Στις 2 Αυγούστου του 2009 «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφόρησε με τίτλο «Κραχ και κάλπες», στηριζόμενο σε ανεπίσημες αναφορές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου ότι το έλλειμμα του Δημοσίου κινείται στη ζώνη του 8% του ΑΕΠ με τάσεις διεύρυνσης.
Έχοντας αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή του ο κ. Καραμανλής προχώρησε στην προκήρυξη των εκλογών και, έχοντας την πεποίθηση ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ, ανήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το πάγωμα μισθών και τα μέτρα περικοπής των δαπανών.
Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ο κ. Προβόπουλος επισκέφθηκε στην οδό Ιπποκράτους τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και υποψήφιο πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στον οποίο μετέδωσε περίπου τα ίδια. Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία της κυρίας Λούκας Κατσέλη και του σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επανέλαβε τις εκτιμήσεις του για το έλλειμμα, επισημαίνοντας ότι επικρατούν τάσεις διεύρυνσης των ελλειμμάτων, οι οποίες μπορούν να τα ανεβάσουν και στο 10% του ΑΕΠ, ακόμη και αν ληφθούν έκτακτα μέτρα μετά τις εκλογές. Επίσης ότι το χρέος ήταν στο 108% του ΑΕΠ και ανερχότανε σε 280 δις ευρώ.
Πριν τις εκλογές ο κ. Παπανδρέου πηγαίνει και βρίσκει τους Τρισέ, Μπαρόζο, Αλμούνια και άλλους παράγοντες της Ευρώπης. Τους αναφέρει την προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Του υπόσχονται ότι μετά τις ελληνικές εκλογές θα προσπαθήσουν να το επιλύσουν στους κόλπους της ΕΕ.
Ο κ. Παπανδρέου «κάνει» τον χαζό και προεκλογικά αρχίζει τα «Λεφτά υπάρχουν». Δεν λέει τίποτα για χρεοκοπία και δεν αφήνει προεκλογικά να αναδειχθεί το πρόβλημα. Ο κόσμος τον ψηφίζει γιατί από τις προεκλογικές του υποσχέσεις φαίνεται ότι θα ανακατανείμει τα λεφτά, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν όπως έλεγε, προς όφελος των φτωχών.
Στην προεκλογική συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 γνωρίζοντας την κατάσταση της οικονομίας εξαγγέλλει
.
…
Στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσο σχέδιο 100 ημερών, για τη στήριξη και την αναθέρμανση της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.
Και ψηφίζουμε πέντε σχετικά νομοσχέδια, με στόχο να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή. Να δώσουμε ζωή στην οικονομία.
Νομοσχέδια, για το εισόδημα και τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας, τη ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία, την προστασία των δανειοληπτών και το χτύπημα της ακρίβειας, την επιχειρηματικότητα και τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Και βεβαίως, για να σταματήσουμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα για τον εργαζόμενο και το μισθωτό.
…
.
Στην ίδια συνέντευξη, σε ερώτηση του κ. Παπαχρήστου ξαναλέει ότι λεφτά υπάρχουν.
.
Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ («ΤΑ ΝΕΑ»): Κύριε Πρόεδρε, παρουσιάσατε χθες την πρότασή σας για διέξοδο της χώρας από την κρίση και πρέπει ίσως να παραδεχτεί κανείς ότι ήταν μια ολοκληρωμένη πρόταση.
Εσείς ο ίδιος μας είπατε: «Ιδού πού θα πάνε τα λεφτά», αλλά δεν μας είπατε πού θα τα βρείτε τα λεφτά. Διότι προφανώς δεν αρκεί για την υλοποίηση αυτής της πρότασης, ούτε ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ούτε βεβαίως η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Θέλω να σας ρωτήσω ευθέως: θα επιβάλλετε έκτακτη φορολογία; Θα επιβάλλετε φόρους για μεγάλα εισοδήματα; Θα προχωρήσετε σε διεθνή δανεισμό; Και θέλω εδώ, να σας ρωτήσω διότι πραγματικά μένω με αυτή την απορία, μήπως τελικά επιλέγετε να γίνετε ευχάριστος και όχι όπως επιβάλλουν οι συνθήκες, δυσάρεστος;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση αυτή ήταν δυσάρεστη για την Ελλάδα, αλλά πολύ ευχάριστη για κάποιους λίγους, «ημέτερους» και ισχυρούς. Εγώ θα είμαι σωστός, αποτελεσματικός και δίκαιος.
