε και μερικα Μουτρα να μας λενε και Μπουγατσαδουπολή κι απο πάνω- να συνεχισει να την ρημαζει ..μην τυχόν και πρασινισει ;.. Δηλαδη θα την αφοσουμε καραδεξιοφασιστονουδομαφιοζομαυρη για να σας κανουμε το χατηρι εσας τους απο χαμω ; ε; για να συνεχιζετε να κοροιευετε μετά την σαλονικη ;…
  Τελος εποχής ..Και τερμα τ’αστεια .. Η θεσσαλονική θα αλάξει σελιδα παρτε το χαμπαρι.

 6. και πεστα και τοου Χρυσογελου αυτά και του Ρουνταρου και του Αλαβανου και ολων των απο κατω…. Σεβαστειτε την θαεσσαλονικη .. αρκετα ..

 7. (το κείμενο του Lusiferidi είναι από 22/09/2008!!!

  Ρε Νοσφεράτο
  λέω εγώ να μην αλλάξει η Θεσσαλονίκη;
  Λέω να μείνουν αυτοί οι άσχετοι, μιντιάδες πολιτικοί;

  Κάντε ένα σωστό ψηφοδέλτιο, αριστερά και οικολογία, δουλέψτε σκληρά και πάρτε την περιφέρεια τον δήμο και την νομαρχία.
  Αλλά όχι να τον πάρετε από τα σούργελα και να την δώσετε στους σοσια-ληστές.
  Δεν άκουσες τι γίνεται με την Siemens και πόσα βούτηξαν; 100.000.000 €.
  Θα τα πάρεις από τους φασίστες και τους άσχετους και θα τον δώσεις στους σοσιαληστές και στα λαμόγια;
  Θα τους δώσεις και την δικαιολογία οτι ο λαός τους θέλει και θα συνεχίσουν να στο κάνουν και μάλιστα χωρίς σάλιο.

  ΌΧΙ
  Κάντε από αύριο ένα σωστό ψηφοδέλτιο αριστερών οικολόγων, δουλέψτε σκληρά και πάρτε τη Θεσσαλονίκη στα χέρια σας!!!! Αν είστε σωστοί και μπορέσετε να πείσετε είναι μια περίοδος πολύ ευνοϊκή για να έχετε ψήφους και από κόσμο που ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τους έχει σιχαθεί όλος ο κόσμος και τους δύο.

 8. και κατι αλλο Καναλιωτη προς ενημερωση σου ..Στη Θεσσαλονικη το Δημοτικο Νομαρχιακό σχημα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ υπαρχει πολύ πολύ πριν ιδρυθουν οι Ο -Π και στις περασμενες νομαρχιακές εκλογές συμμετειχαν σ’αυτο καιδυναμεις της Αριστεράς (ανανεωτές και οχι μονο και ΣΕΚ) και πολλοι -οι περισσοτεροι ανενακτοι… Και συνεχιζει να υπάρχει ..Και πηρε και ενα 4,6 % …. Και φυσικά δεν σηκωνου κομματικές πειθαρχιες και τσαμπουκαδες ..-οπως πηγαν να επιβαλλουν σε μας οι Πρωην Κνιτες του Συνασπισμου στις προηγουμενες εκλογές -ουτε και απο τους Ο- Π ουτε απ κανέναν … Η Οικολογια αλληλεγγυη ΔΕΝ ειναι μετωπικό σχημα των ..Ο -π .. (και για να λέμε την αληθεια οι Ο -π οφειλουν πολά στην Οικ Αλληλεγγυη … αλλά το αντσιτροφο ΔΕΝ ισχυει .. Πεστα και του Χρυσογελου αυτά…Οτι -ελπιζουμε – να μην μας το παιξουν αλά πρωην Κνε και οι Ο -π οπως μας το παιξανε οι ΑΛΑΒΑΝΙΚΟΙ πριν μερικά χρόνια

  οπως ξερεις δεν δισταζω να τα λέω ..τσεκουρατα

 9. το ναλές να περμενουμε να γινουν ολοι αριστεροι οικολογοι οτνα οι ιδιοι οι Πρωην νΚνιτες του Συνασπισμου ακολουθωντας την ιδια λογική του Τι Παπάγος τι Πλαστηρας τι Ψωμιαδης διεσπασαν την Οικολογια αλληλεγγυη /συνασπισμος των πολιτων στις προηγουμενες Νομαρχιακές μονοο και μόνο για να κανουν τα τακτικιστικά τους παιχνιδια με την ΚΟΕ ισοδυναμει με το ξαναπααδιδεις την Πολη τστους Ψωμιαδαραιους και =στην Ανθιμο φασιστο δεξια .. Ανοιχτα στο λεώ … Ειναι στριβειν δια του αρραβώνος ..Οχι .

