Εκλογές 6/5/2012!!! Τα videos του ΣΥΡΙΖΑ

.

Σε αυτή τη σελίδα θα ανεβαίνουν προεκλογικά  videos που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε φορά που θα πέφτει στην αντίληψή μας, μια ομιλία ή μια συνέντευξη σχετική με τις εκλογές.

2/5/2012 Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΝΕΤ στους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη
~
29/04/2012, Διακαναλική συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
~
27/4/2012   Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο protagon.gr στoν Σταύρο Θεοδωράκη
~
26/4/2012 Προεκλογική Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

~
Το δεκάλεπτο του ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2012
 ~

25/4/2012   Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ANT1  στην Μαρία Χούκλη

 ~

24/4/2012   Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον enikos.gr  στον Νίκο Χατζηνικολάου

~

22/4/2012   Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ στον Γιώργο Αυτιά

~

20/4/2012   Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ANT1 στον Γιώργο Παπαδάκη

~

19/4/2012  Η Ρένα Δούρου σε συζήτηση στη NET στον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη

~

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

~

8 comments on “Εκλογές 6/5/2012!!! Τα videos του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Χαίρετε,

  σχολιάσατε στο Protagon ότι ο Μάνος προτείνει φορολογία 20% για τον συνταξιούχο των €6000 και τον εργαζόμενο μ’ οικογένεια και παιδιά των €12000, δηλαδή ο συνταξιούχος θα δώσει φόρο €1200 και ο εργαζόμενος €2400.

  Οι υπολογισμοί σας ευτυχώς είναι λανθασμένοι.

  Η «Δράση» προτείνει τα πρώτα €5000 να είναι αφορολόγητα. Έτσι ο συνταξιούχος θα φορολογηθεί μόνο για €1000, δηλαδή θα πληρώσει φόρο €200, όχι €1200.

  Επίσης η «Δράση» προτείνει απαλλαγή €5000 και για κάθε προστατευόμενο μέλος. Ο εργαζόμενος με την οικογένεια και παιδιά έχει τουλάχιστον 2 προστατευόμενα μέλη, δηλαδή τη σύζυγο και ένα παιδί. Έτσι η φορολογική του απαλλαγή θα ισούται με 3 × €5000 = €15000, δηλαδή δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο!

  Επιπλέον η «Δράση» προτείνει την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό θα σημαίνει αύξηση της τάξης του 10% στις απολαβές των εργαζομένων, ενώ ο ονομαστικός μισθός θα παραμείνει ο ίδιος.

 2. Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης από κυβερνήσεις στερημένες κάθε δημοκρατικής και κοινωνικής νομιμοποίησης, υπό τις διαταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, μετά από δύο μνημόνια, καθημερινές συνταγματικές εκτροπές και μια λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων, που γκρεμίζουν εργατικά κεκτημένα δεκαετιών, ο ελληνικός λαός κατόρθωσε να επιβάλει τη βούλησή του, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες αναβολής των εκλογών με κάθε μέσο, και θα έχει επιτέλους το δικαίωμα να εκφραστεί δημοκρατικά στις σημαντικότερες ίσως εκλογές της νεότερης ιστορίας του, στις 6 Μάη.

  Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται καλεί από τις Βρυξέλλες τους Έλληνες και Ελληνίδες που διαμένουν στο Βέλγιο να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία να εκφράσουμε τη βούλησή μας. Να κάνουμε την οικονομική θυσία να πάμε να ψηφίσουμε. Η αποχή είναι δώρο στα κόμματα των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), αλλά και στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το Μνημόνιο 2, έχει ήδη ζητήσει νέα μείωση των μισθών κατά 15% στην Ελλάδα. Όταν τα μνημονιακά κόμματα πουλάνε αισιοδοξία, ψεύδονται οικτρά. Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό τους, τόσο ευκολότερα θα συνεχιστεί η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, που έχει ήδη κοπεί στα δύο από το 2009. Όσο πιο εύκολα συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων αυτών στην Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ακόμα και ως εργαζόμενοι στο Βέλγιο έχουμε συμφέρον να ηττηθούν οι δυνάμεις της λιτότητας στην Ελλάδα.

  Τη στιγμή που τα δημοκρατικά κι εργασιακά δικαιώματα καταργούνται το ένα μετά το άλλο, δεν πρέπει να περιφρονούμε τη σημασία της ψήφου προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να μην επιτρέψουμε να πωληθούν στις πολυεθνικές για το τίποτα όσα ο ελληνικός λαός πλήρωνε με τους φόρους του για δεκαετίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους τελευταίους έξι μήνες η Ελλάδα κυβερνήθηκε από έναν μη εκλεγμένο τραπεζίτη, κι ότι παρόμοιες εξελίξεις ακολούθησαν και στην Ιταλία.

