Επιστολή-φωτιά του Μάκη Ανδρονόπουλου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΜΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα το μεσημέρι κατέθεσα στο κόμμα την ταυτότητα του μέλους και γι΄ αυτό απευθύνομαι σε εσάς με την προσφώνηση του φίλου/ης και όχι του συντρόφου/ ισσας. Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας και να εξηγήσω του λόγους που μου υπαγόρευσαν την αποχώρησή μου από το κόμμα, επειδή τα πρόσωπα είναι πιο κρίσιμα στη ζωή των ανθρώπων ακόμη και από τις ιδέες. Εγώ τουλάχιστον αυτό πιστεύω. Οι ιδέες έχουν αξία μόνο σε σχέση με τα πρόσωπα και τους ανθρώπους.

Η εξέλιξη αυτή στάθηκε για μένα αναπόφευκτη μετά από πολύμηνες προσπάθειες να σπάσω τη νιρβάνα της ομφαλοσκόπησης που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009. Από τον περασμένο Γενάρη –όντας απλήρωτος όπως και τόσοι άλλοι- έχω κοινοποιήσει σε αρκετούς συντρόφους κείμενό μου με τίτλο«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ». Το παρέδωσα και στο γραφείο του νέου προέδρου. Θλιμμένα νεύματα συγκατάβασης ή σιγή.

«Αθήνα 11 Ιουνίου 2012

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ.

2. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να γίνουν στην διαχείριση της κρίσης.

3. Θεωρώ παραβίαση του Συντάγματος τη μη ψήφιση της πρώτης δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές.

4. Θεωρώ παιδαριώδη όσα οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

5. Θεωρώ οικονομική και πολιτική φούσκα το PSI, το οποίο επέκρινε ο κ. Παπαδήμος πριν κληθεί να το εφαρμόσει, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του πληρώθηκε από Έλληνες.

6. Θεωρώ απαράδεκτο που δεν διασφαλίστηκε η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως έγινε με τις τράπεζες.

7. Θεωρώ ανήθικη τη ληστεία των μικροεπενδυτών που είχαν βάλει τα εφάπαξ τους ή τα γεράματά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κουρεύτηκαν.

8. Θεωρώ ότι η νέα ηγεσία του κόμματος αποπνέει μια αισθητική παρακμής και αλαζονείας που ακυρώνει τον «πραγματισμό» του πολιτικού λόγου του προέδρου, ο οποίος παραμένει ένας πολύ συντηρητικός σοσιαλδημοκράτης.

9. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βγάλει το προσωπείο της κεντροδεξιάς και λειτουργεί πια σαν τη μετεμφυλιακή δεξιά, δηλαδή αυτό που είναι.

10. Στο δίλημμα Δεξιά ή Αριστερά, εγώ απαντώ ΑΡΙΣΤΕΡΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει κανείς. Όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια. Κι όσοι «φωνάζανε» τα τελευταία χρόνια, τελικά λειτούργησαν ως πυροσβέστες του λαϊκού αισθήματος. Το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε ένα lifestyle, μία με την φρενίτιδα του χρηματιστηρίου όπου κορυφαία στελέχη έβαλαν το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι του ανώτερου καπιταλισμού και οδήγησαν τζιπάρες, και τελευταία με τα γυμναστήρια… Πεταμένα λεφτά και μεγαλομανίες μικρών ανθρώπων. Είναι κρίμα και ντροπή αυτό που συμβαίνει σε αυτό το μεγάλο λαϊκό Κίνημα.

Συντροφικά,

Μάκης Ανδρονόπουλος»


Πηγή «το Κουτί της Πανδώρας» –> εδώ

*Ο Μάκης Ανδρονόπουλος γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε οικονομικά. Είναι δημοσιογράφος, διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης στη «Ναυτεμπορική», στον «Κόσμο του Επενδυτή», και στην «Απογευματινή της Κυριακής». Διετέλεσε επίσης αρχισυντάκτης στο «Κέρδος» και οικονομικός συντάκτης στο «Έθνος», την «Καθημερινή» και το «Ποντίκι». Παρουσίασε οικονομικές εκπομπές στην τηλεόραση (7X, Tempo, Mega) και συνεργάζεται με πολλά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας. Διετέλεσε λογογράφος του Γιωργάκη Παπανδρέου.

