Στάθης Παναγούλης (video) : Όσοι υπέγραψαν τα Μνημόνια να παρακαλάτε να περάσετε από Ειδικό Δικαστήριο…


Άκουσα με προσοχή την ομιλία του Στάθη Παναγούλη. 

Προσυπογράφω!!!

Καναλιώτης

Από τον Αιμίλιο Περδικάρη

Πολιτικό σεισμό προκαλεί μία ακόμη τοποθέτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Από του βήματος της Βουλής, ο Στ. Παναγούλης (στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό) απείλησε με Ειδικό Δικαστήριο ή εκτέλεση όσους υπέγραψαν τα Μνημόνια!

«Αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να βρει τα κλεμμένα, τότε πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα από το 1974 μέχρι σήμερα, τι είχαμε και τι έχουμε. Όλα στο φως, αλλά δεν το τολμάτε. (Όσοι υπέγραψαν τα Μνημόνια πρέπει) να παρακαλάτε να περάσετε από Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη!», ήταν τα λόγια του βουλευτή, ο οποίος άφησε άφωνους με την τοποθέτησή του ακόμη και τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Παρά την προσπάθειά του δε να ανασκευάσει, λέγοντας πως τούτο αποτελεί προσωπική του άποψη και, όπως είπε, δεν έχει σχέση με αυτήν ούτε το κόμμα του ούτε ο Αλ. Τσίπρας, ο σάλος που έχει δημιουργηθεί είναι αναπόφευκτος και έχει φορτίσει το κλίμα της συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πριν από λίγο, με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου καλεί τον κ. Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του. «Χθες, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στη χειρότερη πολιτική του κατάντια, επιτρέποντας στον βουλευτή του, κ. Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφυλίους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον κ. Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1662746

Πηγή ¨Κουρδιστό Πορτοκάλι» –> εδώ

3 comments on “Στάθης Παναγούλης (video) : Όσοι υπέγραψαν τα Μνημόνια να παρακαλάτε να περάσετε από Ειδικό Δικαστήριο…

 1. Η αριστερά πέρα από τους αγώνες της είχε και έχει? να επιδείξει κουλτούρα και πολιτισμό. Η αναφορά σε λιντσαρίσματα παραπέμπει στο θυμικό και όχι στην οργανωμένη πάλη. Βέβαια ο Παναγούλης που βρήκε στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ τι σχέση έχει με την οργανωμένη πάλη είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά σηματοδοτεί έλλειμα πολιτιστικής κουλτούρας στην οποία η αριστερά ήταν πάντοτε κυρίαρχη.
  Και ο άλλος ανεκδιήγητος «σύντροφος» με το ρατσιστικό σχόλιο για τον «κουτσό» αλήθεια σε πιο πολιτισμό πιστεύει;
  Αλήθεια με τέτοιες πρακτικές, έστω και λεκτικές, θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, όπως επιτάσσει το αστικό πολίτευμα (γιατί δεν το αρνείται), και θα κυβερνήσει τον τόπο;
  Μερικοί εξακολουθούν να ζηλεύουν τους Ερυθρούς Χμέρ!!!
  Βασίλης Παππάς – ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 2. @vpappas Ήταν ο λαός της Αργεντινής που κρεμόταν από το ελικόπτερο του νεοφιλελεύθερου προέδρου Φερνάντο ντε λα Ρούα που εγκατέλειπε με στρατιωτικό ελικόπτερο το μέγαρο Κάσα Ροσάδα στο Μπουένος Αϊρες για να μην τον λιντσάρουν. Σήμερα τον καλούν να λογοδοτήσει στα δικαστήρια της Αργεντινής. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=435292

  Ο Παναγούλης δεν απείλησε. Θύμισε, γιατί ξέρει καλά ότι όταν ο λαός φτάσει σε αυτό το σημείο ποιος θα είναι ο Ντε Λα Ρουά και ποιος θα είναι ο αθώος θα είναι πολύ δυσδιάκριτο. Είναι και ο λόγος που ευχήθηκε ειδικά δικαστήρια στους μνημονιακούς και απευχήθηκε το λιντσάρισμα.

 3. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ;

  «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη», είπε ο Στάθης Παναγούλης μέσα στη Βουλή και οι παρθένες έβαλαν φωτιά στις ζώνες αγνότητας.