  Ο εκλογικός νόμος, για άλλη μια φορά, θα δώσει 50 έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα, παραβιάζοντας την αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου – χωρίς καν να εξυπηρετεί τη συστημική λογική της ισχυρής κυβέρνησης, αφού η αυτοδυναμία σε καμία περίπτωση δε θα είναι εφικτή καθώς το πρώτο κόμμα κατά τα φαινόμενα ‘πιάνει’ ποσοστά πολύ κάτω από το όριο του 40, 4%.

  Κόντρα σε εκλογικούς νόμους, κυβερνητική, εργοδοτική και μιντιακή τρομοκρατία, εκκλήσεις για ‘σύνεση’ αλλά και καταστολή των αγώνων, η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες του Βελγίου να ψηφίσουμε στις 6 Μάη :
  λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στην εξαθλίωση της μεγάλης μάζας του ελληνικού λαού προς όφελος της μειοψηφίας του κεφαλαίου, στην κατάργηση του Κράτους Πρόνοιας και των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συνέχιση της αποπληρωμής του απεχθούς χρέους από το λαό.
  λέγοντας ένα βροντερό ΝΑΙ σε μια κοινωνία δικαιότερη από την καπιταλιστική, μια κοινωνία δημοκρατική με σεβασμό προς τις λαϊκές ελευθερίες, έμφαση στην ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, και δημοκρατικό – εργατικό έλεγχο στα μέσα παραγωγής.
  Γι’ αυτό :
  στηρίζουμε καθαρά αντιμνημονιακές δυνάμεις με αντικαπιταλιστική και διεθνιστική στάση, που δεν αναπαράγουν απλά με άλλες ταμπέλες το ίδιο σαθρό πολιτικό σκηνικό
  συμβάλλουμε με την ψήφο μας στο σχηματισμό και την αποτύπωση ενός λαϊκού μετώπου στο οποίο θα πρωτοστατούν οι εργαζόμενοι ως αδιαμφισβήτητη κοινωνική πλειοψηφία και παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, και το οποίο θα απαλλάξει τη χώρα από την παρασιτική άρχουσα τάξη και τους εντεταλμένους της

  απορρίπτουμε τον εκβιασμό με τις απειλές για χρεοκοπία και έξοδο από το Ευρώ. Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει και η τύχη ενός νομίσματος που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολυεθνικών και του κεφαλαίου θα έπρεπε να απασχολεί μόνο αυτές. Μόνο διακύβευμα των εκλογών είναι το αν ο λαός θα στείλει μήνυμα υποταγής ή, αντίθετα, ξεσηκωμού στους εγχώριους και Ευρωπαίους δυνάστες του.
  Κανένα από τα κόμματα που χρησιμοποιούν ως σωσίβιες λέμβους οι διάφοροι ναυαγοί της πολιτικής ελίτ που εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο καράβι του δικομματισμού δεν μπορεί να υπηρετήσει του παραπάνω σκοπούς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Καμμένος), η Κοινωνική Συμφωνία (Κατσέλη), το ‘ΌΧΙ’ (Παπαθεμελής – Καζάκης), η Δημοκρατική Αριστερά (Κουβέλης + πολλοί πρώην ΠΑΣΟΚ) φτιάχτηκαν από ανθρώπους που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις ρητορείες για το ‘ευρωπαϊκό όνειρο’, και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σαθρού πολιτικού κατεστημένου. Έχουν ασαφείς θέσεις για το χρέος, και τακτική τους είναι με την πρώτη ευκαιρία να χωθούν σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

  Πέρα όμως από την υποκριτική αντιμνημονιακή στάση τους, πρόκειται συχνά και για κόμματα με σαφείς εθνικιστικές αντιλήψεις. Τη στιγμή που ο κόσμος της εργασίας σε όλη την Ευρώπη στενάζει κάτω από τα διαδοχικά χτυπήματα των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων, αυτοί διαδίδουν ότι πρόκειται για σύγκρουση του ελληνικού έθνους με άλλα έθνη. Καλούν μάλιστα στην ενότητα μεταξύ Ελλήνων εργαζόμενων και κεφαλαιοκρατών, χωρίς να αμφισβητούν τη διάλυση κατακτήσεων όπως οι συλλογικές συμβάσεις ή ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, ή την πλήρη αποσύνθεση των δομών της δημόσιας Υγείας και Εκπαίδευσης. Επικροτούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο την καταστολή ενάντια στους μετανάστες κι εμποδίζουν την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων.

  Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τους Έλληνες μετανάστες στο Βέλγιο να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που με τον τρόπο που αυτές έκριναν σωστότερο συμμετείχαν και μπήκαν μπροστά στους αγώνες: που οργάνωσαν και περιφρούρησαν τις απεργίες, που ρούφηξαν τα χημικά μαζί με το λαό στις πλατείες, που συμπαραστάθηκαν στους κατοίκους της Κερατέας, που στήριξαν την απόφαση των πολιτών να μην πληρώσουν τα ληστρικά χαράτσια. Αυτές είναι οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς: το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σας καλούμε να στηρίξετε αυτά τα ψηφοδέλτια , γιατί παρά τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους, η ισχυρή ενίσχυση τους θα δώσει καθαρό μήνυμα αντίστασης αλλά και προοπτικής : η πραγματική απάντηση στην κρίση είναι η οικοδόμηση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας που θα έχει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι το κέρδος των λίγων ως προτεραιότητα της .

  Το αποτέλεσμα της 6ης Μάη μπορεί να δώσει νέα πνοή ‘για να γυρίσει ο ήλιος’ σε όλη την Ευρώπη. Ο γαλλικός λαός ενίσχυσε μαζικά το Αριστερό Μέτωπο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής (22/04/2012) κάτω από το σύνθημα ‘οι πλούσιοι μας κοστίζουν ακριβά’, ενώ ο ιρλανδικός λαός θα ενθαρρυνθεί από ένα εκλογικό αποτέλεσμα αντίστασης στην Ελλάδα, ώστε να απορρίψει τη νέα Συνθήκη Λιτότητας της ΕΕ, σε δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα στο τέλος του Μάη.

  Η ΕΕ υποσχέθηκε σύγκλιση προς τα πάνω στους λαούς. Αντ’ αυτού, τους έβαλε σε έναν ανελέητο και συνεχή μεταξύ τους ανταγωνισμό. Σήμερα έχει βάλει στόχο να μετατρέψει το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα σε παρόμοιο με αυτό της Βουλγαρίας, του Βελγίου σε παρόμοιο με ό,τι ήταν πριν της Ελλάδας κ.ο.κ. Σε μια τέτοια ΕΕ οφείλουμε να αντισταθούμε.

  http://solidarity-greece.blogspot.com/2012/04/2012.html

 3. @4, Ein Steppenwolf Έχετε δίκιο. Υπάρχει 5.000 αφορολόγητο. Αλλά και ετσι ο συνταξιούχος θα ζει με 4.800€/έτος ή 400€/μήνα. Δεν είναι ντροπή να φορολογεί τα 417€/μήνα και να τον αφήνει να ζει με 400€/μήνα???? ενώ αυτός που βγάζει 90.000€/μήνα να του μένουν 65.000€/μήνα???
  Επίσης το πρόγραμμα της Δράσης μιλάει για απόλυση 400.000 δημοσίων υπαλλήλων στα επόμενα τρία έτη!!! Πόνος!!!

  • Δεν είναι ντροπή να φορολογεί τα 417€/μήνα και να τον αφήνει να ζει με 400€/μήνα???

   Η πρόταση της «Δράσης» για τις συντάξεις είναι όλοι (ανεξαιρέτως) απ’ τα 67 και πάνω να λαμβάνουν σύνταξη €700 το μήνα. Αυτό μας κάνει €8400 το χρόνο ή €7720 καθαρά ή €643 το μήνα καθαρά.

   Επίσης το πρόγραμμα της Δράσης μιλάει για απόλυση 400.000 δημοσίων υπαλλήλων στα επόμενα τρία έτη!!! Πόνος!!!

   Το υπερτροφικό Δημόσιο πρέπει να υποβληθεί σε δίαιτα, δεν γίνεται αλλιώς. Στον ιδιωτικό τομέα έχουν χάσει τη δουλειά τους 785000! Αυτό δεν είναι πόνος; Η πρόταση της Δράσης για τις απολύσεις στο Δημόσιο είναι όσοι απολύονται να λαμβάνουν επί τρία χρόνια το 70% του μισθού τους και στο τέλος την αποζημίωση που δικαιούνται. Δηλαδή οι όροι της απόλυσης θα είναι πολύ καλύτεροι απ’ ό,τι ισχύει για τον ιδιωτικό υπάλληλο.

   Όταν ελαφρύνει το Δημόσιο, ο ιδιωτικός τομέας θα γλυτώσει τη δυσβάσταχτη φορολογία που του έχει επιβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να τρέφεται μ’ αυτή το Δημόσιο. Έτσι η οικονομία θα πάρει τα πάνω της και θ’ απορροφήσει τους περισσότερους απ’ τους ανέργους. Αλλιώς η καθίζηση της οικονομίας θα συνεχιστεί.