2 comments on “Επιστολή-φωτιά του Μάκη Ανδρονόπουλου

 1. Η επιστολή Λαλιώτη

  Με επιστολή του προς τον Διευθυντή της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» κ. Χρήστο Μουλίνο, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Κώστας Λαλιώτης διαψεύδει δημοσίευμα στο κυριακάτικο φύλλο της «Δημοκρατίας», στις 27 Μαίου 2012, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα!».

  Η επιστολή Λαλιώτη: …

  Αγαπητέ Χρήστο,

  1. Το δημοσίευμα στο κυριακάτικο φύλλο της «Δημοκρατίας»,στις 27 Μαίου 2012, με πρωτοσέλιδο τίτλο«Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα!»είναι ένα ευφάνταστο σενάριο, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

  2. Είναι γνωστό ότι με δική μου πρωτοβουλία τον Ιούλιο του 2003 έχω παραιτηθεί από όλα τα πολιτικά, κομματικά, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά αξιώματα και από τότε δε συμμετέχω σε κανένα Θεσμικό όργανο αλλά όμως σε κρίσιμες στιγμές δεν έχω αρνηθεί ποτέ τη θετική συμβολή μου. Από τότε μέχρι σήμερα ανεξάρτητα από τις συμφωνίες μου, τις διαφορές ή τις ριζικές διαφωνίες μου σε στρατηγικές, προγραμματικές πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και αξιακές επιλογές των ηγετικών οργάνων του Κινήματος (π.χ. σχέδιο Ανάν, «Λεφτά υπάρχουν», προσφυγή στο ΔΝΤ, υπογραφή Μνημονίων με όλα τα συνεπακόλουθα μέτρα κ.α.), η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

  3. Διαχρονικά, επίσης, έχω προσπαθήσει να συμβάλω γόνιμα και θετικά πάντα και κυρίως σε κάθε κρίσιμη καμπή για το γεωστρατηγικό γεωπολιτικό και γεωοικονομικό ισοδύναμο της χώρας μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη,για την ανασύνθεση και την ανανέωση τής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης μέσα από την αναγέννηση και την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ,για τη σύγχρονη, πολυκομματική και ριζοσπαστική Κυβερνώσα Κεντροαριστερά με αδιαπραγμάτευτο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό,για τις αναγκαίες αλλαγές και τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις για ένα σύγχρονο δημοκρατικό, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό «Κράτος – Στρατηγείο», για μιαδημιουργική κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, για μια εξωστρεφή, παραγωγική, καινοτομική οικονομία,για ένα Κοινωνικό Κράτος με σύγχρονες δομές και ουσιαστικά δίκτυα αλληλεγγύης,για τη Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη μέσα από την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών φυσικών και πολιτισμικών πόρων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας, για την κατίσχυση της Δημοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών με όρους συμμετοχής, διαφάνειας και δημοσίου ήθους,για την κατοχύρωση μιας Νέας Μεταπολίτευσης με διαρκές ανοιχτό μέτωπο στις αρνητικές και φθοροποιές όψεις της «Κομματοκρατίας», της «Μιντιοκρατίας», της «Λομπυκρατίας» και της «Μ.Κ.Ο.κρατίας».

  · Για του λόγου το αληθές και για τις διατυπωμένες έγκαιρα από το 1990 αναλυτικές θέσεις μου σας παραπέμπω στο Βιβλίο μου με τίτλο «Η Πυξίδα». Επίσης για την κλιμακούμενη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στη διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική της διάσταση ενδεικτικά παραπέμπω στα άρθρα μου στα ΝΕΑ με τίτλο «Από την Κρίση στο Κραχ; Φόβοι και Ελπίδες» και στην ΑΥΓΗ με τίτλο «Ο Νεοφιλελευθερισμός και η άλλη Λύση», την άνοιξη του 2008.

  4. Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται «Συμβουλάτορες» και «Καθοδηγητές» στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ιεραρχούν μόνοι τους και με το δικό τους τρόπο τους στόχους στο στρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό, επικοινωνιακό και εκλογικό σχεδιασμό τους.

