Στη ΝΔ σφάζονται η Λαϊκή με την Φιλελεύθερη Δεξιά


.

Η ελληνική πολιτική κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ που ο γιωργάκης είναι αποφασισμένος να το πάρει μαζί του, φαίνεται ότι και στη Νέα Δημοκρατία παίζεται ένα παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στη κυρίαρχη (λόγω Σαμαρά) λαϊκή δεξιά και τους φιλελεύθερους. Πιθανά η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ να ευνοεί ώστε να αναδειχθεί και ίσως να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και έναυσμα γι αυτό αποτέλεσαν οι εσωτερικές πιέσεις που δέχθηκε ο Σαμαράς και τον οδήγησαν στην συγκυβέρνηση. Το πρώτο βέλος το έριξε ο Φαήλος Κρανιδιώτης λέγοντας ότι οι φιλελεύθεροι αποτελούν μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια τα ξίφη βγήκαν. Μέχρι που θα πάει αυτό σε αυτή την φάση δεν ξέρω. Ότι θα υπάρξει και συνέχεια είναι αναπόφευκτο.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης vs Φαήλου Κρανιδιώτη


Διαβάζουμε στην enet
ότι νέο μέτωπο άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από τη δημόσια εκτίμηση του άτυπου συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, ότι οι φιλελεύθεροι αποτελούν μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία, σήκωσε το γάντι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ότι είναι «άκομψο» να μιλά για στελέχη του κόμματος ένας «όψιμος» Νεοδημοκράτης.

«Τον κ. Κρανιδιώτη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «…υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό και είναι ότι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, έχει ενταχθεί πάρα πολύ πρόσφατα στη Νέα Δημοκρατία. Είναι γνωστοί οι αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά για τη Ν.Δ., εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα»

Η απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη ήρθε από το antinews όπου ρώτησαν τον Φαήλο για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους  είπε: “Το ποια είναι η πλειοψηφία της λαϊκής πατριωτικής μας βάσης το απέδειξε η 29 Νοεμβρίου 2009 και η συντριπτική νίκη τουν Αντώνη Σαμαρά. Τους βουλευτές έχει δικαίωμα να τους κρίνει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Πρωτίστως δε οι απλοί πολίτες που τους εκλέγουν, όπως εγώ, ο τελευταίος από τους 800.000. Όποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική. Ήταν και είναι για την εθνική πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα.
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, την Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος. Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του. Εγώ πάντως στις 4 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, το οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποιοι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται“.

 


.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης vs Φαήλου Κρανιδιώτη


Στη συνέχεια διαβάσαμε στο skai.gr
ότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τον Κρανιδιώτη ότι περιφέρεται ως στενός φίλος του Σαμαρά..

Σφοδρή επίθεση κατά του Φαήλου Κρανιδιώτη εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2 FM, ο βουλευτής της NΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση που είχε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκo Μητσοτάκη.

«Εγώ τον κ. Κρανιδιώτη ως στέλεχος της ΝΔ δεν τον γνωρίζω. Ξέρω ότι έβαλε μια φορά υποψηφιότητα για την κεντρική επιτροπή του κόμματος, και δεν εξελέγη, μάζεψε 10-12 σταυρούς, κάτι τέτοιο» δήλωσε.

«Περιφέρεται ως στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, τι να σας πω τώρα αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση, για μένα δεν αποτελεί πολιτική θέση. Πάντως σε κανέναν αγώνα της ΝΔ δεν τον θυμάμαι στη ΝΔ, η οποία πάντοτε υπήρξε ένα δημοκρατικό, φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό κόμμα, ένα κόμμα το οποίο τέλος πάντων, έχει προχωρήσει πολύ μπροστά» υπογράμμισε.

 


.

2 comments on “Στη ΝΔ σφάζονται η Λαϊκή με την Φιλελεύθερη Δεξιά

 1. Κι εκει που οι…γραφές Τους, έλεγαν για το τέλος της Πολιτικής, για αυτό το μπλεντερ που όλα τα ανακατευει, όλα τα λειωνει, όλα τα συνθλίβει, όλα τα πολτοποιεί και ταΐζει μαθές τη κοινωνία ενδοφλεβια ή …παρεντερικά, τον επικοινωνιακό χυλό, του «μονοδρομου», του «εφικτου», του πεφωτισμένου τεχνοκρατη, του Σκοπου(;;;;) που εξαγιαζει τα μέσα, Αυτη αναγεννιεται απο τις σταχτες που νομιζαν ότι την εκαψαν και ειναι Εδω. Παρουσα. Τιμωρός με το μαχαιρι στο στόμα.

  Ποτε δεν ασπαστηκα τις μετα-νεωτερικές αμπελοφιλοσοφίες των Ιερατείων για την κριση που γινεται …ευκαιρία. Ευκαιρία για ποιον; Μόνο για …αυτούς.
  Αλλά στη Κοινωνία η κριση έχει πάντα ένα μονο αποτελεσμα. Το ριζοσπαστισμό. Κι αυτός ειναι που ξεσκιζει σημερα αυτα τα ξεφτισμενα τουλια που καλυπτουν ως γλοιωδη φυλλα συκής την ουσία της Πολιτικής. Το φυλο της Πολιτικής. Κ το φυλο της πολιτικής η ΕΠΙΛΟΓΗ. Τριτο …φυλο στην Πολιτική δεν υπάρχει.