 10. Ποιός είναι ο Πλαστήρας;;;;
  Ποιος είπε ψέματα οτι «χρήματα υπάρχουν», ενώ τον είχε ενημερώσει ο Προβόπουλος;
  Ποιος κυβερνάει εκτός νομιμότητας γιατί άλλα είπε οτι θα κάνει και άλλα κάνει;
  Ποιος μας οδήγησε στο ΔΝΤ;;;
  Ποιος κόβει τις συντάξεις, τους μισθούς;
  Ποιος εξαθλιώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες;
  Ποιος προλεταριοποιεί τους μικρομεσαίους;
  Ποιος εξαθλιώνει τους μικροσυνταξιούχους;
  Ποιός έδωσε το σύνθημα σε όλη την Ευρώπη για λιτότητα και μιζέρια;

  O ΓΑΠ και οι σοσιαληστές του!!!

  Το ξέρει πλέον όλος ο κόσμος. Το νέο δεν έχει φτάσει στην Θεσσαλονίκη; Εκεί δεν έχουν φτάσει οι επιπτώσεις των μέτρων;

  Κάντε ένα σωστό ψηφοδέλτιο, αριστερά και οικολογία, δουλέψτε σκληρά και πάρτε την περιφέρεια τον δήμο και την νομαρχία. Δεν έχετε άλλη επιλογή.

  Όλα τα πάρα πάνω στα σχόλια είναι η δική μου άποψη. Δεν γνωρίζω τις θέσεις των άλλων του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Δεν εκφράζω παρά τον εαυτό μου εδώ, εκτός αν λέω οτι αυτό το είπε ο τάδε, όπως στο πόστ λέω ότι το είπε ο Νίκος Χρυσόγελος

 11. δεν καταλαβαινομαστε μου φαινεται… Στις Δημοτικές εκλογές τον πρωτο λόγο τον εχουν οι τοπικές κοινωνιες.. Και ειδικά στη Θεσσαλονικη ..Οπου οι φασιστοληστες μας εχχουν ρημαξει..Δική μου εκτιμηση

 12. και επειδη κατι καταλαβαινω απο το κλιμα εδω πανω….σου λέω … υυπαρχει πολύς κοσμος που δεν ειναι πια διατεθειμενος να δεχτει ντιρεχτιβες …φτανει..
  Δεξια και κλεφτες για τη θεσσαλονικη τελος

 13. Προφανώς εσύ ξέρεις καλύτερα.

  Πιστεύεις δλδ ότι πρέπει να πεις στους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν Βενιζέλο, Καστανίδη ή Ράπτη; Αυτό θα τους λες και αν σου λένε οτι αυτοί έφεραν το ΔΝΤ και την λιτότητα θα αρχίσεις να τους φτιασιδώνεις, μέχρι μετά τις εκλογές να είναι αναμάρτητος και ο ΓΑΠ και όλο το ΠΑΣΟΚ;
  Και να κάνει καπάκι εκλογές με πιο σκληρά μέτρα και να τις πάρει;

  Πέρα από αυτά που λες εγώ άλλα διαβάζω, αλλά θέλει κόπο να γυρίσεις την κατάσταση και μάλλον εσείς δεν είστε διατεθειμένοι.
  http://m-epikaira.gr/2010/06/%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%80-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1/

  Στο ξαναλέω ξανά ότι η άποψη αυτή είναι αποκλειστικά δική μου. Δεν έχει ακόμη κανένας βγάλει πρόταση για τις εκλογές. Ως εκ τούτου δεν είναι ντιρεκτίβα, αλλά μια πρόταση όπως είναι και η δική σου, που παρεμπίπτοντος δεν έχεις τολμήσει ακόμη να την γράψεις, αλλά μιλάς με μισόλογα.

