Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ): Πόλεμος πλουσίων ενάντια στους φτωχούς στην Ε.Ε.


Η μονομερής λιτότητα δεν λύνει το πρόβλημα


Οι πολιτικές μονομερούς και παρατεταμένης λιτότητας δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας του Νότου και δεν θα σώσουν το ευρωπαϊκό σύστημα κοινωνικής προστασίας, θα τονίσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στην ομιλία του στην τριμερή συνάντηση ευρωπαίων εργαζομένων – εργοδοτών και πολιτικής ηγεσίας που πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Daskalopoulos

«Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με ένα νέο διχασμό ανάμεσα στο Βορά και το Νότο, ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, του δανειστές και τους χρεωμένους», θα σημειώσει.

Αντίθετα, καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, κινδυνεύουν να οδηγήσουν στην απώλεια μίας ολόκληρης γενιάς και ενισχύουν τον ευρωσκεπτικισμό και τον εθνικιστικό λαϊκισμό, θα υπογραμμίσει.
Στη συνάντηση συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας και της Ελλάδας, εκπροσωπώντας τις χώρες της Ευρωπαϊκής Προεδρίας.
«Το ευρωπαϊκό μοντέλο κοινωνικής προστασίας αντλεί την ισχύ του και αποδοχή του από την ύπαρξη μίας στέρεας και αναπτυσσόμενης οικονομίας» θα τονίσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι «η ευρωπαϊκή κρίση δεν θα ξεπεραστεί αν ο Βοράς δεν βοηθήσει το Νότο να χτίσει ξανά μία ανταγωνιστική παραγωγική βάση. Και οι εθνικές κρίσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν υπάρξει μία ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα που να λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές στο πλαίσιο μίας ισχυρής Ένωσης με κοινούς κανόνες και θεσμούς».
Καταλήγοντας, ο κ. Δασκαλόπουλος θα εκφράσει την ελπίδα ότι η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2014, θα θέσει ως προτεραιότητα της τη διαμόρφωση πολιτικών υπέρβασης του σημερινού διχασμού Βορρά – Νότου, ενισχύοντας όλες τις θεσμικές και οικονομικές αλλαγές που προωθούν την ουσιαστική ευρωπαϊκή ενοποίηση και αποτελούν τη λύδια λίθο για να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση εμπιστοσύνης στα μάτια των αγορών και την κρίση αποδοχής της στα μάτια των λαών της.

.

Πηγή «Ελευθεροτυπία»  -► εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s