Κύριε Δένδια, ΣΥΡΙΖΑ είναι και το BBC;

Ημερομηνία: 18/10/2012
Συγγραφέας: left.gr

Ο δημοσιογράφος του BBC, Πολ Μέισον, κατηγόρησε ευθέως τον έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια ότι αποφεύγει να του απαντήσει για το θέμα της Χρυσής Αυγής και για τις καταγγελίες Παναγιώταρου ότι η νεοναζιστική οργάνωση συνεργάζεται με την αστυνομία.

«Κύριε Δένδια δείτε το ρεπορτάζ! Θα το αγαπήσετε!», σημειώνει σαρκαστικά στο twitter ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Διαβάστε εδώ στα ελληνικά το ρεπορτάζ του BBC

Διαβάστε εδώ στα αγγλικά

One comment on “Κύριε Δένδια, ΣΥΡΙΖΑ είναι και το BBC;

 1. Όταν η σήψη και το έρεβος κυριαρχεί, ο πολιτισμός υποχωρεί
  Τους γνωρίσαμε σε όλη τη διάρκεια της ταραγμένης ιστορίας του ελληνικού κράτους. ΄Ηταν αυτοί που λιθοβολούσαν και έριχναν στο ανάθεμα τον Καζαντζάκη. ΄Ηταν αυτοί οι πατριώτες «ελληναράδες» που δεν άφηναν τα πλοία με τους πρόσφυγες από τη Σμύρνη να προσεγγίσουν το λιμάνι της Σύρου και του Πειραιά. ΄Ηταν αυτοί που λοιδορούσαν τις «παστρικές» από τη Μικρά Ασία. ΄Ηταν αυτοί που προσπάθησαν στη Λεωφόρο Κηφισίας να εξολοθρεύσουν τον Βενιζέλο. ΄Ηταν αυτοί που στο όνομα της νέας τάξης πραγμάτων του Ι. Μεταξά έστελναν στην εξορία τα φωτεινότερα μυαλά του ελληνικού κράτους. ΄Ηταν αυτοί που στο όνομα του εκσυγχρονισμού οργάνωναν τον «έρανο υπέρ της Αεροπορίας». ΄Ολοι αυτοί οι «ταγοί» του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.
  Αργότερα ήταν οι Μάϊδες, οι ταγματασφαλίτες, οι Πούλιδες και όλα αυτά τα όρνεα του ναζιστικού υποκόσμου, οι οποίοι πέρασαν στη συλλογική μνήμη ως οι νέοι εφιάλτες της δοκιμαζόμενης Ελλάδας. Πατώντας στα λάθη της τότε Αριστεράς αναδείχθηκαν οι Μπουραντάδες και οι ρασοφόροι υπηρέτες των ανακτόρων στη Μακρόνησο, τη Γυάρο, τον Αϊ Στράτη. ΄Ηταν οι δοσίλογοι, που αποκαθάρηκαν στην κολυμβήθρα της λήθης του τρόμου της βασιλικής χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη, πάνω στο τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη και αργότερα πάνω στα σιδερένια κρεβάτια της φάλαγγας στη Μπουμπουλίνας, στο ΕΑΤ ΕΣΑ. Και όλος αυτός ο εσμός των παρακρατικών, με τον οχετό των λέξεων και πολύ περισσότερο των πράξεων, των ανίκανων να ονειρευτούν παρά μόνο στις σκοτεινές νύχτες των λαμπαδηδρόμων των ταγμάτων εφόδου και να ερωτευθούν παρά μόνον μέσα από την σεξιστική κτηνωδία του αγοραίου έρωτα, αυτός ο οχετός λόγων και πράξεων θέτει στην κοινωνία ένα τεράστιο δίλημμα. Ένα δίλημμα κυρίαρχα πολιτισμού και λιγότερο πολιτικής.
  Μπορεί η κοινωνία να συνταχθεί με υπανθρώπους ποταπών ενστίκτων και πράξεων και να απολέσει ένα από τα σπουδαιότερα πρωτάγματα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού; Το «σκέπτεσθαι» και το «πράττειν» μέσα από την ελευθερία του πνεύματος; Μπορεί να συνταχθεί με τους «γραμματείς» και «φαρισαίους» που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο όνομα της χριστιανικής πίστης τις πιο φασίζουσες και σκοταδιστικές συμπεριφορές; Θα συνταχθεί με τη παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και τις θέσεις της κοινωνικής θεολογίας υπέρ του χειμαζόμενου ατόμου ή θα νίψει τας χείρας της ως νέος Πιλάτος. Μπορεί κάποιοι εκ των υπηρετούντων την Εκκλησία να συντάσσονται με τον βόρβορο, τα ταπεινά και χυδαία ένστικτα ενός παγανιστικού κόμματος που προτάσσει τη βία και τον εθνοφυλετισμό, τον καταδικασθέντα ως αίρεση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1872 ή θα συνταχθεί με εκείνα τα πρότυπα ιεραρχών που μεγαλουργούν εδώ δίπλα μας στην Αλβανία ή μακριά στις ιεραποστολές της Αφρικής;
  Τελικά το ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία είναι και το μεγάλο έλλειμμα πολιτισμού. Και εδώ η Αριστερά που ξέρει να αυτοπροστατεύεται όποτε και όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν πρέπει να φέρει και πάλι τον πολιτισμό στο προσκήνιο.
  Βασίλης Παππάς – εκπαιδευτικός, Τρίκαλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s