 14. …παρεπιπτώντος δεν έχεις τολμήσει ακόμη να την γράψεις, αλλά μιλάς με μισόλογα.»

  xa!
  εγώ φιλαρακο την αποψη αυτή την διατυπώνω σθεναρά και επωνυμα και σταθερα εδω και πεντε χρονια τουλαχιστον δημοσια και σε καθε δυνατο χωρο
  χα ..
  ακριβώς για αυτο μου εγιαναν ολες εκεινες οι αλητειες και ρουφιανιες και προβοκατσιες απο τους δηθεν και ντεμέκ της μπλογκοσφαιρας και οχι μόνο που ξερεις παρα πολύ καλά

  ακου μισλογα ..
  αυτά αλλου …καναλιωτη..πεστασε καναν αλλον .

 15. κι τον βρωμερο υποννουενο των Δηθεν οτι οχοι λενε πως πρεπει να απαλλαγοπυμε απο τους φασιστες στη Σαλονικη ειναι κρυφοπασοκοι τοχω ξανακουσει πολύ πιο βρωμικα

  αλλου αυτά

  Γιατι το αντιγυριζω …

  Ακου που σου λεω … Οσοι πανε να περασουν αυτά που λές θα τα βρουν μπαστουνια πια στη Σαλονικη .. Δενειμαστε Μπουγατσαδουπολοι οπως μας λένε οι Δηθεν

 16. Εγώ την άποψή μου στην έγραψα καθαρά και ξάστερα.
  Μπορώ μάλιστα να στην εξειδικεύσω :

  Βρείτε έναν που συμπαθεί όλη η Θεσσαλονίκη, ίσως εκείνον τον οινολόγο (Μπουτάρης λέγεται;), αν δεν σας αρέσει έναν καστανά, έναν καταστηματάρχη. Δεν ξέρω ποιόν. Εσείς ξέρετε, εσείς θα τον βρείτε.
  ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, αν δεις στο λινκ που σου έστειλα ξεκινάνε με ποσοστό πάνω από την ΝΔ.
  ΠΑΣΟΚ 18,2
  ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠ 11,8
  ΝΔ 10,7
  Από εκεί και πέρα από εσάς εξαρτάτε.
  Είναι η ευκαιρία της ζωής σας να τους πετάξετε και τους δύο στη θάλασσα.
  Αυτή είναι η πρότασή μου πλήρης και εξειδικευμένη.

  Τώρα ακούω την δική σου.

 17. εν τω μεταξυ δες πως ολο το φασισταριο και το φουφιανολοιεπιτιθεται λασπολογωντας εναντιον του Λεβαντη ανακαλυπτοντας ..σκανδαλο με τοιν ιδιο ακριβώς τροπο που επιτεθηκαν στον Συριζα μετα τον δεκμεβρη ανακαλυπτοντας τα σκαναδαλ του ….Τσιπρα και μετα ανακαλύπτοντας τα ..σκανδαλα του …Τρεμοπουλου και τω Ο-Π .. Οι ιδιες μεθοδοι η ιδια λασπη η ιδια ρουφιανια ..Φυικά ολοι αυτοι οι μπλογκοεπαναστατες εμφανιζονται ποτε ως αριστεροι ποτε ως Ο- π κλπ κλπ ..Ξερεις τα γνωατσα

  δες .. σχολια
  http://roides.wordpress.com/2010/06/10/10jun10b/#comment-26826

 18. κΟΙΤΑ ..η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ταυτιζει τα δυο μεγαλα κομμτα με Παπαγεωργοπουλο Ψωμιαδη

  Οι δυο αυτοι εχουν δημιουργησει εναν Μηχανσιμό περιπου παρακρατικο που εξαγριωνει ακομα και δεξιους ..
  ακου που σου λέω ..Μιλαμε για κατι αλλο ..Δεν το χωραει ο νους σου
  Μιλαμε για ενα ελλειμα στο Δημο που ξεπερνα τα 50 εκατομμυρια ευρω
  για εναν Ψωμιαδη καταδικο με αναστολή -για τα προστιμα που δεν εβαζε στις Βιομηχανιες που ρυπαινουν ..
  μιαμε για μια παραγκα συμφεροντων μες τη πολη ..
  και φυσικά ολοι αυτοιδεν μενουν με σταυρωμενα χερια

  Οσοι πανενα υποταξουν την Θεσσαλονικη σε εντιρικές πολιτικαντικες επιδιωξεις θα φανε τα μουτρα τους ..Ακου με
  Και εγω αυτά -που μου λές οτι λεω με μισολογα .. (σιγά μωρε ..)_ ταχω πει και δημοσια και μπροστα στον Αλαβανο …και στον Αλαβανο ..

