Η ζωντανή μετάδοση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 

a90efee6e344dfa68c9a0dcfa205b0c8_XL[1]

Του Πάσχου Λαζαρίδη.

Ο τηλεοπτικός μύθος λέει πως η Ζωή Κ. είναι ολίγον παλαβή και μάλλον χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Στην απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» της Προέδρου της Βουλής, πρωτοστάτησαν τις τελευταίες ημέρες ο ευαίσθητος και καλός άνθρωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος που ξεκίνησε το νέο κύκλο υβρεολόγιου και αυριανιστικής στοχοποίησης με το «Ζωής θέλοντος» και φυσικά ο Αλέκος Φλαμπουράρης που επιστράτευσε το Φρόιντ για να ερμηνεύσει τη συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου.

Μετά τον καλό και ευαίσθητο Ευκλείδη και τον πρύτανη της μηχανορραφίας Φλαμπουράρη, τη σκυτάλη πήραν οι αγαπημένοι δημοσιογράφοι του Υπουργείου Επικρατείας. Ενορχηστρωμένα οι αυριανιστές και οι νεοαυριανιστές, έντυπα και ηλεκτρονικά, επιχείρησαν να εμπεδώσουν τον τηλεοπτικό μύθο της ψυχασθενούς Προέδρου της Βουλής. Από τον Κουρή ως τον Μπεκιάρη, οι κατσαρίδες που σιτίζονται στους βόθρους του Μαξίμου, βγήκαν παγανιά.

Πέρα όμως από τους χαρακτηρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως ψυχασθενούς και πυροβολημένης, ποια γεγονότα μπορούν να αποδείξουν τους χαρακτηρισμούς;

Η Πρόεδρος της Βουλής με την πρωτοβουλία της να μεταδώσει ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αλλά και παίρνοντας πάνω της την υπεράσπιση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής τη νύχτα της μεγάλης ντροπής, απέδειξε πού βρίσκεται η αιτία της «ψυχιατρικοποίησής» της.

Βρίσκεται στο γεγονός ότι χρησιμοποίησε κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος για να αποτρέψει τον εξευτελισμό του. Ότι χρησιμοποίησε κάθε άρθρο από τον Κανονισμό της Βουλής για να αποτρέψει το τσαλαπάτημά της.

Όταν οι αριστεροί και δεξιοί πρεζάκηδες των μνημονίων αδημονούν να παραβιάσουν κάθε είδους κανονισμό και δημοκρατική διαδικασία για να υπερψηφίσουν το μνημόνιο ώστε να είναι εντάξει απέναντι στα γερμανικά αφεντικά τους, η Πρόεδρος της Βουλής, αποφάσισε να αντιτάξει τη νομιμότητα. Θύμισε την υποκριτική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα (όταν ήταν αντιμνημονιακός) στη ρήση του Ηλία Ηλιού: «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους τάραξε στη νομιμότητα. Για αυτό και συγκεντρώνει τα πυρά δεξιών και αριστερών μνημονιακών, αυριανιστικών και νεοαυριανιστικών κατσαρίδων.

Η κυβέρνηση αφού διαβεβαίωσε ότι η Βουλή δεν θα χρειαστεί να νομοθετήσει μέσα στον Δεκαπεντάυγουστο, έφερε το τρίτο μνημόνιο στις 13 Αυγούστου, αθετώντας για πολλοστή φορά τη δέσμευσή της. Εζήλωσε την προηγούμενη μνημονιακή παράδοση (την ξεπέρασε κιόλας) να φέρνει πολλές εκατοντάδες σελίδες προς ψήφιση μέσα σε λίγες ώρες, όταν μάλιστα η κάθε σελίδα παραπέμπει σε δεκάδες άλλες νομολογίες και νομοθετήματα. Είναι φυσικώς αδύνατον η Βουλή να ξέρει τι ψήφισε. Αλλά για τον υπερμνημονιακό Αλέξη Τσίπρα αυτό δεν έχει σημασία. Ξέρουν οι δανειστές τι υπαγόρευσαν.

Η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης και μνημονιακής Αριστεράς, υπερέβη τα προηγούμενα των δεξιών μνημονιακών με δύο πολυσέλιδες άσχετες εκπρόθεσμες και καταφανώς παράνομες τροπολογίες. Και έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της, ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι τις γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χαρακτήριζαν σαφώς τις τροπολογίες ως αντισυνταγματικές. Πριν ένα χρόνο, για την Αριστερά οι γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου έθεταν ζήτημα συνταγματικότητας. Σήμερα, για τον παγκαλίζοντα κ. Φίλη οι γνωμοδοτήσεις είναι απλώς γνωμοδοτήσεις, ειδικά όταν αφορούν τις μνημονιακές απαιτήσεις για περαιτέρω μειώσεις συντάξεων: Έλα μωρέ μια μαλακία είναι, σιγά μην ασχοληθούμε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδεικτικά αποχώρησε όταν ανέβηκε στο βήμα η Πρόεδρος της Βουλής. Επιδεικτικά επανήλθε στην αίθουσα όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ. Με αυτή την κίνηση δήλωσε οριστικά και αμετάκλητα ότι προσχώρησε στην παράταξη της αστικής τάξης, μαζί με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε κάθε λέξη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό για να αποτρέψει τον βιασμό της ελληνικής δημοκρατίας.

Η χθεσινή και σημερινή παρουσία της, κάποια στιγμή, όταν σε αυτόν τον τόπο επανέλθει η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία, θα διδάσκεται ως μάχη για την εφαρμογή της ελάχιστης, εναπομείνασας δημοκρατίας.

Η μάχη ήταν άνιση και την έχασε.

Με τη ζωντανή μετάδοση όμως, τόσο των διασκέψεων των προέδρων όσο και της Ολομέλειας, μας έδειξε πεντακάθαρα τον λόγο που ο μνημονιακός συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ επί εβδομάδες την καθύβριζε, την εξόντωνε ηθικά, της υποσχόταν ότι «θα την τελειώσει». Το μνημόνιο και ειδικά το αριστερό μνημόνιο πρέπει να εκτελέσει τη δημοκρατία και όσους την υπερασπίζονται. Η ζωντανή μετάδοση μας το έδειξε πεντακάθαρα.

πηγή antapocrisis.gr -> εδώ

One comment on “Η ζωντανή μετάδοση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  1. Παράθεμα: Η ζωντανή μετάδοση της Ζωής Κωνσταντοπούλου | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s