  Σιγά ρε Κεδίκογλου, ώπα ρε Τζαβάρα, κρατήσου ω δυναμικέ Μουσουρούλη, μαζέψου Στουρνάρα που μιλάς για «γελοιότητες» του Παναγούλη. Αυτό που είπε ο Παναγούλης εντός Βουλής, το λένε και το εύχονται καθημερινά τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες εκτός Βουλής. Αν εσείς οι παρθενοπιπίτσες του πολιτικά ορθού, εκπροσωπείτε τους θιασώτες του οικονομικο-κοινωνικού δαρβινισμού, ποιος σας είπε ότι ο Παναγούλης δε δικαιούται να εκπροσωπεί τους υπόλοιπους ή έστω μέρος τους;

  Εκλεγμένοι εσείς, εκλεγμένος κι ο Παναγούλης. Πού είναι το πρόβλημα στο ότι ένας βουλευτής μετέφερε τις απόψεις μιας μεγάλης μερίδας πολιτών εντός κοινοβουλίου; Αυτός δεν είναι ο ρόλος του βουλευτή; Να εκπροσωπεί και να εκφράζει τους πολίτες. Δεν είναι όλοι της άποψης Γεωργιάδη – Κασιδιάρη ότι οι βουλευτές είναι για να «μασαμπουκώνουν» Rolex και χιλιάρικα, άσχετα αν αυτό κυριαρχεί.

  Εδώ ανέχεστε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν προειδοποιούν, δεν εύχονται, αλλά μαχαιρώνουν. Ανέχεστε βουλευτές που έχουν στην πλάτη τους το μισό ποινικό κώδικα, αλλά το βουλώνετε στο όνομα της «Δημοκρατίας» και του «πλουραλισμού». Τι έγινε τώρα ξαφνικά με τον Παναγούλη; Σας ζόρισε επειδή μίλησε για εσάς ενώ η Χρυσή Αυγή μαχαιρώνει μετανάστες και αντιφασίστες; Τι έγινε; Τρομάξατε; Σας ήρθε στο μυαλό η εικόνα του αμερικανού πρέσβη;

  Δεν είμαι φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κρίνω τις αποστάσεις που κράτησε από τις δηλώσεις Παναγούλη. Τις χαρακτήρισε προσωπικές απόψεις. Θα το βρει μπροστά του όμως το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν θα είναι από μεμονωμένους πολίτες που θα αντιδράσουν βίαια μέσα στην οργή της απώλειας του κόσμου τους ή αν θα είναι από δύο εκατομμύρια πολίτες που θα έχουν μετατραπεί σε αγρίμια μέσα στο σκηνικό του χάους που στήνει η «Δημοκρατία» σας, αλλά σίγουρα θα γίνει. Και τότε θέλω να δω πώς θα μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για «προσωπικές απόψεις». Πώς θα «διαχωρίσει τη θέση του» και θα «θα κρατήσει αποστάσεις» από τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

  Σε αυτή τη Βουλή έχουν ψηφιστεί τρία Μνημόνια που οδήγησαν ανθρώπους στην αυτοκτονία, παιδιά στην πείνα, άνεργους στην απόγνωση. Τα Μνημόνια αυτά ψηφίστηκαν από αυτούς που σοκαρίστηκαν από τη δήλωση του Στάθη Παναγούλη. Δεν είναι μόνο υποκριτικό, είναι εμετικό. Είναι άθλιο κάποιοι βουλευτές και υπουργοί να υπερασπίζονται με πάθος τη σφαγή αμάχων πολιτών, αλλά να διαμαρτύρονται εντόνως μπροστά στην πιθανότητα να αναλάβουν τις ευθύνες των αποφάσεών τους και να κληθούν να πληρώσουν το κόστος της αναλγησίας τους.

  Δε μπορείτε κύριοι εσαεί να απολαμβάνετε πλούτο και προνόμια εσείς, τα σόγια σας και οι χρηματοδότες σας επιχειρηματίες, αφήνοντας έρμαια του τίποτα όλους τους πολίτες που ζουν το δράμα τους. Αυτή είναι η Λιβύη σας, η Αίγυπτός σας, η Τυνησία σας. Δική σας ήταν η απόφαση να στηρίξετε κατακτητές, φοροφυγάδες, λαμόγια και κουμπάρους. Δική σας ήταν η απόφαση να φτιάξετε τον απάνθρωπο στρατό των ΜΑΤ για να σας φυλάει.

  Δε μπορείτε να απολαμβάνετε α λα καρτ το καθεστώς σας. Κάπως τελειώνουν όλα τα καθεστώτα και τότε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το τέλος της δυναστείας του σάπιου δημιουργήματός σας. Αν είχατε έστω και λίγο μυαλό δε θα τσιρίζατε σαν ποντίκια που πνίγονται, εναντίον του Στάθη Παναγούλη, αλλά ταπεινά θα τον ευχαριστούσατε για την προειδοποίηση. Να σας συνεφέρει προσπάθησε. Δε σας απείλησε, σας ενημέρωσε για τα αυτονόητα. Εκτός των άλλων, λοιπόν, είστε και αχάριστοι.

  Καρτέσιος http://kartesios.com/?p=102333

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s