Μίκης Θεοδωράκης: 1000 τραγούδια για ελεύθερη διάδοση

 

Πηγή Allu Fun Marx

.

«Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1000 τραγούδια από το έργο του, και πρότεινε την δωρεάν διάδοση από χέρι σε χέρι των 50 CD που προέκυψαν. Την πρόταση αυτή την αποδέχτηκε με χαρά ο Μίκης μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ ‘Στην Υγειά Μας’.

Ο Χρήστος, φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός, επεξεργάστηκε και συμπίεσε τα 1000 τραγούδια,φροντίζοντας έτσι ώστε τα 50 CD της αρχικής συλλογής να γίνουν 10 για να χωρέσουν σε μία κασετίνα.
Επιπλέον, απαντώντας στην παρακάτω επιστολή ο Μίκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση των 1000 αυτών τραγουδιών και μέσα από το διαδίκτυο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η δημιουργία ενός νέου blog με τίτλο “Mίκης Θεοδωράκης: 1000 τραγούδια” και υπότιτλο την φράση του Μίκη “Για να φτάσουν τα τραγούδια μου σε κάθε άκρη της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής”. Η φράση αυτή περιέχεται στο μήνυμα που έγραψε ο Μίκης για να συνοδεύει τα 1000 τραγούδια του. Ολόκληρο το μήνυμα μπορείτε να το διαβάσετε στο νέο blog : http://mikis1000songs.blogspot.com , από όπου μπορείτε με την άνεσή σας να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τα 50 CD.«

Allu Fun Marx

 

 

~~~~~~~~~~~~~

Όλα αυτά τα ωραία τα διάβασα στο καινούργιο κείμενο του Allu Fun Marx. Εκτός από τα καταπληκτικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη υπάρχει και κάτι ακόμη που ξεκινάει με αυτήν την κίνηση. Ένας παγκόσμιος συνθέτης ο Μίκης Θεοδωράκης, λέει ότι η μουσική δεν είναι εμπορεύσιμο είδος και πρέπει να μοιράζεται δωρεάν. Αυτό είναι μια πολύ σοβαρή και παγκόσμια θα έλεγα εξέλιξη, που θα διαμορφώσει τα κανάλια και το κύκλωμα διακίνησης της μουσικής στο μέλλον.

4 comments on “Μίκης Θεοδωράκης: 1000 τραγούδια για ελεύθερη διάδοση

  1. @ 1, Press Zita ή Χρήστος : Να μη ξεχνάμε οτι μου χρωστάς το τεύχος της Μισιρλού 🙂 Καλές γιορτές!

    @ 2, Allu . Υπάρχει μια ανοικτή συζήτηση με τον μικρό πολλούς μήνες τώρα, που αυτός υποστηρίζει την πάρα πάνω θέση (για δωρεάν διακίνηση της μουσικής) και εγώ να αναρωτιέμαι πως θα ζήσει ο μουσικός. Ο Μίκης βέβαια δίνει μια απάντηση : σαν πουλί σαν το αηδόνι λέει. Για μια τέτοια στάση χρειάζεται άλλη θεώρηση για τη ζωή και μάλλον να είναι κυρίαρχο άλλο σύστημα αξιών. Αλλιώς μου φαίνεται πολύ σκληρό όλοι οι άλλοι να πηγαίνουν διακοπές ή να στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και ο μουσικός να μην μπορεί. Ο Νικόλας Άσιμος ήταν έτσι, αλλά αν και στο ξεκίνημα ήταν μεγάλο παλικάρι και πολύ δυνατός, τελικά δεν άντεξε.

  2. Μαγκιά του Μίκη που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να διακινούνται ελεύθερα τα τραγούδια του…
    Είναι ίσως απο τους λίγους πρωτοπόρους Έλληνες μουσικοσυνθέτες

    Αφιερωμένο σε όλους της αγάπης αίματα….
    Να περνάς καλά Καναλιώτη

Σχολιάστε