 19. Μιας και μιλαμε για την Θεσσαλονικη δες αυτο το κειμενο του Ριζτουλη

  σου λεω …Η πολη εχει δυναμεις ..Δεν ημαστε Μπουγατσαδουπολη οπως θελουν να μας εμφανισουν οι κουτοπονηροι κρυφοδεξιαρες για να αποδωσουν εκει το οτι βγαινει ο Ψωμιαδης …Οι λόγοι της καθηλωσης ειναι αλλοι .. και πολύ σκοτεινοι
  αλλάοπου ναναι το κακό τελειωνει ..Η θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΚΙΟΠΟΙΟς ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ

  http://nosferatos.blogspot.com/2009/08/blog-post_6960.html

 20. Kιτα Καναλιωτη ,..δεν θα ανοιγα αυτή τη συηζητηση μαζί σου αν δεν ειχα πειστει πως παρά το παιχνιαδιρικο στυλακι σου δεν ησουν εντιμος αριστερος και οχι σαν αυτους τους δηθεν αριστερους η ΨΕΥΤΟ Ο-Π ου εχουν πλημμυρισει το διαδικτυο

  λοιπόν υπαρχον μερικά πργαμτα που μαλλον δεν ξερεις ..Προσπαθησε να τα καταλαβεις .. Να καταλάβεις π.χ πως εδω ανω ολη αυτη η υποεση – το πως θα ξεφορτωθουμε αυτο το ειδικό στρωμα επαγγελματιων της »εθνικοφροσυνης και του εθνολαικισμου» που κανει πλιατσικο εις βαρος της πολης μας εχει γινει ΒΡΑΧΝΑΣ εδώ κα πολλά χρ΄νια ..Και τωρα που ειμαστε τοσο κοτα στη βρυση -τωρα που απιστευτα σκνδαλα αυτωντων επαγγελματιων βγαινουν καθε μερα στη φορα-δεν αντεχουμε αλλο .. θα πιουμε νερο οσο κιαν αντιδρασει ο Παντζας,,,..
  Και φυσικά προπασθουμε να συμμαχησουμε με καθε δυναμη εκτος των φασιστων και εθνολαιιστων..Και με το ΚΚΕ και με Συριζα και με ανανεωτες και με το Μη εθνολαικιστικο ψευτο[ατριωτικό Πασοκ ακομα και με τους οσους εντιμους της φιλελευθερης και μη διεφθαρμένης δεξιας ..

  Στις πρηγουμενες Νομαρχιακές καναμε οτι μπορουσαμε ..Αν βεβαια το Πασόκ επιμενει σε κανα προσωποοπως στις προηγουμενες ..που εβαλε την Πατουλιδου να λεει εκεινα τα »γιατη ελλαδα ρε γαμαοτο »’ ειναι προφανες οτι δεν προκειται να υπαρξει καμια συνεργασια.. Δεν θα αγωνιστουμε κατα τουΨωμιαδη και Παπαγεωργοπουλου και λοιπω εθνολαικιστων για να μας την βγουνε αλλοι ..
  τωρα ..αυυτα που ειπες για το ΚΚΕ αντε να δουμε ..για πεστα.. ή πες της κοε να..συνεεργαστει με την ο- α..:)

 21. Δεν διαφωνούμε αν δεν υπάρξει ένα σχήμα με κάποιο επώνυμο από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βενιζέλος ή ο Καστανίδης κλπ.

  Αυτό που λέω είναι οτι μετά τις εκλογές δεν πρέπει να φαίνεται στον εκλογικό χάρτη η Θεσσαλονίκη ούτε μπλέ (ΝΔ), ούτε πράσινη (ΠΑΣΟΚ).
  Όχι μόνο η Θεσσαλονίκη, αλλά όπου μπορεί να γίνει. Αξίζει να προσπαθήσουμε.

