Η έκτη δόση, οι μισθοί και οι συντάξεις

Η ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Η τρόϊκα ασκεί με την 6η δόση των 8 δις ευρώ έναν από τους μεγαλύτερους, πιο ειδεχθείς και βρώμικους εκβιασμούςπου έχει υποστεί ποτέ χώρα!
Η κυβέρνηση, αλλά και το αστικό κατεστημένο, αντί να αποκρούσει τον ωμό εκβιασμό, δυστυχώς, υποχωρεί, υποκύπτει και εκλιπαρεί!Στο όνομα της 6ης δόσης η κυβέρνηση έχει επιβάλλει και προωθεί μια από τις μεγαλύτερες λεηλασίες που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τόση αγριότητα και με τόσο πραξικοπηματικές διαδικασίες έχει δεχθεί ένας λαός.


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ!

Η κυβέρνηση, αυτήν την ώρα, με δικαιολογία ή αφορμή την 6η δόση πετσοκόβει ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από 30% έως πάνω από 50%, ενώ καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και στοιχειώδη δικαιώματα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια την περαιτέρω κατάρρευση των ήδη μισθών πείνας!
Η κυβέρνηση για να καλύψει αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή, τη λεηλασία και τη κατεδάφιση, που βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ισχυρίζεται ό,τι αν δεν πάρει η χώρα την 6η δόση τότε δεν θα μπορούν να δοθούν καθόλου μισθοί και συντάξεις.

Το ψέμα είναι προκλητικό και πελώριο.
Η 6η δόση, όπως γενικότερα η χρηματοδότηση της τρόϊκας, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τηνπληρωμή μισθών και συντάξεων ούτε των οποιονδήποτε άλλων κρατικών κοινωνικών ή λειτουργικών δαπανών.

ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

Η χρηματοδότηση της τρόϊκας πηγαίνει μόνο για να πληρώνονται τόκοι και χρεολύσια, με δυο λόγια για να ικανοποιούνται οι δανειστές της χώρας (το χρηματιστικό κεφάλαιο).
Μάλιστα, η χρηματοδότηση της τρόϊκας δεν φτάνει κάν για να πληρωθούν τόκοι και χρεολύσια.
Για παράδειγμα η χρηματοδότηση της τρόϊκας συμπεριλαμβανομένης και της 6ης δόσης εντός του 2011 θα φτάσει περίπου τα 40 δις €.
Την ίδια χρονιά το 2011 οι τόκοι του δημόσιου χρέους προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 16 δις €, ενώ τα χρεολύσια θα κινηθούν γύρω στα 28 δις. Σύνολο, περίπου, 44 δις.
Επομένως, η χρηματοδότηση της τρόϊκας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τους τόκους και τα χρεολύσια.

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι όποιες κοινωνικές, λειτουργικές δαπάνες του προϋπολογισμούπληρώνονται αποκλειστικά από τους φόρους του ελληνικού λαού και σε ένα μικρό ποσοστό από το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου με έντοκα γραμμάτια 3μηνης και 6μηνης διάρκειας.
Επομένως η 6η δόση όχι μόνο δεν είναι αναγκαία για τη χώρα, παρά μόνο για τους πιστωτές, αλλά αποτελεί και θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού.
Ο Ε. Βενιζέλος ρώτησε στη Βουλή: αν υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που δεν θέλει να πάρουμε την 6η δόση.

Του απαντάμε ευθέως: ΕΜΕΙΣ!!!
Λέμε το εξής απλό στην τρόικα: πάρτε τις δόσεις σας και μπρος!
Και αυτό πρέπει να το βροντοφωνάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός ως τη μόνη υπεύθυνη καιρεαλιστική λύση για να αποκτήσει επιτέλους οντότητα και μέλλον αυτή η χώρα με μια νέα προοδευτική πορεία.
Σε αυτήν την περίπτωση, άρνησης της χρηματοδότησης της τρόικας και επομένως των μνημονίων και των όρων που τη συνοδεύουν, μας τρομοκρατούν, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα βγει από το ευρώ.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!