 4. Της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, απο το Red NoteBook … http://www.rednotebook.gr/details.php?id=5488

  Μίλησα σαν υποψήφια της Α΄Αθήνας, σε δημόσια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Εξαρχείων, μαζί με τον Τάσο Κορωνάκη. Κατακλύστηκα από μνήμες για την πλατεία αυτή, όπου ξεκίνησα στη μεταπολίτευση την πολιτική μου περιπέτεια στην αριστερά. Όταν η πλατεία έσφυζε από ριζοσπαστισμό και επαναστατικότητα.
  Εκεί ήταν τα γραφεία όλων των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τα στέκια των φοιτητών, οι χώροι της αντιπαράθεσης. Εκεί διεξάγονταν οι ζωηρές συζητήσεις για το χαρακτήρα της επανάστασης, που πιστεύαμε ότι ήταν προ των πυλών. Το Πολυτεχνείο δίπλα μας, χώρος-σύμβολο, χώρος αντιπαράθεσης με τη ρεφορμιστική αριστερά, χώρος ελευθερίας.
  Μετά, τα χρόνια της κρίσης, της μαζικής αποστράτευσης, της μοναχικής πορείας των πολλών, της σιωπής.
  Η πλατεία άλλαξε μορφή. Εγκαταστάθηκαν οι έμποροι ναρκωτικών. Μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη: ήταν ένα σύνθημα που ξάφνιασε την Ελληνική κοινωνία. Η πλατεία άρχισε να γίνεται πείραμα για την εξουσία στις σύγχρονες μεθόδους κοινωνικού ελέγχου. Εδώ ζούσαν και κυκλοφορούσαν τα θύματα τους. Όλοι οι μηχανισμοί του κράτους παρόντες με όλες τους τις μορφές, ψάχνοντας υπόπτους, ενόχους, επικίνδυνους. Και τα Εξάρχεια να αντιστέκονται, αλλά κα να δυσφημούνται. Τα ΜΜΕ να μιλάνε για άβατο, που πρέπει να καταργηθεί. Δεν θα ασχοληθώ με τις υπερβολές των εντός, που συνεχίζονται. Εξάλλου ο ανορθολογισμός είναι πανταχού παρών.
  Τότε ξεκίνησε η απόπειρα να δημιουργήθεί γύρω από την πλατεία μια ζώνη επιτήρησης. ΜΑΤ, δακρυγόνα, καθημερινή καταστολή, για να εξοργίσουν τους κατοίκους, να σπάσουν κοινωνικές συμμαχίες, να κερδίσουν συναινέσεις.
  Είναι όμως εδώ ακόμα γραφεία νεολαιών, κινήσεων, εφημερίδων, παρατάξεων και ο πολιτικός πλουραλισμός δρα σαν ασπίδα προστασίας. Εδώ εμφανίζονται τον τελευταίο χρόνο οι πρώτες κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, κινήματα Δεν Πληρώνω, νέες δράσεις για καταλήψεις, αλλά και για διάσωση νεοκλασικών, πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό και τους μετανάστες στον καιρό της κρίσης.
  Η πλατεία και πάλι αντιστέκεται.
  Από εδώ ξεκίνησε το σχέδιο επιτήρησης του κέντρου της Αθήνας, το σχέδιο της δημιουργίας μιας υγειονομικής ζώνης που ονειρεύεται ο δήμαρχος, μαζί με το Χρυσοχοϊδη και τη Χρυσή Αυγή. Χωρίς ζωντάνια, χωρίς χρώματα, χωρίς πλουραλισμό, χωρίς νέους, χωρίς τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού παρόντα και σε κοινή θέα.
  Αυτή την εφιαλτική εικόνα των πόλεων που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, ποντάροντας στο φόβο και την ανασφάλεια των ανθρώπων, πρέπει να την έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας. Όχι υποχωρώντας στο γενικό κλίμα, αλλά θέτοντας κόκκινες γραμμές απέναντι στους εμπόρους του φόβου και τα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.
  Ας μην ξεχνάμε ότι σε μια φοβική κοινωνία, η αριστερά δεν έχει καμία ελπίδα να αναπτύξει καμία ριζοσπαστική πολιτική. Κι αν πρέπει κάτι να διασώσουμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι την πολιτική μας ταυτότητα, που με τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια συγκροτήσαμε.

  H Taσία Χριστοδουλοπούλου είναι υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s