Επιχείρηση φίμωσης της φωνής των πολιτών στο Σύνταγμα τη νύχτα


.
Το καθεστώς πανικόβλητο επιτέθηκε κατά της Λαικής Συνέλευσης του Συντάγματος. ΜΑΤ, εισαγγελείς και δημοτική αστυνομία διέλυσαν όλες τις εγκαταστάσεις, έκαναν προσαγωγές και απομάκρυναν τους πολίτες απο την ιδιοκτησία τους…

.

.
Στις 04:14 ακριβώς, πρώτο το STOPCARTEL μετέδωσε ζωντανά την επίθεση των ΜΑΤ, της αστυνομίας του Δήμου, παρουσία εισαγγελέα, εναντίον των άοπλων ειρηνικών πολιτών που βρίσκονται στο Σύνταγμα απο τις 25 Μαίου πραγματοποιώντας τις πρώτες ελεύθερες μεταπολεμικά Λαικές Συνελεύσεις στη χώρα.Με πρόσχημα την παράβαση του νόμου περί..κατασκηνώσεων, ένοπλες δυνάμεις καταστολής συνοδευόμενες απο δημοτικούς υπαλλήλους και εισαγγελέα,άρχισαν να καταστρέφουν όχι βέβαια τις σκηνές που υπήρχαν εκεί, αλλά τις εγκαταστάσεις υποδομών και υποστήριξης της Λαικής Συνέλευσης αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η παρουσία των σκηνών ήταν απλά η εύκολη δικαιολογία της επιδρομής..Κατεδάφησαν κυριολεκτικά τον Σταθμό Ιατρικών Βοηθειών, την εγκατάσταση της τεχνικής υπηρεσίας, την εγκατάσταση της σίτησης όπως και άλλες εγκαταστάσεις υποστηρικτικές της λειτουργίας της Λαικής Συνέλευσης.Εχοντας περικυκλώσει την πλατεία οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους 200 περίπου πολίτες πρός την αρχή της οδού Ερμού, όπου παρέμεναν μέχρι τις 8 περίπου το πρωί.Εγιναν 4 προσαγωγές ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για παρισσότερες.

Οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή του Συντάγματος κάνουν επείγουσα έκκληση για βοήθεια απο τον κόσμο, διάθεση αυτοκινήτων για κάποιες μεταφορές, ενώ καλούν τον κόσμο να κατεβεί μαζικά στο κέντρο προκειμένου να διεκδικήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.

Υπάρχει γενικό κάλεσμα για Λαική Συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα.

Πηγή Stop Cartel –> εδώ,  Επιτροπές αγώνα δεν πληρώνω την κρίση τους

.

 

 

 

 


 

 

9 comments on “Επιχείρηση φίμωσης της φωνής των πολιτών στο Σύνταγμα τη νύχτα

 1. Έφυγα από το Σύνταγμα 3:35 και δεν έδειχνε ότι θα γίνει κάτι…

  Είχε περίπου 300 άτομα μερικά χάζευαν ένα μικρό ξενόγλωσσο αγοράκι που προσπαθούσε να κάνει μια παράσταση.
  Ο παπάς εξομολογούσε μια ξανθιά. Τον χαιρετάω πάντα πριν φύγω. Οι 300 ήταν κάτω από έναν ανεμιστήρα.
  Όλα ήσυχα… Αλλά το κράτος είναι πάντα ύπουλο.
  Για σκέψου το. Εισαγγελέας και ΜΑΤ 4 το πρωί. Γιατί; Για να «αντιμετωπίσουν» 300 φιλήσυχους ανθρώπους και έναν παπά.

  Την ίδια ώρα στην Πειραιώς προς την Αθήνα, δύο με μια μηχανή επιτέθηκαν σε φίλη μου που είχε πάει να μεταφέρει το παιδί της που γύριζε με πλοίο από ένα νησί, με σκοπό να της κλέψουν το αυτοκίνητο. Την κτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο μέχρι σχεδόν λιποθυμίας. Η φίλη μου και ο γιός της αν και αιφνιδιάστηκαν, κατάφεραν παλικαρίσια να ξεφύγουν. Ούτε ένα περιπολικό. Ούτε ένας μπάτσος. Οι πολλοί φυλάγανε τους πολύτιμους έλληνες βιομήχανους, στρατιωτικούς, δικαστές, πολιτικούς κλπ και όλοι οι άλλοι ήταν στο Σύνταγμα για να λύσουν το …ιδιοκτησιακό θέμα που προέκυψε.
  …… ‘μώ τον νόμο σ’ !

