Ο χρυσός της Αλεξανδρούπολης (updated διαδήλωση Θεσ/νίκης 9/3/2013)

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και η τοπική κοινωνία μοιάζει να νικούν σε αυτή τη φάση και να αποφεύγουν για την ώρα την εγκατάσταση της El Dorado Gold στην περιοχή τους.Η κυβέρνηση προχωρά στην επανεξέταση στοιχείων για την επένδυση εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης, πριν την λήψη της τελικής της απόφασης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.Ο κ. Κεδίκογλου τοποθετήθηκε και για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, λέγοντας πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες.«Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης” της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε. προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν  αγώνες από τους κατοίκους  της Αλεξανδρούπολης
Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης «δεν μάσησε τα λόγια του» μπροστά μάλιστα στις κάμερες και στον πρέσβη του Καναδά για τα κοιτάσματα χρυσού στην Αλεξανδρούπολη που θα εκμεταλλευθεί η καναδικών συμφερόντων εταιρία El Dorado Gold…

Ο δήμαρχος εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην επένδυση και τόνισε ότι οι δήμαρχοι της Θράκης «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Αθηνών». Ο πρέσβης παρακολουθούσε αμήχανος την τοποθέτηση του κ. Λαμπάκη.

 

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης και δήμαρχος τους δεν είναι ένας όψιμοι πολέμιος του εργοστασίου χρυσού. Έχουν επιδείξει αγώνες και κινητοποιήσεις πολλών χρόνων

