Δύο άντρες, ένα φιλί και οι διαγραφές αρχείων από το λογαριασμό του twitter μου.

Μια καμπάνια

Η καμπάνια της εταιρείας Benetton έκανε αίσθηση. Είναι γνωστό από παλιά ότι μέσα από τις διαφημιστικές καμπάνιες της, η εν λόγω εταιρεία προσπαθεί να προκαλέσει τον μικροαστικό αυτισμό αυτών που θα δουν την διαφήμιση ώστε στη συνέχεια να εντυπωθεί το όνομά της και ίσως να προσέξουν και τα προϊόντα της. Έχει κατά καιρούς προκαλέσει τα ρατσιστικά και θρησκευτικά υπόγεια «πρέπει» των μικροαστών πελατών της. Όπως όλοι οι διαφημιζόμενοι έτσι και η Benetton προσβλέπει μέσα από το πιθανό σοκ που προκαλεί στην αισθητική, σε καινούργιους πελάτες αλλά και να υπενθυμίσει και να εδραιώσει την παρουσία της, στους ήδη υπάρχοντες.
Αυτή τη φορά στόχευσε στην χορδές της πολιτικής ορθότητας και του σεξισμού. Η καμπάνια της Benetton είχε επεξεργασμένες  φωτοσόπιες που έδειχναν να φιλιούνται στο στόμα πολιτικοί ηγέτες που στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν αντιπαλότητα και στην χειρότερη εχθρεύεται ο ένας τον άλλον. Η πιο «προκλητική» από αυτές ήταν το φιλί στο στόμα των Obama – Τσάβες.


Ο μαφιόζος φιλούσε υπέροχα

Εντύπωση προκάλεσε και το φιλί στο στόμα που δέχθηκε ο Ντανιέλε Ντ’ Ανιέζε, ένας νεαρός κατηγορούμενος για μαφιόζικη δράση, την ώρα που έβγαινε φρουρούμενος από το αστυνομικό μέγαρο της Νάπολης, για να προσαχθεί στις φυλακές της πόλης. Από το πλήθος που περίμενε απ’ έξω, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες φίλοι και συγγενείς που με τις επευφημίες τους έδιναν κουράγιο στον συλληφθέντα, πετάχτηκε  ένας νεαρός άνδρας, πλησίασε τον Ντανιέλε Ντ’ Ανιέζε και τον φίλησε στο στόμα. Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι και μετά τον αρχικό δισταγμό, έσπρωξαν τον Ντ’ Ανιέζε μέσα στο αυτοκίνητο.

Πολλοί διερωτώνται ποια μπορεί να είναι η σημασία και ο συμβολισμός του νέου αυτού μαφιόζικου φιλιού που δόθηκε μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αστυνομικό, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, «είναι σαφές ότι η όλη σκηνή, εντυπωσίασε. Δεν υπάρχει, όμως, κάποιος σεξουαλικός συμβολισμός. Είναι η πιο ισχυρή, δυνατή απόδειξη, ότι ο συλληφθείς συνεχίζει να ανήκει στην μαφιόζικη οικογένεια. Με το φιλί στο στόμα, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και φύλου, προσφέρεται μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη αλληλεγγύης, πέρα από κάθε φραγμό και διαφορά».

Μέχρι τώρα παρόμοιες… εξάρσεις στοργής, είχαν παρατηρηθεί στις περιφερειακές περιοχές της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, σε συνοικίες που ελέγχονται από την φατρία των «αποσχισμένων» (scissionisti). Με την σύλληψη, όμως, του Ντ’ Ανιέζε, η ιεροτελεστία υιοθετήθηκε και από τις πιο «εξελιγμένες» οικογένειες της Καμόρα, που δρουν στις κεντρικές περιοχές της Νάπολης.

Το μήνυμα και η ομερτά

Τον καιρό που οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να πάρουν καλύτερη θέση στην εκκίνηση του αγώνα διεκδίκησης του τίτλου, ο Λοβέρδος αγκάλιασε άγαρμπα μεν περίπαθα δε, τον Βενιζέλο και αντάλλαξαν λάγνα  φιλιά που θα τα ζήλευε σκηνοθέτης φιλμ νουάρ. Με αυτόν τον τρόπο ο Λοβέρδος παρέδωσε συμβολικά στον Βενιζέλο την όποια εύνοια μπορούσε να κατέχει, στον δρόμο για την διεκδίκηση της αρχηγίας. Τα ΜΜΕ αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν εκείνον τον εναγκαλισμό με πολλούς τρόπους.

~

Τα γεγονότα αυτά έχουν κοινά δεδομένα;
Μάλλον ναι.

Ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο όπως και η καμπάνια της Benetton προκάλεσαν την δημοσιότητα για να αναδείξουν την ανωτερότητα του προϊόντος να αποτυπώσουν στο υποσυνείδητο το brand name, να επισημάνουν την μοναδικότητα  και να αποδείξουν ότι είναι αξιόλογο και ερωτεύσιμο που τελικά αξίζει να το προσελκύσουν οι πελάτες.

Επίσης το σφιχταγκάλιασμα Βενιζέλου Λοβέρδου, όπως το φιλί του Ντανιέλε Ντ’ Ανιέζε,  θύμισε ομερτά, τον Σικελικό κώδικα τη σιωπής που είναι ο υπέρτατος νόμος που διέπει τις σχέσεις μεταξύ μαφιόζων εδώ και αιώνες. Πάνω από την Δύναμη, πάνω ακόμα και από τον φόβο στέκεται η τιμή που ξέρει να κρατά το στόμα της κλειστό. Είμαι απόλυτα σίγουρος οτι μια αντίστοιχη τελετή έγινε, για λόγους ευνόητους ιδιωτικά και άρα και πιο ουσιαστικά, μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο, πάλι, το μήνυμα που έστειλε από τα ΜΜΕ ο Λοβέρδος ότι αν κάποιος πειράξει τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό.  Δεν είμαι σίγουρος ότι το ίδιο έγινε και με τον Παπακωνσταντίνου, είναι προς εξακρίβωση.

Η έμπνευση από τον Shrek

Η στάση του κορμιού του Βενιζέλου το σχήμα του προσώπου του αλλά και ο ατσούμπαλος και προσποιητός τρόπος που αγκαλιάζονται μου έφερε στο μυαλό τον Shrek.
Έτσι έκανα τις επόμενες φωτοσοπιές τις οποίες ανέβασα στον λογαριασμό μου στο twitter.

~

Ο λογαριασμός μου στο twitter και τα χαμένα αρχεία

Έχω στο twitter τον λογαριασμό @kanaliotis.
Εκεί, εκτός από τα σχόλια μου, αφήνω κατά καιρούς και videoς, εικόνες, φωτογραφίες. Μερικά από αυτά είναι αναδημοσιεύσεις, άλλα είναι δικά μου, μερικά από αυτά είναι εμφανώς «πειραγμένα» με φώτοσοπ.
Τα δικά μου συνήθως τα υπογράφω με το όνομα του blog μου, δηλαδή τους βάζω για υπογραφή το kanali.wordpress.com.

Έτσι όπως έχω κάνει τόσες πολλές φορές ανέβασα στο twitter πριν ένα μήνα και την σειρά «αγκαλιά με τον Shrek», δλδ τις τρεις προηγούμενες «πειραγμένες» φωτογραφίες. Πριν 6 ημέρες που ο Λοβέρδος ήταν σε εκπομπή του  Πρετεντέρη ξαναέβαλα στο twitter την φωτό που ο Λοβέρδος αγκαλιάζεται με τον «Shrek – Βενιζέλο». Ξαφνικά την επομένη εξαφανίστηκαν όλες. Και αυτές που είχα ανεβάσει πριν ενα μήνα και αυτή που είχα ανεβάσει την προηγούμενη Δευτέρα (19/3/2012). Μάλιστα η θέση της φωτογραφίας είναι κενή και δείχνει μαύρη ανάμεσα στις άλλες.

Το επόμενο λινκ έχει το tweet που είχα μαζί με την εικόνα. Κάνοντας κλικ στην εικόνα  θα σας βγάλει το μήνυμα οτι «δεν υπάρχει».
https://twitter.com/#!/kanaliotis/status/181870517333131264

Από μια άλλη διαδρομή μπορείτε να δείτε οτι ανάμεσα σε άλλες φωτογραφίες υπάρχει μια κενή. Αυτή που ο Λοβέρδος φιλά τον Shrek – Βενιζέλο.
https://twitter.com/#!/kanaliotis/media/slideshow?url=http%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fkanaliotis%2Fstatus%2F175614855938719744%2Fphoto%2F1

Είναι περίεργο που  χάθηκαν κάποιες εικόνες – φωτογραφίες από το twitter μου. Θα μπορούσα να δεχτώ ότι είναι κάποιο πρόβλημα software, κάποιο bug του συστήματος. Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες. Αλλά, να χαθούν φωτογραφίες με το ίδιο θέμα από παλιά και ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή, μια (1) πάλι με το ίδιο θέμα ανάμεσα από άλλες, μοιάζει να μην είναι τυχαίο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s