Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: 1000 στρατιώτες σε ρόλο αστυνομικών

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο υπεύθυνος Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν αποφασιστεί για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι υπάρχουν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι υλοποιείται σχέδιο παρουσίας στο χώρο της παρέλασης άνω των 1000 στρατιωτών και αξιωματικών από μονάδες της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας με αποστολή την ανάληψη άτυπων αστυνομικών καθηκόντων.

«Απορία και ανησυχία γεννούν αυτές οι πληροφορίες. Είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης. Παρά το προφορικό – τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να ακυρώσει κάθε παρανοϊκή σκέψη, έστω έμμεσης εμπλοκής, των ενόπλων δυνάμεων σε αστυνομικού χαρακτήρα αποστολές. Ο λαός έχει δικαίωμα να τιμήσει την επέτειο, προβάλλοντας τις σύγχρονες διεκδικήσεις του».

Η Θεσσαλονίκη θυμίζει από σήμερα φρούριο, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι άνδρες της αστυνομίας δεν άφηναν να περάσει κανείς στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ενώ είχαν τοποθετηθεί και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα περιμετρικά του ναού.

Πηγή «NewsIt» –> εδώ

———————————————-

 

Το 1967 έβαζαν ζάχαρη σε στρατιωτικά οχήματα
για να κάνουν δικτατορία.
Το 2012 πυροβολούν σκοπούς!

ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Καθώς κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, που βασική του συνιστώσα είναι η έξοδος του Στρατού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκειμένου «να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και να βοηθήσει τους ΜΑΤατζήδες που δε φτάνουν» –αυτά διαδίδουν οι διοικητές των μονάδων της Θεσσαλονίκης που από την Πέμπτη 18/10 έχουν λάβει επείγον σήμα από το Πεντάγωνο να καταρτίσουν λίστες προσωπικού που ένοπλα θα συμμετάσχουν στα μέτρα φρούρησης κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Ένα περίεργο και για πολλούς προβοκατόρικο γεγονός, ήρθε να ξυπνήσει σε πολλούς, μνήμες από την προετοιμασία της Χούντας των Συνταγματαρχών όταν οι πραξικοπηματίες αξιωματικοί-πράκτορες της CIA και της ΚΥΠ έβαζαν ζάχαρη στα στρατιωτικά οχήματα προκειμένου να τεκμηριώσουν τις φήμες που οι ίδιοι διέδιδαν «περί κινδύνου κομμουνιστικού πραξικοπήματος».

Χθες το βράδυ, σε στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης, στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε ένας στρατιώτης που έκανε σκοπιά στο στρατόπεδο του 523 τάγματος. Ο σκοπός ανέφερε ότι δέχθηκε πυροβολισμό από αγνώστους που επέβαιναν σε ένα μαύρο βαν. Όπως περιέγραψε ο στρατιώτης αμέσως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Το στρατόπεδο βρίσκεται σε πολυσύχναστο σημείο, ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου έχει αρκετή κίνηση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σκοπός είναι καλά στην υγεία του, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν αεροβόλο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το σκοπό της ενέργειας.