  5. Θέλω να πιστεύω ότι με την αυτονόητη ευαισθησία σας για τη δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιεύσετε με «λελογισμένη» αντίστοιχη προβολή την απάντησή μου, η οποία διαψεύδει το ευφάνταστο σενάριο της Εφημερίδας σας, έτσι ώστε να μη μείνουν οι αναγνώστες σας με ψευδείς και λαθεμένες εντυπώσεις.

  Φιλικά
  Κώστας Λαλιώτης

 2. Ανοιχτή Επιστολή για τη Συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστερής Παράταξης και την προοπτική της Αριστερής Διακυβέρνησης

  Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης του Μάη αποτελούν τον οδηγό για τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει ο ελληνικός λαός: για αποδέσμευση από το μνημόνιο της εθνικής υποτέλειας και της φτωχοποίησης, όπως και για συνολική απόρριψη της αντιδημοκρατικής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής την οποία επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, οι δανειστές της χώρας, το συντηρητικό διευθυντήριο της ΟΝΕ και η εν γένει αντιδραστική ευρωπαϊκή ελίτ, οδηγώντας τον λαό μας στην… εξαθλίωση.

  Η στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού και των απανωτών μνημονίων ηττήθηκε και στην Ελλάδα, όπως ηττάται πια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

  Το ισχυρό ρεύμα αλλαγής, το οποίο έχει προοδευτική και αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση είναι δυνατόν να σαρώσει τις πολιτικές της ύφεσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της ξένης εξάρτησης.

  Εγκαίρως προειδοποιήσαμε ότι οι νεοφιλελεύθερες επιλογές, που βαθαίνουν την κρίση αντί να μας βγάζουν από αυτήν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επικρατήσουν.

  Πήραμε θέση ότι ο λαός πρέπει να απορρίψει τις πολιτικές αυτές προκειμένου να υπάρχει ελπίδα εξόδου από την κρίση.

  Όντως ο ελληνικός λαός, κόντρα στους ανοιχτούς εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και του ντόπιου παρασιτικού κεφαλαίου καταδίκασε καθαρά τις πολιτικές δυνάμεις που ταυτίστηκαν με τα μνημόνια και ενίσχυσε τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προκειμένου αυτές να συγκροτηθούν ως φορέας ισχυρής, προοδευτικής, κυβερνητικής πρότασης που θα βγάλει το λαό από την κρίση.

  Σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων, οι οποίες εκλογικά δικαιώθηκαν, με βασικό παράγοντα το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Η λαϊκή εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, η προέλευση των ψηφοφόρων που προκάλεσαν την εκρηκτική του άνοδο, όπως και ο ίδιος ο εκτρωματικός εκλογικός νόμος επιτάσσουν την άμεση συγκρότηση μιας μεγάλης αριστερής, δημοκρατικής παράταξης με τη συμμετοχή των δυνάμεων και των οργανώσεων-συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ευρύτερων αριστερών δυνάμεων- κομμουνιστογενών, σοσιαλιστικών και αριστερών δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ – με άξονες: την κοινή προγραμματική θέση για την έξοδο από την κρίση, την εναλλακτική προοδευτική, αριστερή κυβερνητική πρόταση, την ενιαία στρατηγική στόχευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρας μας και την μετά την κρίση εποχή, την οργάνωση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, την ανασυγκρότηση των θεσμών μακριά από μνημονιακούς μονόδρομους και ψευτοδιλήμματα, την πολιτική όσμωση διαφορετικών ρευμάτων και τους κοινούς, ενιαίους αγώνες στα κοινωνικά κινήματα. Ενός φορέα που θα εκφράσει το κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που απαρτίζεται από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται και υποφέρουν από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλουν οι δανειστές μας: τους εργάτες, τους αγρότες, τους ανέργους, τους εργαζομένους, τους επιστήμονες, τη νεολαία, το εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα.

  Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος θα εκφράσει τη Δημοκρατική Παράταξη, είναι δυνατόν και πρέπει να αποτελέσει το αναγκαίο αντίβαρο στην εκστρατεία λάσπης, εκφοβισμού, τρομοκράτησης και της συντονισμένης επίθεσης που ήδη εξαπολύουν τα υπερεθνικά και ντόπια πολιτικά και οικονομικά κέντρα, αλλά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα προκειμένου ο ελληνικός λαός να επιστρέψει στην “αναγκαστική” υποστήριξη πολιτικών και δυνάμεων που καταδίκασε στις 6 του Μάη.

