Emma Delta Project (Τα μυστήρια του ΟΠΑΠ)

 


OPAP111


* Μετέτρεψαν τα κέρδη τριμήνου σε ετήσια για να εμφανιστεί ως ικανοποιητικό το τίμημα για την εκποίηση του Οργανισμού

.

Ιδού το μεγάλο κόλπο στον ΟΠΑΠ

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι με το ειδικό φορολογικό καθεστώς του 30% το Δημόσιο έχει ήδη εισπράξει για το πρώτο τρίμηνο 85 εκατ. ευρώ και, άρα, έχει διασφαλίσει τα συμφέροντά του κ.ο.κ. Από αυτό όμως συνάγεται ότι τα κέρδη του Οργανισμού το πρώτο τρίμηνο ανέρχονται σε 270 εκατ. και στο έτος θα κυμανθούν περί το 1 δισ. ευρώ.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2013 έχουν προεκτιμηθεί μόλις στα 243 εκατ. (!) με άγνωστα κριτήρια και προφανή στόχο να εμφανιστεί ως ικανοποιητική η προσφορά που θα γίνει για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, όπως εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ο Γ. Στουρνάρας για την προσφορά 620 εκατ. της Emma Delta!

Πωλούν τον ΟΠΑΠ για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς.

.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:  

«Μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πίσω από την οποία κρύφτηκε ο κ. Στουρνάρας, η κυβέρνηση βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένη καθώς αποδείχθηκε ότι η διαδικασία πώλησης του κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ είναι «στημένη».

Αυτός όμως, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 2011 στη ΔΕΘ, έλεγε τα εξής: «Όταν πουλάς σε μία τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις».

Τελικώς, ο κ. Σαμαράς υλοποιεί αυτό με το οποίο δήθεν έλεγε ότι διαφωνεί.

Αντί, λοιπόν, τα έσοδα του κερδοφόρου οργανισμού να κατευθυνθούν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική, τον υποεκτιμούν και τον χαρίζουν στους εντιμότατους φίλους τους.

Άλλωστε, μόνο στη Βόρεια Κορέα και στην Ελλάδα γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί με έναν μόνο υποψήφιο.

Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι κανείς δεν έχει ασυλία.»

Πληροφορίες: Αυγή

.

Πηγή «Left.gr» -►εδώ

3 comments on “Emma Delta Project (Τα μυστήρια του ΟΠΑΠ)

 1. Ο ΟΠΑΠ
  (από άρθρο του Γ. Κύρτσου στη FreeSunday)

  Η πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. (Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε.) από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) θα εξασφαλίσει στο Δημόσιο έσοδα της τάξης των 650 εκατ. ευρώ. Πλειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία EMMA DELTA, η οποία πρόσφερε 622 εκατ. ευρώ και έχει προθεσμία μέχρι την 1η Μαΐου για να βελτιώσει την προσφορά και να την ανεβάσει προς τα 650 εκατ. ευρώ.

  Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ εθεωρείτο παλαιότερα ασφαλής μέθοδος για την είσπραξη ενός ποσού της τάξης των 1,5-2 δισ. ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εισαγωγή της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2001 και ακολούθησαν τρεις διαδοχικές μετοχοποιήσεις, το 2002, το 2003 και το 2005, με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 8,44 ευρώ, τα 9,44 ευρώ και τα 24,14 ευρώ. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι τον Ιούλιο του 2005 διατέθηκε το 16,44% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ και εισπράχθηκαν 1,26 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα διατίθεται το 33% του μετοχικού κεφαλαίου μαζί με τη διοίκηση του Οργανισμού έναντι ενός ποσού της τάξης των 650 εκατ. ευρώ.

  Συνολικά το Δημόσιο εισέπραξε την περίοδο 2002-2005 2,6 δισ. ευρώ διαθέτοντας το 66% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο τις προσδοκίες για τα έσοδα. Η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι πιέσεις των πιστωτών του ελληνικού Δημοσίου υπονομεύουν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, η οποία προχωράει στην πώληση του ΟΠΑΠ χωρίς να εξασφαλίζει ένα τίμημα ικανό να συμβάλει στον έλεγχο της ανοδικής πορείας του δημόσιου χρέους.

  Η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν χρειάζεται να είναι κρατική, εφόσον ο στοιχηματισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί στρατηγικής σημασίας προνόμιο του κράτους. Από την άλλη πλευρά, το χαμηλό τίμημα με το οποίο πραγματοποιείται η πώληση της ΟΠΑΠ Α.Ε. απομυθοποιεί πλήρως, από δημοσιονομική άποψη, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και εκθέτει την κυβέρνηση Σαμαρά στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

  Πηγή «FreeSunday» -► εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s