Ραντεβού-έκπληξη Γλέζου-Ράιχενμπαχ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η είδηση έγινε γνωστή με ένα λιτό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, συναντήθηκε χθες με τον Μανώλη Γλέζο!

Η έκπληξη μεγάλη, πολύ περισσότερο επειδή το ραντεβού με πρωτοβουλία του Γερμανού αξιωματούχου, ο οποίος ήθελε, λέει, να ενημερωθεί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα…

Προκάλεσε συζητήσεις

Η συνάντηση, λοιπόν, έγινε χθες το πρωί στο σπίτι του Μανώλη Γλέζου και διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Παρόντες ήταν και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Γιάννης Μηλιός, και η ιστορικός Λη Σαράφη. Η πρωτοβουλία του Γερμανού αξιωματούχου να συναντηθεί με τον Μ. Γλέζο (με την ιδιότητα, βέβαια, του κοινοτικού αξιωματούχου και όχι ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης) και να ζητήσει ενημέρωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, προκάλεσε πολλές συζητήσεις, αφού, ως γνωστόν, οι Γερμανοί αποφεύγουν συστηματικά να συζητούν επί της ουσίας γι’ αυτό το τόσο «ευαίσθητο» θέμα.

Πήγε διαβασμένος

Η στήλη πληροφορείται πάντως ότι ο Χ. Ράιχενμπαχ πήγε διαβασμένος στη συνάντηση με τον Μ. Γλέζο, καθώς τον ενημέρωσε ότι έχει διαβάσει το συλλογικό έργο «Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής», το οποίο έχει εκδοθεί και στα αγγλικά, και μεταξύ των συγγραφέων είναι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δώρο στον Χ. Ράιχενμπαχ το νέο του βιβλίο με τίτλο «Και ένα μάρκο να ήταν» και υπότιτλο «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

Διευκρινίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Γλέζος παρέδωσε στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης όλο το υλικό που αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ευγενικός και προσηνής, ο Χ. Ράιχενμπαχ άκουσε προσεκτικά τον συνομιλητή του, ενώ έκανε και διευκρινιστικές ερωτήσεις…

 
Πηγή «aVEcNews» –> εδώ

 

 

Διαβάστε επίσης

Γλέζος : 168 δις χωρίς τόκους οι γερμανικές αποζημιώσεις

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς στην Ελλάδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s