Η διαφθορά έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κρίση.

friendshipiseverything
Μεγάλο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε από λοβητούρες των ανωτέρων στρωμάτων των δυο παλαιών μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (σίγουρα έφαγαν και οι μικροί τους σύμμαχοι), από ένα σάπιο διαπλεκόμενο σύστημα πολιτικών πρώτης γραμμής και διεφθαρμένων υπαλλήλων, που χάριζε έργα, βούλωνε στόματα, χρηματοδοτούσε συμμάχους, τάιζε χιλιάδες προπαγανδιστές παπαγαλάκια, παραλάμβανε έργα που δεν είχαν τελειώσει ή που ακόμα δεν είχαν καν αρχίσει  και δημιουργούσε μη αναγκαίες φαραωνικές …προμήθειες του αιώνα.

Είμαι σίγουρος ότι όλη αυτή κατάσταση συνεχίζεται στο βαθμό των δυνατοτήτων της οικονομίας μας και σίγουρα θα μάθουμε γι’ αυτά πάλι σε λίγα χρόνια.

Η διαφθορά δεν υπάρχει αυτούσια. Ακολουθεί τις αξίες ζωής και τις επιδιώξεις του πολιτικού και ανώτερου διοικητικού προσωπικού . Το πολιτικό προσωπικό στην νεότερη Ελλάδα και προκειμένου να «κουτσοβολευτεί» ήταν ανέκαθεν ευεπίφορο στις επιρροές των εκάστοτε προστατών. Από τα πρώτα κόμματα (Ρωσικό του Ανδρέα Μεταξά, Αγγλικό του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, Γαλλικό του Ιωάννου Κωλέτη κλπ) έως σήμερα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας βολεύεται στα ξεροκόμματα των προστατών. Προκειμένου να υπάρχει στην πρώτη γραμμή ώστε να συμμετέχει στα ψίχουλα από το μοίρασμα της πίτας, εξυπηρετεί συμφέροντα  που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της χώρας. 

Όλοι σε αυτή τη χώρα γνωρίζουν για σκάνδαλα δισεκατομμυρίων που δεν έχει τιμωρηθεί κανένας ακόμα.  
Το 2004  πληρώσαμε για το C4I,  για ένα σύστημα που ακόμα δεν δουλεύει. Το χειρότερο : Πληρώσαμε για ένα σύστημα που δεν χρειαζόμαστε. Ακόμα χειρότερα : Μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν έπρεπε να κάνει τόσα έξοδα για  Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά η καρδάρα με το μέλι ήταν πρόκληση για όλο αυτό το σκυλολόι 
Έχουμε εξοφλήσει 4 πολεμικά υποβρύχια που δεν τα έχουμε ακόμη παραλάβει ενώ το ένα που μας έστειλαν είναι ζαβό. Έχουμε πληρώσει για οπλικά συστήματα  που δεν έχουν αναλώσιμα και πολεμοφόδια άρα είναι άχρηστα. Έχουμε πληρώσει για αγορές του αιώνα που η χώρα δεν χρειάζονταν. 
Ο Θ. Τσουκάτος παραδέχθηκε δημόσια ότι έλαβε από τη Siemens ένα εκατομμύριο μάρκα τα οποία παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ και κανένας εισαγγελέας δεν έχει αναρωτηθεί για ποιο λόγο η Siemens να δώσει αυτά τα χρήματα στο ΠΑΣΟΚ. 
Τα δικαστήρια της Γερμανίας καταδίκασαν στελέχη της Siemens γιατί καταχράστηκαν τα μισά από αυτά που πλήρωναν για δωροδοκίες στο εδώ πολιτικό και διοικητικό προσωπικό. 
Ιδιωτικοποιούνται κερδοφόροι οργανισμοί του δημοσίου (με σκοπό τάχα μου να βρεθούν χρήματα) και αυτοί που τους αγοράζουν δανείζονται από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με κόστος που παίρνουν δεκάρα δεκάρα από τις τσέπες των μεροκαματιάρηδων.
Ο λαός πληρώνει τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και οι τράπεζες δανείζουν χωρίς να υπάρχει περίπτωση να τους επιστραφούν μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεργολάβους, φίλους και ημετέρους.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βρει τι έγιναν 114.000.000 € την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο Γιωργάκης. Βάζει  ορκωτούς λογιστές και δεν ανακοινώνει το πόρισμά τους. Λες και αυτά δεν είναι χρήματα από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Χειρότερο όμως από όλα αυτά είναι ότι τόσα χρόνια στην εξουσία δεν ανέπτυξαν ισόρροπα την χώρα αλλά απλά εξυπηρετούσαν τις πολιτικές των δυνατών χωρών της ΕΕ. Ξήλωσαν υποδομές, εργοστάσια, καλλιέργειες.
 Έμαθαν τους αγρότες να ζουν με τις επιδοτήσεις, έκαναν την χώρα υπηρέτη. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα έκανε εξαγωγές σε ζάχαρη και τώρα αγοράζει από την Γερμανία, με ότι σημαίνει αυτό από τα εργοστάσια μέχρι την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων.  

Αυτό είναι το «μνημονιακό μπλοκ» που περιλαμβάνει τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα αλλά και όσους τους υποστήριξαν φανερά ή κρυφά. Αυτό έκανε τότε, αυτό κάνει και σήμερα. Δεν ξέρει να διοικεί διαφορετικά. Είναι δε τόσο κολλητικό αυτός ο ιός που όποιος τους πλησιάζει και δουλεύει με την λογική τους γίνεται σαν τα μούτρα τους. Απτό παράδειγμα η ΔΗΜΑΡ που αμέσως στελέχωσε πάμπολες ανώτατες και ανώτερες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.

Συνεπώς είναι αντίνομο να πιστεύουμε ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό που δημιούργησε την κρίση, μπορεί να μας βγάλει απ’ αυτήν.

Γι’ αυτό λέω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ΔΕΝ θα μείνει πολύ καιρό στην εξουσία ΑΝ ΔΕΝ κάνει σε μικρό χρονικό διάστημα πολλά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Ένα από αυτά, είναι και ο έλεγχος και η τιμωρία των ενόχων σε όλες τις περιπτώσεις ανομίας που όλοι συζητάμε καθημερινά ή που όλοι ψιλιαζόμαστε ή που θα βρει ο προσεκτικός έλεγχος που πρέπει να γίνει.

Αυτό κυρίως φοβούνται τα διαπλεκόμενα και κάνουν τόσο σφοδρό πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτό θα είναι ένα θέμα που θα το βάλουν σε άμεση διαπραγμάτευση και πρέπει να είμαστε εκεί όλοι μας, για να πούμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το όχι.

Καναλιώτης

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s