Ship to Gaza : Συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 28/5 ώρα 7μ.μ

  Τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα» κατευθύνονται στο σημείο συνάντησης με τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας, πλέοντας στα ανατολικά της Μεσογείου. Το κράτος του Ισραήλ δηλώνει ανοιχτά ότι θα επιτεθεί στα πλοία. Εν όψει της συνάντησης των πλοίων με το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 28/5 ώρα 7μ.μ. προκειμένου να:

  • διατρανώσουμε την οργή μας ενάντια στις απειλές του ισραηλινού κράτους
  • εκφράσουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που βρίσκονται στα πλοία
  • ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους χιλιάδες πολίτες από όλον τον κόσμο ώστε τα πλοία να φτάσουν στον προορισμό τους και να σπάσουν την πολιορκία την Γάζας

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης που μάχεται για την ανεξαρτησία και ελευθερία του.

Να σπάσει τώρα η πολιορκία της Γάζας.     

4 comments on “Ship to Gaza : Συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 28/5 ώρα 7μ.μ

  1. Πρώτα το «Ελεύθερη Μεσόγειος» έβαλε πλώρη για το σημείο συνάντησης του στόλου!

    Εχθές τα πλοία έπιασαν Ρόδο, πρώτα η Σφενδόνη το απόγευμα και αργά το βράδυ το εμπορικό μας,η «Ελεύθερη Μεσόγειος». Μετά απο μία ολιγόωρη στάση για ξεκούραση και τον απαραίτητο ανεφοδιασμό, λίγο πριν τις 8 το πρωί η «Ελεύθερη Μεσόγειος» συνέχισε το ταξίδι της για το σημείο συνάντησης! Το επιβατηγό αναμένεται να καθυστερήσει,καθώς οι ταχύτητες των δύο πλοίων έχουν μεγάλη διαφορά και πολύ εύκολα μπορεί να προλάβει το βαρύ φορτηγό.

    Υπολογίζουμε ότι θα φτάσει στο σημείο συνάντησης αύριο το απόγευμα, όπου θα συναντηθούν όλα τα πλοία που θα απαρτίζουν τον Στόλο της Ελευθερίας,μέσα σε ενθουσιώδες αναμένεται κλίμα.Απο το σημείο συνάντησης όλα μαζί θα κινηθούν προς την αποκλεισμένη Γάζα για να σπάσουν την πολιορκία. Οι απειλές των Σιωνιστών δεν μας φοβίζουν!

  2. Ανταπόκριση από το Mavi Marmara.

    https://i0.wp.com/1.bp.blogspot.com/_4dhO14iPY9o/S_-7ncY8QOI/AAAAAAAABvU/iSJe2EGIztg/s1600/Mavi+Marmara2.jpg

    Ανταπόκριση από τον εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», Δ. Πλειώνη,
    από το Τούρκικο υπερσύγχρονο πλοίο Mavi Marmara.

    Πλέουμε προς το σημείο συνάντησης στο οποίο θα φτάσουμε κατά τις 15:00 με 16:00 ώρα Ελλάδος.
    Το καράβι μεταφέρει 518 άτομα και αυτή την στιγμή είμαι ο μοναδικός Έλληνας πάνω στο πλοίο.
    Μαζί με τους Τούρκους (346 άτομα) υπάρχουν και άλλες εθνικότητες από 30 άλλες χώρες.
    Να σημειωθεί η εξαιρετική οργάνωση του πλοίου, και η τεχνολογία που το συνοδεύει, αφού χαρακτηριστικά το press room και μόνο διαθέτει 18 υπολογιστές με ελεύθερη χρήση του
    internet για τους συνολικά 60 Δημοσιογράφους του καραβιού.
    Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

    Δημ. Πλειώνης.

  3. Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα μετά από παρέμβαση του Θ. Δρίτσα σχετικά με το θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δρούτσας, μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα, σχετικά με το θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής που ξεκίνησε με πλοία από την Ελλάδα προς τη Γάζα, έκανε την ακόλουθη δήλωση, η οποία καταχωρήθηκε στα πρακτικά της Επιτροπής:

    «Σε ό,τι αφορά στο θέμα της Γάζας, γνωρίζω ότι έχετε στείλει και νέα επιστολή στον Πρωθυπουργό για αυτό το θέμα. Θα υπάρξει άμεση απάντηση, απλώς να σας πω κι εγώ από τη δική μου την πλευρά μια πρώτη αντίδραση, ότι βεβαίως κάθε νόμιμη δραστηριότητα μη κοινοτικών οργανώσεων πρέπει να είναι ελεύθερη, αυτό είναι μια αρχή στην οποία πιστεύουμε, από την άλλη βεβαίως, πρέπει ο καθένας να γνωρίζει τους κινδύνους και τα ρίσκα οποιασδήποτε πρωτοβουλίας. Θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε επιστήσει την προσοχή σε όλους τους επιβαίνοντες, από ελληνικής πλευράς, για τους κινδύνους ασφαλείας αυτής της πρωτοβουλίας, από την άλλη πλευρά όμως, να το πω και αυτό με απόλυτο τρόπο και να είστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση του Υπουργείου Εξωτερικών έχει προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα και βήματα, ώστε η ασφάλεια να μπορεί να εγγυηθεί. Έχουμε προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και επαφές. Να σας πω ότι και εγώ ο ίδιος είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, τον κύριο Εχούντ Μπαράκ, πάνω σε αυτό το θέμα. Να είστε σίγουροι ότι ελληνική Κυβέρνηση, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί βέβαια σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια, όσο βεβαίως αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί. Η θέση της Ελλάδας απέναντι στο παλαιστινιακό είναι σαφέστατη, δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια πάνω σε αυτό και έχουμε εκφράσει με όλους τους τόνους, ακριβώς, αυτή τη θέση μας. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Επιτροπή και όλα τα μέλη για αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο. Βεβαίως πάντα στην διάθεσή σας για περαιτέρω συζήτηση και για άλλα θέματα.»

  4. Βίντεο απο την χθεσινή συγκέντρωση στη Πρεσβεία του Ισραήλ

    Αν τα πλοία εμποδιστούν απο το πολεμικό ναυτικό των Σιωνιστών, θα υπάρξει και άλλη συγκέντρωση.

Σχολιάστε