Πράγματι, η Ελλάδα γυρίζοντας την πλάτη στη χρηματοδότηση της τρόικας, θα διακόψει την αποπληρωμή (στάση πληρωμών) του δημόσιου χρέους και κατά πάσα πιθανότητα θα βγει από το ευρώ, συγκροτώντας το δικό της εθνικό νόμισμα.
Αυτά, όμως, δεν συνιστούν, εδώ που έχουμε φτάσει, βλαπτικές και πολύ περισσότερο καταστροφικέςεπιλογές!
Αντίθετα, τόσο η διακοπή αποπληρωμής του χρέους (στάση πληρωμών), όσο και η έξοδος από το ευρώ είναι σήμερα όχι μόνο πράξεις τόλμης, αλλά, όπως έχει εξηγήσει πολλάκις η Ίσκρα, κυρίως πράξειςευθύνης, ρεαλισμού, διάσωσης και προοπτικής!
Οι λαοί που φοβούνται το «τολμηρό» και το «καινούργιο», οι λαοί που εκβιάζονται και κυρίως οι λαοί που τρομοκρατούνται, δεν έχουν μέλλον!

Ο ελληνικός λαός έχει μάθει στις δύσκολες στιγμές να στέκεται όρθιος και να διεκδικεί την επιβίωσή τουκόντρα στο «ρεύμα» και αντιπαλεύοντας ισχυρούς και ισχυρά συμφέροντα!
Θα τα καταφέρει ξανά, απομονώνοντας το σύγχρονο «ραγιαδισμό» και «δοσιλογισμό».
Η λαϊκή απάντηση και διέξοδος είναι, μάλλον, προφανής:

–  Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.

–  Δραπετεύουμε από τη Γερμανική φυλακή του «ευρώ».

–   Εθνικοποιούμε τις τράπεζες 

–  Διαμορφώνουμε τη νέα ανεξάρτητη, προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα στο πλαίσιο μιας άλλης Μεσογείου και μιας άλλης Ευρώπης ισότιμης συνεργασίας από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια!

Πηγή «Ίσκρα» –> εδώ

 

 

.

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΕΙ Η ΔΟΣΗ;

Α) Συνθηματικές απαντήσεις στο ερώτημα:

«Πληρώνονται μισθοί και συντάξεις αν δεν εκταμιευθεί η δόση;»

Κατ αρχήν

1) Από το Σεπτέμβρη μας ανακοινώνουν ότι αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση δε θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, μας λένε ότι εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα. Τώρα δόθηκε νέα παράταση για τις 15 Δεκέμβρη. Όλες αυτές οι συνεχείς αναβολές της εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων δείχνουν ότι πρόκειται μόνο για εκβιασμό ο οποίος επί δύο μήνες τώρα διαψεύδεται.

2) Τα λεφτά της δόσης 8 δις. που περιμένουμε δεν πάνε σε μισθούς και σε συντάξεις. Αυτά εύκολα μπορούν να καλυφθούν, επειδή η καταβολή τους δεν εξαρτάται από τη δόση. Πρόκειται για περίπου 1.7 δις. το μήνα, τα οποία καλύπτονται από τα έσοδα του προϋπολογισμού (αναμένεται με βάση προσχέδιο προϋπολογισμού να εισπραχθούν 12 δις. τους επόμενους δύο μήνες ενώ οι δαπάνες για μισθούς συντάξεις θα είναι γύρω στα 4 δις και το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, δηλαδή και με κοινωνική ασφάλιση και λειτουργικά έξοδα, γύρω στα 8 δις. όπως προκύπτει από το δελτίο εκτέλεσης προϋπολογισμού) ή από την έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων του δημοσίου και μετάθεση υποχρεώσεων καταβολής τόκων και λήξεως των ομολόγων εσωτερικού (κυρίως προς φαρμακευτικές εταιρίες) που λήγουν το Δεκέμβριο. Επίσης (εντελώς λαϊκίστικα, αλλά ας ακουστεί) θα πρέπει να σκεφτούμε υψηλόμισθοι υπάλληλοι όπως ο κ. Προβόπουλος να μην πληρωθούν, αφού έχουν πάρει ως τώρα δεκάδες χιλιάδες ως μισθό αλλά να πληρωθούν με ομόλογα.