Η «παράλογη» επίθεση στον σκοπό, αντικειμενικά συμβάλει στην καλλιέργεια κλίματος «ανησυχίας και ανωμαλίας» και επιτρέπει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στην κυβέρνηση να «δικαιολογήσουν» τα έκτακτα μέτρα τρομοκράτησης του λαού μας! Επίσης, με τον τρόπο αυτό η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα επιχειρήσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις φαντάρων και μόνιμου προσωπικού που Αρνούνται να Στρέψουν τα όπλα τους εναντίον του λαού μας που με κάθε τρόπο αποδεικνύει την οργή και αγανάκτηση του.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση, με την απόφαση της να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο αποδεικνύει ότι διεξάγει Προληπτικό Πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού μας που τον αντιμετωπίζει ωε Ασύμμετρη Απειλή!
 Ο εξτρεμιστικός κρατικός αυταρχισμός που θα αναδειχτεί την 28η Οκτωβρίου είναι συνέχεια και ως τέτοιος προπαγανδίζεται, των μέτρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ, όπου η απαγόρευση ουσιαστικά των κινητοποιήσεων και των εκατοντάδων προληπτικών συλλήψεων, σήμαιναν την εφαρμογή κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης με την προληπτική αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος που κατοχυρώνουν τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ακολούθησε η βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης από την Αστυνομία, αλλά και η τρομοκρατική δράση των πραιτοριανών των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ στη μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη, που εκτός των άλλων διέλυσε βάση σχεδίου την πορεία και απαγόρευσε το δικαίωμα συγκέντρωσης στην Πλατεία Συντάγματος. Ακολούθως, ήταν η απρόκλητη και απροκάλυπτα βάρβαρη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική, όπου επιπρόσθετα θίχτηκε και ο θεσμός του Κοινοβουλίου, με την άγρια επίθεση εκπροσώπου των δυνάμεων καταστολής εις βάρος βουλευτού της Αριστεράς.
Παρά τα μυθεύματα του καθεστωτικού τύπου περί κινδύνου πραξικοπήματος από στρατιωτικούς που με επιτυχία αντιμετώπισαν οι κυβερνητικοί υπερασπιστές της «δημοκρατικής νομιμότητας», αποκαλύπτεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η άθλια τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε πλήρη συνεννόηση με την Ε.Ε., το ΔΝΤ, το ελληνικό κεφάλαιο και τους τοκογλύφους, Έλληνες και ξένους, είναι αποφασισμένη,προκειμένου να επιβάλλει τα Αντεργατικό της Πραξικόπημα και τη Φορολογική Λαίλαπα, να εγκαταστήσει ένα πρωτόγνωρο ολοκληρωτικό καθεστώς αδίστακτης αστυνομικής βίας, κρατικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, με πλήρη περιστολή των συνταγματικά κατοχυρωμένων και ποτισμένων στο αίμα των λαϊκών αγώνων, δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.
Η κυβέρνηση ήδη «εκμεταλλεύτηκε» πολιτικά τη δικαιολογημένη εισβολή των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο ΥΕΘΑ για να στρέψει την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία κατά του εργατικού κινήματος, όπως επίσης και την Στρατονομία, την Ζ’ ΕΜΑΚ, και τα τεθωρακισμένα που στοχεύουν τις εισόδους του Πενταγώνου. Η παρουσία όμως στρατού με χρέη αστυνόμευσης στην 28η Οκτωβρίου είναι μια τεράστια επικίνδυνη αντιδραστική τομή. Θυμίζουμε ότι το άρθρο 48 του Συντάγματος περί Κατάστασης Πολιορκίας, που προβλέπει την αναστολή θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών και το οποίο μπορούσε να ενεργοποιηθεί «σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης λόγω εξωτερικών κινδύνων και σε περίπτωση σοβαράς διαταραχής ή εκδήλου απειλής κατά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας του κράτους εξ εσωτερικών κινδύνων», σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές εξουσίες που παρέχει στις στρατιωτικές αρχές ο ν.566/1977 «περί καταστάσεως πολιορκίας», αναθεωρήθηκε το 1986. Το νέο Σύνταγμα δεν προβλέπει όμως την επιβολή της Κατάστασης Πολιορκίας για λόγους σοβαρής διαταραχής ή έκδηλης απειλής κατά της δημόσιας τάξης». Η επιβολή της κατάστασης πολιορκίας γίνεται πλέον με απόφαση της βουλής ύστερα από πρόταση της κυβέρνησης!
Τι επομένως επικαλείται η κυβέρνηση, σε ποιες διατάξεις βασίζεται προκειμένου να λάβει όλα αυτά τα ολοκληρωτικά μέτρα; Πως νομιμοποιούνται οι διαταγές τους προς τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό;

ΚΑΛΟΥΜΕ 
ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!
Εμείς καλούμε τον λαό μας να διαδηλώσει μαζικά και να καταγγείλει την ταξική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών και τοκογλύφων.
Επίσης, καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθεί να παρελάσει μπροστά στους εκπροσώπους του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Ο όρκος που υποχρεωθήκαμε να δώσουμε έκανε λόγο για υπεράσπιση της Άμυνας και του Συντάγματος. Δε δώσαμε όρκο να προστατεύουμε με τα όπλα όσους στερούν το παρόν και μέλλον του λαού μας, τον κόσμο της μίζας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την εκκλησία με την αμύθητη περιουσία, τους βιομήχανους, τους εργολάβους και τους καναλάρχες.
Το ΟΧΙ του 40’ ήταν ΟΧΙ στο Φασισμό, ΟΧΙ στον Ολοκληρωτισμό, ΟΧΙ στην Υποδούλωση.
Ήταν ένα παγκόσμιο μήνυμα Αξιοπρέπειας, μήνυμα Ελευθερίας.
Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία που πετιούνται στην ανεργία και στο περιθώριο, που φορτώνονται πρωτόγνωρα φορολογικά βάρη και υποχρεώνονται να βιώσουν ένα καθεστώς απόλυτης δουλείας και εξάρτησης από τις επιθυμίες των επιχειρηματιών-τοκογλύφων-επενδυτών, δεν έχουν κανένα κοινό-«εθνικό συμφέρον»!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία και οι εργοδότες, οι «Επίσημοι» αποτελούν έναν κόσμο εχθρικό.
Αυτοί μας εκμεταλλεύονται, μας υποδουλώνουν.
Στρέφουν ενάντιά μας τους πραιτοριανούς των ΜΑΤ και τώρα το Στρατό για να επιβάλλουν τους Νόμους του Κέρδους, τη Δικτατορία της Αγοράς, την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ, το σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Αρνούμαστε επομένως να τους τιμήσουμε, αρνούμαστε να παρελάσουμε μπροστά τους.
Τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες του παρελθόντος, συμμετέχοντας στους ταξικούς αγώνες του σήμερα.
Αρνούμαστε να στρέψουμε τα όπλα ενάντια στο πατέρα, τον αδελφό και φίλο που μοιραζόμαστε τις ίδιες ελπίδες και αγωνίες.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ….
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Πηγή «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος» –> εδώ
Επίσης διαβάστε
Στο Kanali –> εδώ
Ποια είναι η 71η αερομεταφερόμενη μεραρχία –> εδώ