  Η πρότασή μας αυτή κατατίθεται με συναίσθηση του τι απαίτησε ο ελληνικός λαός και ποιες είναι οι δυνάμεις που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην παλλαϊκή προσπάθεια εξόδου από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και ο λαός μας.

  Οι καιροί ου μενετοί.

  Οι υπογράφοντες

  1. Αδαμαντιάδης Νικόλαος Γραμματέας Σωματείου Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων
  2. Αναγνωστάκης Κώστας, υπάλληλος
  3. Αναγνώστου Γεώργιος
  4. Αναγνώστου Χριστίνα
  5. Αναστασιάδου Ιωάννα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
  6. Ανδρεάδης Χρήστος
  7. Ανέστης Κόττας, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
  8. Αντωνοπούλου Μαρία
  9. Αστέρης Θέμης, φοιτητής
  10. Βαρδάκη Γεωργία, Οικονομολόγος
  11. Βαρδάκης Γιάννης, Λογιστής
  12. Βασιλείου Αλέξανδρος ,φοιτητής
  13. Βασλή Μαρία
  14. Βαφειάδου Τατιάνα, εκπαιδευτικός
  15. Βίτσιος Δημήτριος, συνταξιούχος
  16. Βίτσιος Χρήστος, οικονομολόγος
  17. Βορλόου Αντώνης, Οκονομολόγος – Περιβαλλοντολόγος
  18. Βορλόου Νότα, Οικονομολόγος
  19. Βράντζης Νίκος, φοιτητής
  20. Γαλανόπουλος Δημήτριος
  21. Γιουρτζίδης Λάζαρος, συνδικαλιστής
  22. Γκιάτας Νικόλαος, νέος επιχειρηματίας
  23. Γρετζελιά Αλεξάνδρα, συνταξιούχος
  24. Δεληγεώργης Γιάννης, κτηνίατρος
  25. Διαμαντοπουλος Κωστας
  26. Δουλγερίδης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος
  27. Δραγάζης Μάνος, φοιτητής
  28. Ελένη Δεδούση, εργαζόμενη
  29. Ελευθεριάδης Βαγγέλης
  30. Ελευθεριάδης Αντώνιος, τραπεζικός υπάλληλος
  31. Ζαχαρή Δήμητρα, δημ. υπάλληλος
  32. Ζερβάκη Μαρία, δικηγόρος
  33. Ζήκος Άγγελος
  34. Ζήνας Αλέξανδρος, σπουδαστής
  35. Ζορμπαλάς Νικόλαος
  36. Θέμης Τζήμας, νέος δικηγόρος, υπ. διδάκτορας
  37. Καζάς Θεοδόσης, Δικηγόρος
  38. Καλαμαράς Άκης, πτυχιούχος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
  39. Κανακάρη Μαίρη, εκπαιδευτικός
  40. Καπέλλας Δημήτρης, συνδικαλιστής
  41. Καπλανης Λουκας
  42. Καπνίσης Κώστας, Ιδιωτικός υπάλληλος
  43. Καρακιτσος Παναγιωτης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(αρχιτεκτονική)
  44. Καραμολέγκος Γιώργος, συνταξιούχος
  45. Καραμπελας Δημητρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
  46. Κουιδουρμαζης Αποστολος
  47. Κουλούρης Γεώργιος,
  48. Κρομμύδα Πένη, νέα νομικός, εργατολόγος
  49. Κτιστάκη Κατερίνα, Συνταξιούχος
  50. Κωνσταντινίδης Γιώργος
  51. Κωνσταντινίδης Σπύρος, νέος δικηγόρος
  52. Κωστής Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
  53. Κωτσόπουλος Κώστας, εμπειρογνώμων ανθρώπινου δυναμικού
  54. Λαζανάς Μιχάλης
  55. Λαζάρου Ελένη, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
  56. Λαϊτσας Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
  57. Λεμπετλής Νίκος, πτυχιούχος υπομηχανικός-νέος επιχειρηματίας
  58. Λένα Παπαθανασίου, Βιβλιοθηκονόμος
  59. Λογοθετιδης Γιωργος
  60. Μακρυγιάννης Αλέξανδρος, γεωπόνος
  61. Μαργαρίτη Αναστασία, δημ. υπάλληλος
  62. Μαρούλης Αντώνης, μεταπτυχιακός φοιτητής-νέος επιχειρηματίας
  63. Μασουρίδου Έφη, τ. Συμβολαιογράφος Αθηνών