Γενικά με ένα ποσό γύρω στα 2 δις καλύπτονται όλες οι ανάγκες, ενώ θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πέραν των «χαρατσιών» υπάρχουν ακόμη έσοδα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί (δες στη συνέχεια ανάλυση Κουτσούκου)

Στήριξη με διαθέσιμα στοιχεία

Α) Από τις χρηματοδοτικές ανάγκες που διαπίστωνε η έκθεση του Ιουνίου της Ε.Ε (Δες Παράρτημα Β) για όλο το 4ο τρίμηνο απαιτούνται συνολικά 13 δις. Εκ των οποίων τα 3 είναι πληρωμές ομολόγων (εσωτερικού χρέους)***Α, 7 δις που αναλύονται σε ενίσχυση τραπεζών (1,5), ταμειακά αποθέματα (2,5) και μείωση του συνολικού ποσού των εντόκων γραμματίων που κυκλοφορούν (3), δηλαδή στη μη ανανέωση κατά 3 δις. εντόκων γραμματίων.

Το έλλειμμα (που περιλαμβάνει και πληρωμές τόκων, περάν αναγκών μισθών-συντάξεων, λειτουργικών δαπανών και άλλων δαπανών) υπολογίζεται 2,3 δις. Ωστόσο για μία πιο ακριβή εικόνα πρέπει να δούμε το δελτίο εκτέλεσης προϋπολογισμού.

***Α (Προσοχή, το ομόλογο υπ’ αριθμό GR0326039220 το οποίο λήγει 29/12 δεν περιλαμβάνεται στα δελτία δημόσιου χρέους, και κατά πάσα πιθανότητα δεν περιλαμβάνεται και στις χρηματοδοτικές ανάγκες, η Credit Suisse υπολογίζει ότι αφορά γύρω στα 5,2 δις.)

Β) Από το δελτίο της πορείας εκτέλεσης προϋπολογισμού του ΥΠ.ΟΙΚ μέχρι Σεπτέμβριο 2011

Προσοχή, δεν δίνει συνολική εικόνα για την κατάσταση εφόσον αφορά μόνο Κεντρική Κυβέρνηση και υπάρχουν μεταθέσεις μεταξύ 2011-2012 διαφόρων κατηγοριών εσόδων και δαπανών

Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι 1.7 δις (περίπου)

Κάθε έλλειμμα μπορεί να καλυφθεί εύκολα με αναστολή πληρωμής ομολόγων εσωτερικού που λήγουν μετά τις 19 Δεκεμβρίου και καθυστέρηση στην καταβολή τόκων κοντά στο 1,5 δις περίπου.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και με διάθεσή τους και στο κοινό όχι μόνο στις τράπεζες ή σε ειδικές περιπτώσεις, που δεν αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους και γενικότερα ανάγκες διαβίωσης, με έκδοση ομολόγων πενταετούς διάρκειας έναντι των υποχρεώσεων.

Γ) Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Επεξεργασία Κουτσούκου

*Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ*

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 2011: 18,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (σελ. 28

προσχεδίου προϋπολογισμού 2012)

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 2011: 2,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (επίσης σελ. 28)

Το έλλειμμα αυτό καλύπτεται με δανεισμό, ο οποίος προέρχεται από την έκδοση εντόκων γραμματίων (βραχυχρόνιος δανεισμός) και τα δάνεια της τρόϊκας (βλ. επόμενη δόση) (μακροχρόνιος δανεισμός). Αν σταματήσει ένας από τους 2 τρόπους δανεισμού -και δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα οποιουδήποτε είδους- η χώρα είναι αναγκασμένη να αθετήσει τις πληρωμές της (μέρος ή σύνολό τους).

*ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ*

Η χώρα δεν αντιμετωπίζει σε καμία περίπτωση πρόβλημα μη πληρωμής μισθών και συντάξεων το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου διότι οι προϋπολογιζόμενοι φόροι το διάστημα αυτό υπερκαλύπτουν τα ποσά των μισθών-συντάξεων. Άλλωστε τα νούμερα είναι ξεκάθαρα:

Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου (δελτίο εκτέλεσης προϋπολογισμού) οι συνολικές καθαρές εισπράξεις του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 39,2 δις ευρώ περίπου όταν ο ετήσιος αναθεωρημένος στόχος είναι 51,6 δις ευρώ περίπου. Άρα αναμένονται έσοδα ύψους 12,4 δις ευρώ το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011.

Το ίδιο διάστημα για μισθούς και συντάξεις θα καταβληθούν από τον προϋπολογισμό 3,5 -4 δις ευρώ (το νούμερο αυτό βγαίνει χοντρικά, καθώς

συνολικά για το 2011 θα καταβληθούν 21,7 δις για μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με το προσχέδιο του 2012)

Άρα, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το τελευταίο δίμηνο του έτους θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα -τριπλάσια- των δαπανών για μισθούς και συντάξεις (ακόμα και αν τα έσοδα, όπως είναι αναμενόμενο, αποκλίνουν από τον στόχο των 12,4 δις για το τελευταίο δίμηνο του έτους).

* *

*Εδώ βέβαια δεν αναφερόμαστε σε μια σειρά από άλλα ανελαστικά έξοδα του κράτους(εκτός μισθών και συντάξεων) όπως τα έξοδα για κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια κτλ και καλά κάνουμε, διότι εκτιμούμε ότι αποκλείεται να μην μας χορηγηθεί η επόμενη δόση από την τρόικα.*

Συνθηματικές απαντήσεις για τα ερωτήματα της κατάστασης σε ερωτήματα του τύπου:

«έχετε άγνοια του κινδύνου;»

Εδώ θέλει συμπλήρωση προφανώς, αλλά πρόκειται για πιο γνωστά θέματα και γι’ αυτό πρόχειρα και ενδεικτικά παραθέτω τα παρακάτω

1) Απαντάμε προηγουμένως εντελώς διαχειριστικά χωρίς την ολοκληρωμένη πρότασή μας απλά για να δείξουμε ότι και στο σημερινό περιβάλλον δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται αυτός ο ανυπόστατος εκβιασμός (να μην πάει η απάντησή μας στη πιθανότητα γενικευμένης στάσης πληρωμών και επομένως άλλων διακυβευμάτων)

2) Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τον ελληνικό λαό και τους ευρωπαϊκούς λαούς είναι τεράστιοι αν συνεχίσουν αυτές οι πολιτικές. Τα προγράμματα που ακολουθούνται είναι στοιχήματα του τύπου επιβάλουμε άγρια λιτότητα για την επόμενη δεκαετία είτε έως ότου η ελληνική οικονομία μπορέσει να δανείζεται από τις αγορές είτε έως ότου «εξοντωθεί» ο πληθυσμός, σε κάθε περίπτωση θα έχουν μειωθεί οι μισθοί, θα έχει διαλυθεί το όποιο κοινωνικό κράτος, θα έχουν καταστεί μέσω των ιδιωτικοποιήσεων αναγκαία αγαθά πεδίο «αρπαχτής» και κερδοφορίας.

3) Δέστε την Ιταλία, τη Γαλλία στη σειρά, τους G20. Η Ευρώπη δεν αντέχει έξοδο μίας χώρας από το ευρώ. Αποτελεί μη-αξιόπιστη απειλή τώρα εκτός αν θέλουν να ζήσουμε πιθανότατη ύφεση ala 1929 με διάλυση της ευρωζώνης. Μωραίνει κύριος ων βούλεται απωλέσαι φυσικά αλλά η συνέχιση αυτής της πολιτικής απειλεί τους λαούς όλης της Ευρώπης: απειλούμαστε από αυτή την πολιτική. Πολιτικές που ασκούνται με το πιστόλι στον κρόταφο, είναι δρόμος για την καταστροφή και δεν μπορούν αν περπατήσουν όσο και κάποιοι να τις βλέπουν με καλό μάτι επειδή καταργούνται τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά δημοκρατικά δικαιώματα. Η Ευρώπη ή θα αλλάξει η θα διαλυθεί από την κοινωνική ερημοποίηση που προκαλούν αυτές οι πολιτικές και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται πλατιά και διεθνής συνείδηση. Πρέπει να ανατρέξουμε τώρα αυτές τις πολιτικές, επειδή η συνέχισή τους θα φέρει πολύ πιο φοβερά διλήμματα από κενούς προς το παρόν εκβιασμούς.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α