.
Από τη τελευταία ενημέρωση
.
Σε μια αποστροφή του λόγου του για το αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης ισχυρίζεται ότι ο χρυσός του Πολυγύρου δεν ανήκει στους Ιερισσιώτες παρά σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι Ιερισσιώτες να αρκεστούν στα αντισταθμιστικά.Αυτό είναι μια παράδοξη υπόθεση που μπορεί να την χρησιμοποιήσει η πιο ισχυρή από τον Βορίδη φράου Μέρκελ και κάλλιστα μπορεί ισχυριστεί ότι τα μεταλλεύματα της Ελλάδας ανήκουν στην Ευρώπη.Οι τοπικές κοινωνίες έχουν άμεσο λόγο και μόνο με τον διάλογο και την τελική τους συμφωνία μπορεί γίνει κάτι στα όρια του δήμου τους.
~~~~~
Ενημέρωση (9/3/2013 11.30 π.μ.)
Σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ, οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διοργανώνουν συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Δημαρχείου.
Μεγαλειώδης πορεία!  Πάνω από 20.000 διαδηλωτές.
thesnikimetaleia

Τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ

«Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή να διώξουμε τον Μπόμπολα απ’ τη Χαλκιδική».
«Χούντα, ΕΛΑΣ, Αντώνης Σαμαράς»
«Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τον Μπόμπολα και για τα μεταλλεία»
«Η αλληλεγγύη όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών «

4 comments on “Ο χρυσός της Αλεξανδρούπολης (updated διαδήλωση Θεσ/νίκης 9/3/2013)

 1. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης απέστειλε εξώδικο στο ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου για σχόλιο που έγινε για το πρόσωπό του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

  Tι είπε ο ιεραπόστολος του νεοφιλελεύθερου δόγματος και κέρδισε το εξώδικο; “Ο Δήμαρχος για να τα λέει αυτά υπερασπίζεται κάποια άλλα οικονομικά συμφέροντα”, είπε ο μέγας παντογνώστης Μπάμπης αναφερόμενος στη θέση του Δημάρχου κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Δείτε το βίντεο:

  Αναλυτικά το εξώδικο:

  Ενώπιον παντός αρμοδίου Ελληνικού Δικαστηρίου και πάσης αρχής

  ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

  Του Ευάγγελου Λαμπάκη του Κων/νου Δημάρχου Αλεξ/πολης

  ΚΑΤΑ

  1)Του Χαράλαμπου Παπαδημητρίου, δημοσιογράφου κατοίκου Φαλήρου Πειραιά

  2)Της εδρεύουσας στο Φάληρο Πειραιά (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2) Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία «Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις ΣΚΑΪ Α.Ε.Ε» νομίμως εκπροσωπουμένης

  Στις 28.2.2013 στην εκπομπή «ΣΚΑΪ με τον Νίκο Ευαγγελάτο», ο πρώτος εξ υμών, δημοσιογράφος εργαζόμενος στην δεύτερη εξ υμών, αναφερόμενος σε μένα και στην αντίθεση μου για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα (λόγω του κυανίου, του αρσενικού και των επιπτώσεών τους στην ζωή των ανθρώπων, στο περιβάλλον, και στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, με αντάλλαγμα λίγες θέσεις εργασίας «θανάτου»), είπε τα παρακάτω άκρως εξυβριστικά, συκοφαντικά και υποτιμητικά για το πρόσωπό μου: «Η χώρα δεν είναι σε κατάσταση που να μπορεί να αποφασίζει ο καθένας μόνος του για το τί τον συμφέρει εκείνον. Διότι εγώ πάρα πολύ εύκολα, πάρα πολύ εύκολα και μπορώ να το κάνω τώρα, θα πω: «Ο Δήμαρχος (αναφερόμενος στον Δήμαρχο Αλεξ/πολης) για να τα λέει αυτά προφανώς υπερασπίζεται κάποια άλλα οικονομικά συμφέροντα»» και στην προσπάθεια του Νίκου Ευαγγελάτου, να διορθώσει το ατόπημα του πρώτου εξ υμών «Δεν μπορείς να το πεις αυτό, αυτό είναι λάσπη», ο πρώτος εξ υμών εμμένει στην αποδόμησή μου λέγοντας «Δεν είναι καθόλου λάσπη. Είναι μια υπόθεση εργασίας».

  Επειδή οι παραπάνω ισχυρισμοί του πρώτου εξ υμών ότι υπηρετώ άλλα οικονομικά συμφέροντα είναι ψευδείς καθ΄ ολοκληρία, αποτελούν συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του προσώπου μου (καθ΄ην αξία έχει ως άτομο και Δήμαρχος), ακυρώνουν την άποψη για την έντιμη και ακέραια ζωή μου ως ατόμου και ως θεσμικού, με θίγουν πολιτικά ως Δήμαρχο, αλλά προπάντων με ακυρώνουν ως ενεργό πολίτη στον κοινωνικό μου αγώνα επί 13 και πλέον χρόνια κατά των χρυσωρυχείων δηλαδή της επένδυσης που εάν υλοποιηθεί, θα θέσει σε κίνδυνο την ζωή μας και την ζωή των επομένων γενεών μιας μεγάλης γεωγραφικά περιοχής και θα δημιουργήσει αναπτυξιακή υστέρηση σε πολλούς άλλους παραγωγικούς τομείς και δράσεις. Εύλογα λοιπόν συμπεραίνω ότι εντέχνως στοχεύσατε στην αποδόμησή μου σύμφωνα με τα παραπάνω, για να κάμψετε τον κοινωνικό αγώνα μέσα από την παντοδυναμία του τηλεοπτικού καναλιού.

  Επειδή την πορεία της ζωής μου δεν θα την αφήσω βορρά στο οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι και δημοσιογράφο που μέσα από την άσκηση του επαγγέλματος του και την υποχρέωσή του για έντιμη και ορθή πληροφόρηση του κοινού, με αμβλυμμένη συνείδηση εύκολα συκοφαντεί χωρίς ίχνος βασιμότητας των ψευδέστατων ισχυρισμών του.

  Επειδή τη διαπλοκή!!!!! και την υπηρέτηση ξένων οικονομικών συμφερόντων!!!!! έχω ορκισθεί να χτυπώ, αλλά και επειδή αρνούμαι ως άτομο, οικογενειάρχης, ενεργός πολίτης και θεσμικός να δεχθώ την λάσπη απ΄ όπου και εάν προέρχεται, ερωτώ:

  -Ποια ήταν η πηγή της πληροφόρησής σας για το πρόσωπό μου;

  -Γιατί η άποψη σας στο θέμα των χρυσωρυχείων να είναι η απόλυτα ορθή;

  -Ήσασταν και είστε σε θέση να κατονομάσετε τα οικονομικά συμφέροντα που υπερασπίζομαι και την πηγή της πληροφόρησής σας γι΄ αυτό;

  Και αφού πλέον κάνετε τον απαραίτητο δημοσιογραφικό έλεγχο, σας καλώ να μου απαντήσετε εγγράφως στα παραπάνω ερωτήματα εντός 3μέρου προθεσμίας από της επιδόσεως της παρούσης, γνωστοποιώντας μου συγχρόνως την ημέρα και ώρα εντός 8μέρου προθεσμίας από την λήξη της προηγούμενης, που από την ίδια εκπομπή κατ’ αντικειμενική κρίση πρέπει να με αποκαταστήσετε πλήρως με δήλωση ότι κάνατε λάθος, ζητώντας μου ταυτόχρονα δημόσια συγγνώμη για τα όσα ψευδή μου καταλόγισε ο πρώτος εξ υμών στις 28.2.2013 σπιλώνοντας την τιμή και την υπόληψή μου, άλλως σας δηλώ ότι θα στραφώ εναντίον σας σε πολιτικά, ποινικά Δικαστήρια και διοικητικές αρχές.

  Η παρούσα αποτελεί σαφή και εντονότατη διαμαρτυρία – όχληση -πρόσκληση προς αποκατάσταση μου επαγόμενη συνέπειες από της επιδόσεώς της.

  Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου επιδίδω νομίμως την παρούσα στους καθ΄ων 1)τον Χαράλαμπο Παπαδημητρίου, δημοσιογράφο εργαζόμενο στην β΄καθ΄ης, 2)την εδρεύουσα στο Φάληρο Πειραιά (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2) Ανώνυμο Εταιρία με την επωνυμία «Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις ΣΚΑΪ Α.Ε.Ε» νομίμως εκπροσωπουμένης προς γνώση τους και για τα νόμιμα αντιγράφοντας εξ ολοκλήρου αυτές στις εκθέσεις επιδόσεως.

  Αλεξ/πολη 5.3.2013

  Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος-προσκαλών και δηλών

  Από Left.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s