 2. ετσι ετσι,….. στα μουλωχτα…. 😛

  να χαιρεται τον δημαρχο(διπολο απεναντι στο σκοταδιστη ομερ πριονη) το 14% που τον ψηφιζε και εβριζε με το χειροτερο τροπο οποιον δε το εκανε

 3. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

  ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»

  Η κυβέρνηση έδειξε ότι δε μπορεί να ανεχθεί τη μη βία και την αυτενέργεια των πολιτών. Η νυκτερινή επιδρομή στο Σύνταγμα, αποτελεί συνέχεια της 28ης και 29ης Ιουνίου, όταν κυνηγούσαν χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες στα σκαλιά του Συντάγματος με κίνδυνο να σκοτωθούν άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας για πολιτική δίωξη το νόμο κατά της ελεύθερης κατασκήνωσης, μας γυρνούν στις δεκαετίες μετά τον Εμφύλιο, όταν ο νόμος 4.000 περί τεντυμποϊσμού ήταν σε μόνιμη χρήση εναντίον κάθε διαδηλωτή.
  Οι Οικολόγοι Πράσινοι δε δεχόμαστε κανένα ενδιαφέρον για την εικόνα της πόλης από εκείνους που χτυπούσαν αδιάκριτα τουρίστες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, καμιά επίκληση νομιμότητας από το πολιτικό σύστημα της φοροδιαφυγής και των αυθαιρέτων. Μαζί με την άμεση κατάργηση της νομοθεσίας που ποινικοποιεί τις διακοπές όσων δεν έχουν να πληρώσουν, απαιτούμε άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων χωρίς κατηγορίες, πλήρεις αποζημιώσεις για την καταχρηστική κράτηση και τις φθορές σε προσωπικά είδη, αποπομπή των εγκεφάλων της επιδρομής, πλήρη απόδοση πολιτικών ευθυνών.
  Από σήμερα είμαστε όλοι «αγανακτισμένοι», διατηρώντας τη δέσμευσή μας στη μη βίαιη αμφισβήτηση, που αποδεδειγμένα πια ενοχλεί το πολιτικό σύστημα.

  Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

  Διάβημα εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Ορέστης Κολοκούρης.

 4. Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την Πλατεία Συντάγματος

  Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αυταρχισμού, με τον Καμίνη και τη δημοτική αστυνομία στο πλευρό των ειδικών δυνάμεων καταστολής και παρουσία εισαγγελέα για να φανεί η επιδρομή νομότυπη, στις 4 τη νύχτα, ώρα που λύνουν συνήθως μαφίες και συμμορίες τις διαφορές τους, η κυβέρνηση, μαριονέτα της τρόικας και των αγορών, και η δημοτική αρχή, μαριονέτα της κυβέρνησης, επιτέθηκαν βίαια κατά του Συντάγματος.

  Στην Αθήνα της φτώχειας και της παρακμής, στην Αθήνα των σκουπιδιών, των χιλιάδων αποκλεισμένων ψυχών, των αστέγων, του τράφικιγκ και του παράνομου τζόγου στους δρόμους, στην Αθήνα των λουκέτων και των χιλιάδων στρατοπεδευμένων ράμπο των ΜΑΤ, που δεν διστάζουν να επιτίθενται ακόμη και σε τουρίστες, ο δήμαρχος και η κυβέρνηση έκριναν τους ειρηνικούς διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος ως την πιο ενοχλητική παρουσία στην πόλη. Δικαιολογημένη η προσφορά τους στο σύστημά τους που τρίζει, δικαιολογημένη όμως και η υποστήριξή μας στα θύματα της βίας τους. Δικαιολογημένη η οργή στις πλατείες και τους δρόμους. Αδικαιολόγητη και βλακώδης η εντύπωσή τους ότι ξεμπέρδεψαν.

  Στο Σύνταγμα παραμένει η ψυχή της αγανακτισμένης κοινωνίας. Στο Σύνταγμα παραμένει ζωντανή η ελπίδα. Στο Σύνταγμα θα ξαναβρεθούμε χιλιάδες.

  To Γραφείο Τύπου

 5. ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 1/8/11- ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ , Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

  Χωρις επεισοδια ολοκληρωθηκε η πορεια περιπου 1500 συναγωνιστων εναντια στην τρομοκρατικη και βαρβαρη επελαση των βαζιβουζουκων του δημαρχου και του κρατους, το Σάββατο τα ξημερώματα στο Συνταγμα. Με συνθηματα οπως: Δημαρχε Καμινη, το Συνταγμα θα μεινει- Ψωμι, παιδεια , Ελευθερια , η χουντα δεν τελειωσε το 73, εμεις θα την κηδεψουμε σε τουτη την πλατεια κα, οι διαδηλωτες, παρολο το οτι βρισκομαστε στην καρδια του καλοκαιριου, εδωσαν το στιγμα της αντιστασης εναντια στην βαρβαρη κυβερνηση του μνημονιου και τα τσιρακια της – γκολντεν μπόι του συστηματος.

  Ο αγώνας θα συνεχιστεί ήταν το μηνυμα και στην λαϊκη συνελευση που εγινε κατοπιν στην πλατεια συνταγματος.

  ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – http://www.oxidiodia.gr και http://www.denplironodenplirono.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s