 22. Φοβάμαι όλες αυτές τις θεσσαλονικιώτικες κινήσεις σωτηρίας. Μην καταλήξουν τελικά να αλλάξουν την πόλη από μονόχρωμη μπλε σε γαλαζοπράσινη, με καρδιά γκρίζα.
  Εγώ θέλω πόλη πολύχρωμη και βαθιά μέσα της κοκκινοπράσινη! γίνεται?

 23. καλώς τον bellarossa

  Αυτό ακριβώς λέω. Να μιλήσουμε με τον κόσμο και όχι με τα κόμματα και ειδικά όχι με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είναι ώρα να πάνε στο καλό.

  Ακού εκεί ο Παπανδρέου να μη έχει ιδέα για την διαφθορά!!!!
  Προχτές ήρθε στη χώρα μάλλον και δεν ξέρει ο καημένος.
  Δεν έχει βάλει την υπογραφή του για τις αγορές οπλικών συτημάτων ή για μεγάλα έργα της Siemens στα υπουργικά συμβούλια που ήταν;
  Πρώτη φορά τα ακούει;

  Γιώργος Παπανδρέου
  • Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 – Φεβρουάριος 1987)
  • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 – 1989)
  • Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 – Ιούλιος 1994)
  • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 – Σεπτέμβριος 1996)
  • Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 – Φεβρουάριος 1999)
  • Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 – Φεβρουάριος 2004)
  • Υπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 2009 – σήμερα)

  ~~~~~

  Που το πάς και το άλλο.
  Ξέρεις, εκατομμύρια βγάζουν αυτή την στιγμή κάθε μέρα, κάποιοι που κάθε μέρα λόγω της θέσης τους γνωρίζουν τι θα γίνει αύριο. Ξέρεις ποιοί είναι αυτοί ε; Και είναι και νόμιμα. Δεν είναι μαύρο χρήμα. Θα ζητήσουν μετά από δέκα χρόνια να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους και θα βρεθούν (μάλλον σε συγγενείς και φίλους) απόλυτα νόμιμα χρήματα που παίχτηκαν και παίζονται στον θάνατο της Ελλάδας.

 24. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και ούτε θα λυθούν όλα, ξάφνου και με μιας.
  Αλλά και μόνο σαν σημειολογική πολιτική αλλαγή, αν το δει κανείς, ένα πρώτο θετικό βήμα είναι να φύγουν ο Ψωμιάδης και ο Παπ.
  Αυτό θα σηματοδοτήσει εξελίξεις, αλλιώς αν δεν αλλάξει κάτι, τότε ο κατήφορος συνεχίζεται.
  Στασιμότητα δεν υπάρχει. Χρειάζονται, κατ’αρχήν, αναχαιτιστικές πολιτικές κινήσεις απέναντι σε πολιτικές που θυμίζουν, φευοδαρχισμό και βάλε …

 25. οπου καποιος κυριος -μεσα στα α;πιστευτα που ακουω στην Μπλογκσοφαορα
  εχει φτασει στο σημειο α με κατηγορησει και για …Χριστιανισμό

  μαλιστα κυριοι … Τι αλλο θα ακουσωμεν .

 26. Κανάλι, πότε θα βγούμε με τους εθνολαϊκιστές φίλους σου; Απευθύνομαι σε σένα γιατί σε έχω κόψει κι εγώ για έντιμο αριστερό. (Πες και του Νοσφεράτου να έρθει, άμα θέλει)

 27. ενα νεο κατορθωμα του παλιου μου »φιλου » του Ομαντεωνα .. Παραπεμπει σε αυτο το ποστ -σε ενα ακομα ξεσπασμα εναντιον μου σε αλλο μπλογκ για να απδειξει οτι ειμαι ..Πασοκ ..

  καναλη πες του σε παρακαλώ οτι εκλεισα το Μπλογκ μου .Επσιης οτι συνεργασια με πασοκ Συριχα Ο- Π Δεν εγινε στη Θεσσαλονικη οποτε αδικως και ανευ αντικειμενου με κυνηγαει ο Ιαβέρης μου .. Και χαιρετισμους στα παιδια ..Καληνυχτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s