Σχετικά με αμοιβές και μέγεθος Δημόσιου τομέα

Στοιχεία του Δεκέμβρη 2010 (σύνολο εργαζομένων γύρω στις 740.000, πάνω από 150.000 αστυνομία, στρατός, 52.000 συμβασιούχοι)

Επίσης να σκεφτούμε ότι υπάρχουν αμοιβές, για παράδειγμα οι αμοιβές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας οι οποίες είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ και οι οποίες μπορούν να περιοριστούν και να πληρωθούν με ομόλογα που θα εκδοθούν ειδικά για στελέχη που αμείβονται με τέτοια υπέρογκα ποσά χωρίς βλάβη της ικανοποίησης των αναγκών τους (θα μπορούσε να το σκεφτούμε για όσους αμείβονται με πάνω από 50.000 το χρόνο , η έρευνα του ΥΠ.ΟΙΚ για το μισθολογικό κόστος δείχνει ότι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αμύνης υπάρχουν τουλάχιστον 700 εργαζόμενοι που παίρνουν πάνω από 5.856 ευρώ μηνιαίο μισθό, στοιχεία Δεκέμβριου του 2010)

Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο (ICAP-Hay Group σε συνεργασία με Υπουργείο Οικονομικών

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β

Πίνακας Χρηματοδοτικές ανάγκες με βάση την 4η αναθεώρηση του Προγράμματος από E.E.

Κείμενο EU 4th Review 2011.06 ocp82_en Financing Needs1

Table 1. Financing needs of the Greek government
Total financing needs Market debt amortisation IMF loan Deficit Other financing needs
Total Bonds Loans Total Public ent’prises Adjustment to cash Settlement of arrears Cash buffer HFSF Reducing outstanding T bills
Q3 2011 23,260 6,447 6,194 253 6,484 10,329 43 424 1362 2,000 6,500
Q4 2011 13,022 3,099 2,914 185 2,348 7,576 152 424 2,500 1,500 3,000
Q1 2012 21,860 14,679 14,528 151 3,729 3,452 52 151 999 1,250 1,000
Q2 2012 15,886 9,708 8,570 1,138 3,729 2,449 48 151 1,250 1,000
Q3 2012 15,789 8,275 8,043 232 3,729 3,785 635 151 999 1,000 1,000
Q4 2012 8,616 2,422 2,118 304 3,729 2,465 314 151 1,000 1,000
Q1 2013 10,808 6,125 5,975 150 2,850 1,833 284 158 891 500
Q2 2013 18,207 13,316 11,722 1,594 2,850 2,041 492 158 891 500
Sub-total 127,447 64,071 60,064 4,007 29,448 33,928 2,019 1,766 5,143 8,000 7,500 9,500
Q3 2013 11,654 7,406 6,679 727 682 2,850 717 59 158 500
Q4 2013 7,214 1,994 1,885 109 988 2,850 1,382 724 158 500
Q1 2014 8,745 4,897 4,722 175 1,295 1,596 957 391 66 500
Q2 2014 17,095 13,067 12,311 756 1,806 1,596 625 60 66 500
Total 172,155 91,435 85,661 5,774 4,772 38,340 37,609 3,253 2,213 5,143 10,000 7,500 9,500
EU 4th Review 2011.06 ocp82_en Financing Needs1

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες δεν ταυτίζονται με τις δανειακές ανάγκες επειδή στις χρηματοδοτικές ανάγκες περιλαμβάνονται και χρήματα τα οποία θα καλυφθούν από εισροές από Ε.Ε (όχι μόνο δάνεια τρόϊκας)

Πηγή «ενωτικό – αριστερό» –> εδώ

One comment on “Η έκτη δόση, οι μισθοί και οι συντάξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s