Σημερα στις 8.00 κλείνει η TV, προβάλλεται δημόσια ο «Φασισμός Α.Ε»

%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8210-4[1]

 

Σήμερα το βράδυ στις 8.00 μ.μ οι τηλεοράσεις κλείνουν. Για πρώτη φορά ένα ντοκιμαντέρ προβάλλεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα από δεκάδες κοινωνικούς και συλλογικούς χώρους.

Το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.», των δημιουργών  του Debtocracy και του Catastroika, αποκαλύπτει τους στενούς δεσμούς του πολιτικού συστήματος με τον φασισμό σε κρίσιμες στιγμές. Το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.
Το ενδιαφέρον είναι πως διατίθεται δωρεάν σε όλους από τη διεύθυνση fascism-inc.com ενώ έχουν προγραμματιστεί δεκάδες προβολές, ήδη για την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας, σε ολόκληρη την Ευρώπη. (Στη φωτο υπάρχουν σημειωμένα τα σημεία προβολής του).
Στην Ελλάδα ήδη δεκάδες κοινωνικοί και συλλογικοί χώροι έχουν αναγγείλει την προβολή του Φασισμός Α.Ε στις 8.00 το βράδυ.

Όπως και στα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ το κόστος παραγωγής καλύφθηκε αποκλειστικά από την οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.
Χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε τολμά να σπάσει ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.
Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς όπως ο Ταρίκ Αλί, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους. 

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

 

Πηγή «greektv.com» -► εδώ

 

Η συμμετοχή της Καισαριανής

1959405_604616239629037_1597824833861496017_n[1]

 

 

 

Κλικ για να δείτε την ταινία

 

7 comments on “Σημερα στις 8.00 κλείνει η TV, προβάλλεται δημόσια ο «Φασισμός Α.Ε»

  1. Παράθεμα: Σημερα στις 8.00 κλείνει η TV, προβάλλεται δημόσια ο “Φασισμός Α.Ε” | Κανάλι | Karampas's Blog

  2. Παράθεμα: Σημερα στις 8.00 κλείνει η TV, προβάλλεται δημόσια ο “Φασισμός Α.Ε” | Κανάλι « Ε.ΠΑ.Μ. Αγίας Παρασκευής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s