3 comments on “Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: 1000 στρατιώτες σε ρόλο αστυνομικών

 1. Διάψευση ΓΕΣ για τις παρελάσεις

  Διέψευσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος Ιωάννης Σηφάκης, τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη έχει συγκεντρωθεί λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων.

  Οι εν λόγω πληροφορίες είχαν προκαλέσει την αντίδραση του βουλευτή και υπεύθυνου για θέματα Άμυνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος με δήλωσή του υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης».

  http://www.inews.gr/101/diapsefsi-ges-gia-tis-parelaseis.htm

 2. Έχουν βγάλει την 71η Ταξιαρχία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δεν πρόκειται για…αναπαράσταση

  Μπορεί άπαντες στο ΥΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία να δηλώνουν με ένταση ότι δεν υπάρχει περίπτωση ,χρησιμοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων σε μέτρα “αστυνομικού χαρακτήρα”, ωστόσο η “διολίσθηση” των δυνάμεων του στρατού προς τον δρόμο γίνεται όλο και πιο εμφανής. Όχι ότι η κυβέρνηση δείχνει καμία πρόθεση να την κρύψει.

  Οι φωτογραφίες ένοπλων ανδρών της 71ης Ταξιαρχίας -σαν κι αυτή που δημοσιεύουμε- σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, προφανώς δεν παραπέμπουν σε αναπαράσταση της εισόδου των Ελληνικών στρατευμάτων στην Θεσσαλονίκη.

  Τα ερωτήματα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα και απαιτούν απαντήσεις και όχι υπεκφυγές:

  •έχει αλλάξει ο ρόλος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας;

  •μετά από τις σκοπιές στο ΥΕΘΑ και την περίμετρό του θα βλέπουμε ένοπλους της 71ης Ταξιαρχίας και σε μαζικές εκδηλώσεις ,όπως οι παρελάσεις και τελικά ακόμη και σε διαδηλώσεις;

  •οι άνδρες της 71ης που φαίνονται στη φωτογραφία, μπροστά από το πλήθος πολιτών που είχε σπεύσει να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ήταν μέρος …του σκηνικού;

  •ποιος έχει την ευθύνη για την όλο και συχνότερη παρουσία στρατού ,στον δρόμο;

  •επανέρχονται οι “εισηγήσεις” που είχαν γίνει το Δεκέμβριο του 2008 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και προέβλεπαν χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για καταστολή;

  •η στρατιωτική ηγεσία συμφωνεί με την χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων όπως η 71η Ταξιαρχία σε μαζικές εκδηλώσεις πολιτών;

  Δυστυχώς οι διαβεβαιώσεις για “αθώα” μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να σταθούν σοβαρά σε καμία περίπτωση με εικόνες σαν κι αυτή που δημοσιεύουμε.

  http://www.onalert.gr/stories/parelasi-taxiarxia-stratiotikoi-katastoli

 3. O στρατός στoυς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

  Αν και το ΓΕΣ έστειλε πριν από μερικές μέρες ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθάριζε πως δυνάμεις του Ελληνικού Στρατου δεν θα συμμετάσχουν στα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, οι φωτογραφίες δείχνουν ακριβώς το αντίθετο!

  Όπως φαίνεται, η… Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει από στρατιώτες γύρω από τους δρόμους που θα γίνει η παρέλαση.

  Δείτε τις φωτογραφίες… στο λινκ
  http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/o-o_28.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s