  64. Μεταξιώτης Πέτρος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
  65. Μήττας Μιχάλης
  66. Μοσχούλας Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος
  67. Μουστάκας Νίκος, οικονομολόγος
  68. Μπαϊράμη Αθηνά, δημοτική σύμβουλος
  69. Μπεκιάρης Δημήτρης, Δημοσιογράφος
  70. Μπέτσιος Θανάσης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
  71. Μπουτζουρά Εύη, νέα δικηγόρος
  72. Νεκταριος Ροδιτης φοιτητής Πολυτεχνειου Κρητης
  73. Νικολάου Δημήτρης
  74. Νίκος Ανδρειόπουλος
  75. Ντίνος Χρίστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
  76. Ντόκος Ιωάννης, γυμναστής
  77. Ξηντάρης Δήμος, πολιτικός μηχανικός
  78. Πάικας Σπύρος Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων
  79. Παναγιώτου Άννα
  80. Παναγόπουλος Δημήτρης, φοιτητής
  81. Παπαγιαννης Χαρης
  82. Παπαδημητρίου Νικόλαος
  83. Παπαδοπουλος Πετρος
  84. Παραλής Γιώργος, τραπεζικός υπάλληλος
  85. Παρασκευας Αρης
  86. Παρασκευοπουλος Πάνος
  87. Πέκας Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
  88. Πέλλιος Απόστολος, ιδιωτικός υπάλληλος
  89. Πετροπουλος Θανάσης, ιδιωτικός υπάλληλος
  90. Πιτσογιάννης Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
  91. Ρέντζου Πετρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
  92. Ρηγας Αλεξανδρος, γυμναστής
  93. Σαμαρά Σουλτάνα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
  94. Σαπρίκη Άννα
  95. Σκαλτσής Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
  96. Σκουλάς Μανώλης, πολιτικός μηχανικός
  97. Σκρέτας Κωνσταντίνος, φοιτητής
  98. Σπανουδάκη Βασιλική, Συνταξιούχος
  99. Σπανουδάκη Ρένια, Νομικός
  100. Σπανουδάκης Αντώνης, Οικονομολόγος
  101. Σπανουδάκης Ζαχαρίας, Συνταξιούχος
  102. Σπυράκου Μαρία, διοίκηση επιχειρήσεων
  103. Σταθοπούλου Κική, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών
  104. Σταμάτης Γιώργος, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
  105. Σταμάτης Κώστας, σπουδαστής
  106. Σταματοπούλου Κατερίνα, χρηματοοικονομική σύμβουλος
  107. Στάμος Κωνσταντίνος, συνταξιούχος
  108. Στέφανος Κρεμέτης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης
  109. Στεφάνου Νίκος, εκπαιδευτικός
  110. Τζιάκος Θωμάς, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(μηχανικός Η/Υ)
  111. Τζιβανης Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
  112. Τζίμα Έλενα
  113. Τσατσαρούνος Στέλιος
  114. Τσιαμούρας Δημήτρης, φοιτητής
  115. Τσουκαλάς Κώστας, νέος δικηγόρος
  116. Τσούμας Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (μηχανικός χωροταξίας και πολεοδομίας)
  117. Φωτιαδου Γεωργια
  118. Χαντές Κώστας ,νέος εργαζόμενος
  119. Χατζηπέτρου Αλέξανδρος
  120. Χατζής Νίκος, φοιτητής
  121. Χιοκτουρίδης Νίκος, φοιτητής
  122. Χουχούμης Γιώργος,
  123. Χρηστίδης Κώστας
  124. Χριστοδουλιδης Μανωλης
  125. Χριστοδούλου Χρήστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
  126. Χρονόπουλος Γιάννης, Νέος Επιχειρηματίας
  127. Ωρολογά Άννα, Οικονομολόγος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s