Δημήτρης Χριστούλας – Ιδιόχειρο Σημείωμα ή Διακήρυξη; (video + φωτογραφίες)

Είστε ηθικοί αυτουργοί κύριοι.

Από το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο άνθρωπος που σήμερα το πρωί αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος, θα καταλάβετε ότι δεν πήρε την απόφασή του εξαιτίας ενός προσωπικού του προβλήματος ή εξαιτίας “άλλων λόγων υγείας” που υπαινίσσονταν σήμερα το πρωί οι παπαγάλοι σας στα ΜΜΕ.

Αυτό που οδήγησε τον άνθρωπο στην απόφασή του είναι η “κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου” που του στέρησε τη δυνατότητα να έχει ένα αξιοπρεπές τέλος.
Βλέπετε… δεν άντεχε να ψάχνει στα σκουπίδια για την τροφή του.
Βλέπετε… κάποιοι έχουν αξιοπρέπεια.

Τους κλέψατε τα λεφτά από τα ταμεία. Τους ληστεύετε καθημερινά και τους οδηγείτε στα σκουπίδια…
Γιατί νομίζετε ότι ο λαός δεν θα αντιδράσει;

Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου είναι ηθικός αυτουργός. Και όλοι οι συνεργάτες τους επίσης. Κόμματα και ΜΜΕ που παπαγαλίζετε το δόγμα της απόλυτης εξαθλίωσης ενός λαού για να κερδίσουν τα αφεντικά σας. Οι αυτοκτονίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Τα κροκοδείλια δάκρυά σας σήμερα μέσα στο κοινοβούλιο, κρατήστε τα για τον εαυτό σας.

Το ΧΩΝΙ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

9 comments on “Δημήτρης Χριστούλας – Ιδιόχειρο Σημείωμα ή Διακήρυξη; (video + φωτογραφίες)

  1. Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στο Σύνταγμα, με την αυτοκτονία του 77χρονου ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του εξαιτίας των χρεών, όλα δείχνουν πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να πηδήξει από μπαλκόνια εξαιτίας της θηλιάς που έχει στο λαιμό της!Στον δήμο Πολεμιδιών στη Λεμεσό, ένας 51χρονος οικογενειάρχης αυτοπυροβολήθηκε στο αυτοκίνητό του λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.Σε σημείωμα που άφησε, αναφέρει ότι δεν είχε άλλη επιλογή, αφού δεν έβρισκε καμιά διέξοδο στα οικονομικά του προβλήματα.Επίσης, απολογήθηκε στους οικείους του για την απόφασή του να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ανέφερε στα παιδιά του πως λόγω της ανεργίας δεν ήταν σε θέση πλέον οικονομικά να τα βοηθήσει για τις σπουδές και την αποκατάστασή τους.

    http://now24.gr/%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80/

  2. Χαμός γίνεται στα social media με το σχόλιο που έκανε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα. «Δεν ξέρουμε αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του» είναι το απόσπασμα της φράσης που εκνεύρισε δεκάδες χρήστες του twitter και του facebook. Δείτε τι ακριβώς είπε ο Πάνος Μπεγλίτης στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

  3. Τι πραγματικά ήταν η αυτοκτονία που συγκλονίζει την Ελλάδα

    Η αυτοκτονία είναι ένα πανανθρώπινο φαινόμενο και οι αιτίες της είναι συνυφασμένες με τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά οφείλονται και σε κοινωνιολογικούς παράγοντες.

    Σύμφωνα με την ψυχιατρική η αυτοκτονική συμπεριφορά ορίζεται ως η συμπεριφορά, κατά την οποία το άτομο προσπαθεί να κάνει κακό στον εαυτό του με σκοπό να τερματίσει τη ζωή του. Περιλαμβάνει τις απόπειρες αυτοκτονίας κατά τις οποίες το άτομο δεν επιτυγχάνει την ολοκλήρωση του στόχου αυτοκαταστροφής του και τις ολοκληρωμένες αυτοκτονίες κατά τις οποίες επιτυγχάνεται ο στόχος αυτοκαταστροφής. Αυτοκτονική συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί σχεδόν σε όλες τις ομάδες ηλικιών.

    Ορισμένες χώρες έχουν υψηλότερη συχνότητα αυτοκτονίας από άλλες.Το κλίμα, ο πολιτισμός και η θρησκεία του κάθε λαού επηρεάζει και τα ποσοστά των αυτοκτονιών.

    Η χώρα μας η Ελλάδα είχε εδώ και χρόνια από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών.Με την εφαρμογή όμως του Μνημονίου και ύστερα αυτό άλλαξε, τα ποσοστά αυξήθηκαν αποδεδειγμένα και σίγουρα αυτό οφείλεται στις πολιτικές του Μνημονίου που επιβάλλονται στους Έλληνες.

