Volkskrant: Η Ελλάδα κινδυνεύει από πραξικόπημα

21 Απριλίου 2011
αντί σχολίου

Παλαιότερο φύλλο της Volkskrant

 «Οι Έλληνες κινδυνεύουν με πραξικόπημα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ολλανδικής εφημερίδας Volkskrant, που επικαλείται σχετικές δηλώσεις στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

«Η αναδιοργάνωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, μπορεί να οδηγήσει σε πραξικόπημα. Την προειδοποίηση αυτή διατύπωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EKT Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι. «Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες θα πτωχεύσουν. Η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει. Και αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και για την επιβίωση της δημοκρατίας», δήλωσε ο Σμάγκι σε μια συνέντευξή του στη Ρώμη», γράφει η εφημερίδα.

Την περασμένη εβδομάδα φούντωσαν οι φήμες ότι η Ελλάδα και ίσως και η Πορτογαλία τελικά, λόγω των τεράστιων χρεών τους, θα αναγκαστούν να κάνουν αναδιάρθρωση, αλλιώς αυτές οι χώρες δεν θα μπορέσουν ποτέ να βγουν από τα προβλήματά τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε, την Παρασκευή, στο Κοινοβούλιο, ότι η Ελλάδα θέλει να αναδιοργανώσει το τεράστιο χρέος της για να βγει από τα προβλήματα. Σύμφωνα με αυτόν, η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών είναι η μοναδική λύση.

Γι’ αυτό, την Παρασκευή, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε ένα καινούργιο, αυστηρότερο σχέδιο λιτότητας, με το οποίο θα εξοικονομήσει 23 δισ. ευρώ κατά την περίοδο έως το 2015.

Ο Παπανδρέου θέλει το 2015 να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες μέχρι το 44% του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό βρισκόταν στο 53% το 2009. Εάν η χώρα μείνει στην ανέχεια λόγω των χρεών της, αυτή θα είναι, κατά τον ίδιο, η αιτία που η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε απομόνωση, την αποδυνάμωση και την παρακμή, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή TVXs –> εδώ

.

Στη συνέχεια ένας αναγνώστης με όνομα yianis σχολιάζει :

Υποβλήθηκε από yianis στις 20. Απρίλιος 2011 – 23:38. #500316
Η είδηση είναι πολύ σοβαρή και δεν σηκώνει αστεία και εφησυχασμό.
Η δήλωση προέρχεται από έναν επαγγελματία «οικονομικό δολοφόνο», ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EKT, έναν από αυτούς που συντονίζουν μαζί με την ελληνική κυβέρνηση την αρπαγή της χώρας και την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας.
Και φυσικά κανείς δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι. Ούτε εκπρόσωπος της υποτιθέμενης ελληνικής κυβέρνησης, Ούτε βουλευτής, και καμία πολιτική δύναμη.
Τί συμβαίνει εδώ;
Ενας εκπρόσωπος της ΕΚΤ απειλεί τη χώρα με πραξικόπημα και δεν το ακούει κανείς;
Ούτε η αριστερά;
Η μήπως η «αριστερά» ετοιμάζεται πάλι στωικά για θυσίες των από κάτω και διαβατήρια των από πάνω;
Αυτή τη φορά (ας το ξέρουν ότι το ξέρουμε), διαβατήρια δεν θα έχει παρά μόνο για τους προδότες. Αυτή είναι η αλήθεια.
Ενας σχολιαστής, κατάλαβε και περιέγραψε σε τρείς σειρές την απλή μετάφραση της απειλής, από τα ελληνικά σε καλύτερα ελληνικά.

———————————————-
Υποβλήθηκε από κ.κ. στις 19. Απρίλιος 2011 – 12:20. #499733
Μας το λένε οι άνθρωποι ξεκάθαρα: ή θα μας πληρώσετε με το καλό, ή με τη βία. Έτσι γίνεται στη ληστεία: τα λεφτά σου ή τη ζωή σου.
———————————————-


Περί αυτού πρόκειται, κι όποιος δεν το ακούει δεν έχει μάθει τίποτα από την ιστορία.
Ο χρόνος τελειώνει και είναι η ώρα της κοινωνικής αριστεράς.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους διώξουμε. Τώρα.
Αυτοί είναι οι όροι και δεν τους διαλέξαμε εμείς.
Να παλέψουμε για το αδύνατο. Τώρα!
Για να μην μας προλάβει το αδιανόητο.
Στις γειτονιές, στα συνδικάτα, στα σχολεία και στις σχολές, να δυναμώσουμε την ενότητα στη βάση, να συγκροτήσουμε την κοινωνική αριστερά.
Μην περιμένουμε κανέναν να πάρει την πρωτοβουλία.
Ο κανένας είμαστε εμείς.

 

 

.

3 comments on “Volkskrant: Η Ελλάδα κινδυνεύει από πραξικόπημα

  1. Πάντως πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχουν μόνο τα στρατιωτικά κινήματα που οδηγούν σε χούντες , αλλά και εκείνα τα στρατιωτικά κινήματα που επιτρέπουν την απελευθέρωση του λαικού παράγοντα . Τέτοια ήταν δύο τουλάχιστον στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα : Η ελληνική περίπτωση του Στρατιωτικού Συνδέσμου και του κινήματος του 1909 και η πορτογαλική περίπτωση της Επανάστασης των γαρυφάλων του 1974 .
    Μακάρι , στην περίπτωση της Ελλάδας να μπορούσε να υπάρχει ένας Νέος Στρατιωτικός Σύνδεσμος …

  2. Παράθεμα: Καρβάλιο: «Αν ήξερα πού θα έφτανε η Πορτογαλία δεν θα έκανα την Επανάσταση των Γαριφάλων» « Κανάλι

  3. @ kafedimo : Έτσι όπως τα λές είναι. Αλλά ένα φιλολαϊκό στρατιωτικό κίνημα χωρίς το αντίστοιχο δυναμικό λαϊκό κίνημα που θα το υποστηρίζει και θα το καθοδηγεί μόνο φυλακισμένους Οτέλο ντε Καρβάλιο μπορεί να προσφέρει. Δες εδώ https://kanali.wordpress.com/2011/04/27/otelodkarvalio-4-2011/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s