Τι μας είπε ο κ. Σαμαράς από την ΔΕΘ; (+ εισαγωγικό βίντεο)

 

Ο κ. Σαμαράς, στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2010, ξεκίνησε με ένα βίντεο το οποίο αποδείκνυε ότι ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε τον λαό και πολιτεύεται εκτός των προγραμματικών του δηλώσεων. Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε να μετατρέψει ένα απλό πρόβλημα ελλειμμάτων σε ένα τεράστιο πρόβλημα κρίσης δανεισμού.  Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι με την εμμονή του στο μνημόνιο και τα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας και φορολόγησης που έχει επιβάλλει καταστρέφει την χώρα.

Στο διά ταύτα όμως, όταν ρωτήθηκε αν ζητάει εκλογές απάντησε οτι η κυβέρνηση έχει μια στέρεη πλειοψηφία και επειδή αυτός (ο κ. Σαμαράς) είναι υπεύθυνος πολιτικός δεν θέτει θέμα εκλογών. Τελικά αφήνει αυτόν που (και κατά τον κ. Σαμαρά) καταστρέφει τον τόπο να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο.

Ολοκληρωμένη τοποθέτηση για το θέμα αυτό έδωσε όταν απάντησε σε ερωτήσεις που τον κατηγορούσαν ότι με την αντίθεσή του στο μνημόνιο συνοδοιπορεί με την αριστερά και είναι ενάντια από τις θέσεις των αδελφών κομμάτων της ΝΔ στην Ευρώπη. Είπε : «…τι θέλετε, να αφήσουμε τον κόσμο που θα αντιδράσει να καταλήξει στο πεζοδρόμιο;». Έτσι ο κ. Σαμαράς μας εξήγησε (όπως και πριν λίγες μέρες μας είχε πει και ο κ. Βάρδας), απλά και λαϊκά, ότι η πολιτική της  ΝΔ, αυτή τη στιγμή, παίζει τον ρόλο ενός ακόμη κυματοθραύστη, χωνευτήρι της αντίδρασης του κόσμου που θα φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ώστε ο δικομματισμός καλά να κρατεί.

 

Συμφοιτητές στις ΗΠΑ ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου. Εκεί σπούδασαν αυτά που τώρα εφαρμόζουν.

 

 

   To εισαγωγικό Βίντεο Συνέντευξης Τύπου του Προέδρου της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά στην ΔΕΘ στις 19 Σεπτεμβρίου 2010.
Αναφέρεται στις προεκλογικές εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου πριν ένα χρόνο δλδ το Φθινόπωρο 2009.

 

3 comments on “Τι μας είπε ο κ. Σαμαράς από την ΔΕΘ; (+ εισαγωγικό βίντεο)

  1. @il trovatore
    Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς γνωρίζονταν από το Κολέγιο Αθηνών που ήσαν συμμαθητές. Ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για τρία χρόνια στο Αμχερστ απ’ όπου και η φωτογραφία. Ο Γιωργάκης σπούδαζε τότε Κοινωνιολογία και ο Αντωνάκης Οικονομία.
    Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο βλέπουμε εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, καθισμένο δεξιά τον Στέφανο Μανουηλίδη και όρθιο αριστερά το διεθνούς φήμης φωτογράφο, ζωγράφο, γλύπτη και εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s