  Με το Φ.Κ. συναντηθηκαν κάποτε ξωφαλτσα οι δρόμοι μας. Ιδεολογικά απεχουμε ….χιλια μυρια κυματα. Αλλά τοτε τουλάχιστον μοιραζομασταν, …συνυπογραφαμε ένα Αξιωμα. Ότι οι Ανθρωποι ειναι ο ΚΑΘΕΝΑΣ τους, το πιο ξεχωριστό Εργο Τεχνης. Ότι οι κοινωνίες-κοντρα σε κάθε Θατσερισμό-ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ειναι Ζωντανες και τρεφονται απο ονειρα και γλυκό ψωμί. Ότι Πατριδα ειναι το συν-ανηκειν. Ότι Δημοκρατία ειναι η ψηφος σου να έχει λόγο, να εχει εργο, να ΠΑΡΑΓΕΙ αποτελεσμα. Ότι η Ζωή δεν ειναι μια ρεγουλα επιβιωσης. Η Ζωή ειναι Ονειρευομαι και ακομα και μάταια, ακομα κι κοντρα σε όλα τα …προγνωστικά, κοντρα στους εκαστοτε Θεους και Δαιμονες, Αγωνιζομαι. Κι ίσως ποτε να μην ήταν πιο επικαιρο το Ψωμί του Μίλτου Σαχτουρη «Ας μην το κρύβουμε. Διψάμε για ουρανό.»
  Κάποτε- εγω συνεχιζω και τωρα- ξεχωριζαμε τ ξεπλεντερια των …φιλα-ανθρωπων απο τους Ανθρωπινους.

  Οι Εποχές αναδεικνυουν ως κυριαρχο το λόγο του Φ.Κ. σε ένα κοινό, κατα βάση απολιτικο, στις μερες της ευημερίας. Σε ένα κοινό που ο τοτε …λογος του, ήταν απολυτα μειοψηφικός. Οι εποχές φτιαχνουν και οριοθετουν τη Δεξια κ την Αριστερα, όπου κι αν χτιζουν αυτές τα κομματικά ….αυθαιρετα τους. Οι εποχές αναδιατασουν το «χυλό» σε κρεας και κοκαλα. Ότι κ αν λένε οι λογής λογής Φουκουγιάμα, η Ιστορία ΔΕΝ τελειωνει ΠΟΤΕ.

  Υ.Γ. «Μακάρι οι Θεοί να ήταν μεσίτες», έλεγε μια …απατρις Παλαιστίνια, παλιά φίλη των ύστερων φοιτητικών μου χρόνων. Αλλά ΔΕΝ είναι… Θεοί ειμαστε μόνο Εμεις.

 2. Καθαρη απολαυση…..
  Ομολογω πως το διαβασα 2-3 φορες για να το χορτασω!!

  Παντως και στο ΠΑΣΟΚ γινεται χαμος πιστευω, ασχετα οτι εχουν καταφερει να κρατησουν μια φαινομενικη συνοχη και χαμηλοτερους τονους. Επισης, δεν ξερω πώς θα κινηθει η «αριστερη πρωτοβουλια», κι ολοι οι Περιξ (Λιανηδες, Δημαραδες κλπ κλπ…)
  Ο Δημαρας στην τελευταια ομιλια του στη βουλη τα εχωνε πολυ αγρια, κι αυτο με κανει να θεωρω δεδομενη την καθοδό του αυτονομα
  Ο δε Κουρουπλης ειχε μιλησει κι αυτος οργισμενα στη βουλη εν οψει της ψηφου εμπιστοσυνης, και εχει κανει επανειλλημενα λογο για νεα Κεντροαριστερα
  Εναν ορο που υιοθετησε κι ο Καστανιδης μετα τη χυλοπιτα που εφαγε στον ανασχηματισμο. Βεβαια, ο σουπερ- μνημονιακος και κολλητος του GAP μεχρι προτεινος (λογω δημοψηφισματος κλπ), αλλα και πρωην βενιζελικος, Χαρης, δεν ξερω κατα ποσον μπορει να μιλαει για Κεντροαριστερες και ιστοριες για αγρίους… Μαλλον θα κανει καλα να κατσει στ’ αβγα του πριν ερθουν τα αβγα σε αυτον

  Το βεβαιο ειναι οτι και τα δυο μεγαλα κομματα δοκιμαζουν τις αντοχες τους, και ενδεχεται καποιο απο τα δυο να σπασει… Η ΝΔ το αποκλειω. Ειναι γλυκια η εξουσια. Πολυ γλυκια για να θυσιασουν την ενοτητα ενοψει νικηφορων εκλογων. Το ΠΑΣΟΚ ομως γιατι να μην κατεβει σε «τευχη» στις επομενες εκλογες, δεδομενης της επερχομενης συντριβης? Γιατι ας πουμε να κατεβουν ενωμενοι και να παρουν 18-20%, οταν μπορουν να κατεβουν διχοτομημενοι ή τριχοτομημενοι και να παρουν ολοι μαζι 35%- αρα και περισσοτερες εδρουλες για να ζεσταινουν πανω στο μπορντω δερματινο καλυμμα τα κατατρεγμενα κωλαρακια τους? Βεβαια, το μπονους εδρων της πρωτης θεσης θα το χασουν , αλλα ετσι κι αλλιως αυτο ειναι χαμενο απο τωρα. Αρα……

  Για σκεψου το, Καναλαρχα… Για σκεψου το!

  Περιμενω ανταποκριση κι απο Ιπποκρατους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s