120 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δρομολογει η COSMOTE – ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

 
 
 
 
 
αναδημοσίευση από το blog 23flevari
 
 

 

 
 
Την δύναμη τους την …ξέρουμε!!!
Την δύναμη μας; Την ξέρουμε;

Και αν αρκεί εμείς να τη συνειδητοποιήσουμε, μήπως είναι πιο  εύκολο να συμπεριλάβουν την δύναμη ΜΑΣ, στις παραμέτρους της εξίσωσης τους;

  Η Cosmote είναι μια κερδοφόρα εταιρία, με 2 δις ετήσιο κύκλο εργασιών και με μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στην διεθνή αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η διοίκηση της Cosmote αποφάσισε να προχωρήσει σε 120 απολύσεις εργαζομένων.

  Όλοι Εμείς είμαστε εργαζόμενοι. Όλοι Εμείς  είμαστε ταυτόχρονα και καταναλωτές.Τα χρήματα μας, τα χρήματα των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να  επιβραβεύουν, χυδαίες πρακτικές απόλυσης εργαζόμενων, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κερδοφορίας των μετόχων της Cosmote.

  Με τα δικά ΜΑΣ χρήματα αποκτούν την δύναμη ΤΟΥΣ.
Αλλά ΤΩΡΑ αποφασίζουμε η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

  Ως εργαζόμενοι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους.
Ως καταναλωτές μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα της Cosmote.

 

~~~~~~

 

[ΟΙ σημερινές εξελίξεις απο ΕΝΕΤ]

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύλλογος των εργαζομένων στην Cosmote πρότεινε το “πάγωμα” των 120 απολύσεων που δρομολογεί η εταιρεία και να ξεκινήσει από το σημείο μηδέν η διαβούλευση. Η πλευρά της διοίκησης αντέτεινε ότι το πρόγραμμα έχει  ήδη παρουσιαστεί σε εργαζόμενους και πως ορισμένοι από αυτούς είτε έχουν συναινέσει να αποχωρήσουν λαμβάνοντας τις πρόσθετες παροχές είτε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτό. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης από την Cosmote να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή παρόμοιου προγράμματος απολύσεων εντός του 2011, κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχθηκε.

Το υπουργείο Εργασίας φέρεται να πρότεινε συμβιβαστική λύση για πάγωμα του προγράμματος χωρίς επαναπρόσληψη όσων έχουν ήδη αποχωρήσει, όμως η πρόταση δεν έτυχε κοινής αποδοχής.

Στο μεταξύ, καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Cosmote. Αύριο απεργούν μαζί τους και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ μετά από απόφαση της ομοσπονδίας των σωματείων για 24ωρη απεργία.

Πηγή –> εδώ

One comment on “120 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δρομολογει η COSMOTE – ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

  1. Αγαπητοί φίλοι. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας. Η αντίδρασή σας είναι η υγιής αντίδραση που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι πολίτες. Το θέμα δεν είναι οι απολύσεις 120 μη παραγωγικών υπαλλήλων σε μια χρεωκοπημένη εταιρεία. Είναι το άκρως αντίθετο: Κατα συρροήν και κατα βούλησιν απολύσεις χωρίς τέλος, που παρουσιάζονται με τη μορφή εθελουσίας εξόδου, παραγωγικότατων εργαζομένων, με υποχρεώσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε (όπως πολλοί συμπολίτες μας), από μία εταιρεία που 13 χρόνια τώρα έχει συνάψει μαζί μας την εξής άγραφη άτυπη συμφωνία δεοντολογίας: Εργαστείτε όσο μπορείτε καλύτερα για μένα, δώστε και την ψυχή σας, και εγώ θα συνεχίσω να σας δίνω ψωμί. Εάν δεν εργαστείτε όπως περιμένω, η θέση σας κινδυνεύει. Και εμείς λοιπόν, δίναμε και την ψυχή μας. Για να παει καλά η εταιρεία, να έχουμε ικανοποιημένους συνδρομητές, να έχουμε εμεις ψωμί, αλλά και να υπάρχει δίκαιο αντίκρυσμα σε αυτό το δούναι και λαβείν. Κοινώς, να δίνουμε πίσω στην εταιρεία μας δουλειά που να αντιστοιχεί στον αξιοπρεπή μισθό των 1000 περιπου ευρώ, με τον οποίο μας ανταμοίβει. Αυτό διαλύθηκε στις 28/2/2011 όταν χωρίς αιτία, χωρίς ντροπή και χωρίς προηγούμενο ανακοινώθηκαν 120 απολύσεις από την Cosmote και άλλες τόσες από το Γερμανό. Γιατί ναι μεν η εταιρεία ανθεί (άρα κερδίζει από την παραγωγή μας), αλλά οι εργαζόμενοι δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για τους διοικούντες. Να σημειωθεί ότι η Cosmote έχει ήδη παρα πολλούς «εξωτερικούς συνεργάτες», υπαλλήλους από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων. Προφανώς «γλυκάθηκαν» με την φθηνή εργασία και εξολοθρεύουν όσους πληρώνονται ανθρώπινα. Σύντομα μετά τους 120 και αφού είδαν την αντίδρασή μας, γενίκευσαν τον θέμα και απευθύνθηκαν σε όλους μας. Με λίγα λόγια επιθυμούν να φύγει ένα ποσοστό από τους «υπαλλήλους Cosmote», αδιάφορο ποιοι θα είναι αυτοί. Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενοχλεί που δεν πληρωνόμαστε με 500 ευρώ και η σύμβασή μας είναι αορίστου χρόνου (ιδιωτικού δικαίου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων). Οι επιλογές που μας δίνονται είναι πάρε την προσφορά αποζημίωσης που σου δίνω ή απολύεσαι κανονικά. Θα το ονομάζατε αυτό εθελουσία?? Θα έπρεπε λοιπόν όλους μας να μας εξοργίζει αυτό. Είναι η αρχή του κύματος που θα ακολουθήσει και θα μας πάρει όλους παραμάζωμα! Ένα κύμα που –θέτοντας το παράδειγμα- ξεκινάει από μία γερμανική ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ εταιρεία και απευθύνεται σε Έλληνες εργαζόμενους! Τι θα κάνετε ως πολίτες? Θα το αφήσετε να περάσει έτσι? Όταν το δούμε να εξαπλώνεται στη χώρα θα είναι αργά. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η Cosmote στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται ως σύμβολο για όλους μας! Μετά από εμάς, θα υπάρχει προηγούμενο για κερδοφόρες ή –ακόμα περισσότερο- μη επιχειρήσεις. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s