    Είναι όμως όλες οι αυτοκτονίες το ίδιο; Γιατί η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε ιδιαίτερα με την χθεσινή αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα και όχι με τις δεκάδες άλλες που συμβαίνουν σε όλη τη χώρα;

    Δεν είναι όλες οι αυτοκτονίες το ίδιο (είναι δυνατόν να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι την αυτοκτονία των Σουλιωτισσών ή το Κούγκι με την αυτοκτονία μιας ερωτικής απογοήτευσης ή την αυτοκτονία λόγω χρεών;)

    και σίγουρα η αυτοκτονία του 77χρονου με βάση το σημείωμα που άφησε ήταν διαφορετική.Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το αυθόρμητο χειροκρότημα των απλών πολιτών τη στιγμή που το ασθενοφόρο έπαιρνε τον 77χρονο από το Σύνταγμα χθες.

    Τι ήταν λοιπόν η χθεσινή αυτοκτονία;

    Σύμφωνα με τον Emile Durkheim η «αυτοκτονία» είναι κοινωνικό φαινόμενο, παρ’ όλο που είναι μία κατ’ εξοχήν ατομική πράξη. Στο διάσημο βιβλίο του με τίτλο Αυτοκτονία, ο Ντιρκέμ αναλύει τις διαφορές των ποσοστών αυτοκτονίας, ανάλογα με το έθνος και ανάλογα με την υποομάδα στο εσωτερικό της Γαλλικής κοινωνίας.

    Η αυτοκτονία του 77χρονου δεν ήταν μια εγωιστική αυτοκτονία, δεν ήταν μια αλτρουιστική αυτοκτονία (σαν τους Ιάπωνες καμικάζι) αλλά ήταν το πιο πιθανό μια Φαταλιστική αυτοκτονία. Αυτός ο τύπος αυτοκτονίας προσιδιάζει σε περιπτώσεις υπερβολικής ρύθμισης της ζωής των ατόμων από τους κοινωνικούς θεσμούς.(βλέπε Μνημόνιο). Μοιραία, λέει ο Ντυρκέμ, στις υπερβολικά αυταρχικές και καταπιεστικές κοινωνίες, όπου δεν υπάρχουν κοινωνικά κινήματα ικανά να επιφέρουν στοιχειώδεις αλλαγές, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προτιμήσουν να αυτοκτονήσουν παρά να ζήσουν σε τέτοιες κοινωνίες.

    Η αυτοκτονία του 77χρονου χθες ήταν μια Ελληνική Αντιμνημονιακή Αυτοκτονία.
    Ήταν μια επαναστατική πράξη και ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

    http://pyrgos-news.blogspot.com

  4. Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

    Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.
    Για κάποιους, για «τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας», σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

    Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

    Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες. Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου «To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία… μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση»΄.

    Έμμυ Χρίστουλα

  5. Το διαφορετικό αυτής της αυτοκτονίας ήταν ότι για πρώτη φορά άκουσα ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουν αυτοκτονήσει επισήμως 1700 άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε επισήμως περίπου δύο (2) αυτοκτονίες την ημέρα. Δεδομένου ότι οι αυτοκτονίες μετά την έλευση της κρίσης λένε ότι αυξήθηκαν κατά 45%, συμπεραίνουμε ότι περίπου 500 εξ αυτών αυτοκτόνησαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Αν δεχτούμε ότι η βαρύτητα της οικονομικής κρίσης οφείλεται στους κωμικούς χειρισμούς των πολιτικών που ανέλαβαν να μας βγάλουν από αυτήν, και οι οποίοι με την πλέον διευρυμένη μέτρηση δεν ξεπερνούν τους 250 (ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΛΑΟΣ + κάτι διάσπαρτοι), αυτό σημαίνει ότι καθένας από αυτούς φέρει την ηθική τουλάχιστον ευθύνη για δύο θανάτους.

    Να τους χαιρόμαστε.

    Σχολίασε ο/η Γ.Μ. | 19:53:46, Απρίλιος 5th, 2012

    (Σχόλιο εδώ –> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_05/04/2012_436558 )

  6. υπάρχουν κ στημένες αυτοκτονίες

    http://www.youtube.com/watch?v=cjpzvGXwqiw ΣΤΗΜ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΦΩΦΩΣ 33ΧΡΟΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 27-4-12 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ
    Ηχητ. Ντοκουμέντα από ΑΤ, στο άκουσμα των οποίων φαίνεται ότι η αυτοκτονία της 33χρονης μητέρας ήταν στημένη. Χαμηλής ποιότητας αρχεία αλλά ακούγονται.

  7. Παράθεμα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ – Πλ.Συντάγματος, 4-4-2012 | «Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !» ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ blog

Σχολιάστε