Φτώχεια στην Γερμανία;

Φτώχεια στην Γερμανία όπου όλα δουλεύουν «ρολόϊ»…

Αύξηση των ποσοστών της φτώχειας κυρίως στις μεγάλες γερμανικές πόλεις, καταγράφει μελέτης της Ένωσης Ινστιτούτων Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας, τα στοιχεία της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, στο Βερολίνο, στην Λειψία, στο …
Ανόβερο, στην Βρέμη, στο Ντόρτμουντ και στο Ντούιζμπουργκ ένας στους τέσσερις έως ένας στους πέντε κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η κατάσταση είναι αισθητά καλύτερη στο Αμβούργο και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της νότιας Γερμανίας. Κατά το διάστημα 2005-2011 το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί από 17,5% σε 19,6%, ενώ, όπως επισημαίνεται στην μελέτη, στις 15 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα, στο σύνολο της Γερμανίας, το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί από 14,5% σε 15,1% τον τελευταίο χρόνο, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανέργων. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί, τονίζουν οι ερευνητές, ως αποτέλεσμα των μεγάλων εισοδηματικών ανισοτήτων, αλλά και του διαρκώς διευρυνόμενου τομέα χαμηλής μισθοδοσίας.
Την ίδια ώρα, αν και στη Γερμανία τυπικά φτωχός θεωρείται όποιος έχει ατομικό εισόδημα κάτω των 848 ευρώ τον μήνα, ο βιομηχανικός τομέας «ανθεί», αφού η απασχόληση κατέγραψε αύξηση 1,8% σε ετήσια βάση

Πιο αναλυτικά, ο γερμανικός βιομηχανικός τομέας υποστηρίζει καίρια την αγορά εργασίας της πρώτης σε μέγεθος οικονομικής δύναμης στην ευρωζώνη, καθώς σημερινά επίσημα στοιχεία πιστοποιούν ότι ο αριθμός των εργαζόμενων στη γερμανική βιομηχανία αυξήθηκε το τελευταίο 12μηνο κατά 1,8%—παρά την παρατεταμένη κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία πιστοποίησε ότι στη γερμανική βιομηχανία στα τέλη του Σεπτεμβρίου εργάζονταν 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 93.000 περισσότεροι από ό,τι το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Μετά την Κίνα, η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή «nonews-news» –> εδώ

 

Νέα επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας

Νέα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής της εμφάνισε η Γερμανία, κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στη διάρκεια του οποίου η αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 0,2%, σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Η σημαντικότερη ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 0,5%, κατά το δεύτερο με 0,3% και βάσει των περισσοτέρων οικονομικών παρατηρητών θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 0,2% στο τρίτο τρίμηνο.
Σε ετήσια βάση η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας είναι 0,9%.
Στήριξη στην γερμανική ανάπτυξη πάντως προσέφεραν κατά το τρίτο τρίμηνο οι εξαγωγές. «Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των εισαγωγών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής «Destatis».
Τα οριστικά στοιχεία περί του ρυθμού ανάπτυξης της Γερμανίας θα ανακοινωθούν στις 23 τρέχοντος από την «Destatis».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή «Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr» –> εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s