Εικόνα

17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθηνών (videos – φωτογραφίες)

 
Το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, η μεγαλύτερη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης, υψώνει τη σημαία της ισότητας, σηκώνει το όπλο της αλληλεγγύης και καλεί για μαζικά, ηχηρά, δυνατά «όχι» στη ρατσιστική βία, «όχι» στην περιστολή των δικαιωμάτων Ελλήνων και Μεταναστών, «όχι» στην απαξίωση της κοινωνίας. Αντλεί τη δύναμη και την ελπίδα του από τους όλο και περισσότερους χώρους και ανθρώπους που αυτοργανώνονται και αντιστέκονται –πολλές φορές με τρόπους ιδιαίτερα αποτελεσματικούς και απολύτως φρέσκους. Απ’ τις εκατοντάδες δομές Αλληλεγγύης που ανθίζουν στις γειτονιές προσφέροντας τροφή, φάρμακα και ενισχυτική διδασκαλία σε όσους έχουν ανάγκη μέχρι τα αυτοδιαχειριστικά εργατικά/εργασιακά εγχειρήματα των τελευταίων χρόνων και από την πανσπερμία των αυτοργανωμένων Στεκιών των Συνοικιών μέχρι τις Λαϊκές Συνελεύσεις και τις Αντιφασιστικές Πρωτοβουλίες που στήνονται καθημερινά κατά τόπους απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα, είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι εκείνοι που δείχνουν αποφασισμένοι να μη συναινέσουν παθητικά στην εδραίωση του τοπίου της μνημονιακής καταστροφής.

 

Φωτογραφίες από τη δεύτερη ημέρα 29.6.2013

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

Διονύσης Τσακνής

 

Δεύτερη ημέρα

3 comments on “17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθηνών (videos – φωτογραφίες)

  1. Ωραία…. επι τη ευκαιρία, ας σταματήσουμε και το να ρωταμε ο ένας τον άλλον αυτο το «από που κατάγεσαι?» γιατι το έχω σιχαθεί….. τα πορτοκαλια και οι πατάτες έχουν τόπο καταγωγής εκει που φύτρωσαν. Αυτη τη μανια να κατάγονται και οι άνθρωποι από κάπου δεν έχω καταφέρει να ερμηνεύσω από που μας προέκυψε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά αμέσως σου βάζουν ταμπελάκι μόλις τους απαντήσεις όπως περιμένουν. Εγώ λοιπόν τους απαντώ οτι ο άνθρωπος κατάγεται (σκέπτεται και λειτουργεί) ή εκ του πονηρού ή εκ του αγαθού.

  2. Διαφωνώ φίλε μου
    Δεν γίνεται να καταργήσουμε κουλτούρα και πολιτισμό ενός τόπου ακόμη και μικροτόπου. Όταν ρωτάς κάποιον από που κατάγεσαι ρωτάς για τα γεγονότα, μουσικές, τέχνες, δεξιότητες που έχουν περάσει στο DNA του.
    Αυτό που είναι λάθος είναι να θεωρούμε έναν τόπο ανώτερο ενός άλλου.

  3. Μπορεί να είναι και έτσι. Πρόσφατα διάβασα οτι μέσω του DNA περνανε μνήμες από γενια σε γενια, έστω και αν δεν τις έχουν βιώσει οι ίδιοι οι απόγονοι. Ομως ότανα οι γονείς και οι παπουδες είναι από 6 διαφορετικά σημεια του ορίζοντα, τι συμπέρασμα να βγαλεις?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s