Όταν λέω «σωστός, αποτελεσματικός και δίκαιος» σημαίνει ότι ναι, θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με πρακτικές και αντιλήψεις τού παρελθόντος. Μία από αυτές, για την οποία σιωπά η κυβέρνηση, δεν είναι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά. Γιατί λεφτά υπάρχουν.
Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες, πελατειακής φύσης. Σας δίνω παραδείγματα: υπάρχουν σπατάλες όταν έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους. Σας λέω ένα μικρό παράδειγμα: εάν εισπράξουμε ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα.
Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δις. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δις ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους. Έχουμε πάνω από 400 Επιτροπές, τις οποίες δημιούργησε τα τελευταία χρόνια αυτή η κυβέρνηση, που κάποιοι υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουν κοστίσει στον Ελληνικό λαό 2 δις ευρώ. Υπάρχουν διάφοροι κομματικοί παράγοντες που παίρνουν μισθούς, σε διάφορες Επιτροπές, όπου δεν έχουν καμία, μα καμία δουλειά. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις, όταν μας μιλάει η κυβέρνηση για πάγωμα των προσλήψεων. Δείγμα αναξιοπιστίας και υποκρισίας.
Άρα, λοιπόν, το ένα σκέλος είναι να σταματήσουμε αυτές τις σπατάλες. Και εκεί, πρέπει να συγκρουστούμε και με συμφέροντα, όπως παραδείγματος χάριν με τα Νοσοκομεία, για την ακρίβεια, με τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τα Νοσοκομεία. Από 1 δις χρέη, 6 δις χρέη έχουν τα Νοσοκομεία.
Ο ΟΟΣΑ έχει ονομάσει τα Νοσοκομεία μας «άνδρο διαφθοράς». Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέει ότι «λειτουργούν με 30% άνω του κόστους», από ό,τι θα χρειαζόταν τα δικά μας νοσοκομεία.
Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα. Έχουμε προτείνει, χθες το ανέλυσα, ένα φορολογικό σύστημα, που είναι κατ’ αρχήν δίκαιο και θα μας φέρει περισσότερα έσοδα. Με τη δέσμευση, όχι νέα βάρη στη μεσαία τάξη και στους χαμηλόμισθους. Ναι, θα πληρώσουν οι πλουσιότεροι, που έχουν φοροδοτική ικανότητα, με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουμε αναπτύξει.
Πιστεύω ότι, με αυτές τις δύο πλευρές, έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα και, πρόγραμμα που αποδεικνύει ότι είμαστε και σωστοί, και αποτελεσματικοί, και δίκαιοι.
.
Σε επόμενη ερώτηση του κ. Μακρυγιάννη λέει για τις συζητήσεις του με τους Μπαρόζο, Αλμούνια, Τρισέ κλπ.
.
Γ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»): Κύριε Πρόεδρε, παραλαμβάνετε μια οικονομία με έλλειμμα κοντά στο 8% και με ένα χρέος που φτάνει το 108% του ΑΕΠ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν πιέζει εδώ και καιρό για ένα σκληρό πρόγραμμα διετούς διάρκειας, ώστε να προσαρμοστεί η ελληνική οικονομία.
Και επειδή τις αποφάσεις δεν τις παίρνουμε μόνοι μας, θα ήθελα να μου πείτε τι θα πείτε αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αν θα κάνετε κι εσείς απογραφή, ώστε να ξέρετε τι παραλαμβάνετε στην ελληνική οικονομία. Ευχαριστώ.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ’ όλα, θα πούμε όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Απογραφή, σαν αυτή που έκανε η Νέα Δημοκρατία, ποτέ. Γιατί εμείς θα προστατεύσουμε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας.
Γιατί ένα κεφάλαιο το οποίο έχουμε χάσει, ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο έχουμε χάσει, ένα άυλο κεφάλαιο αν θέλετε, αλλά πολύ σημαντικό για κάθε χώρα, για κάθε εταιρεία, για κάθε πρόσωπο, είναι αυτό της αξιοπιστίας. Άλλος ο λόγος σου όταν πας και διαπραγματεύεσαι με αξιοπιστία, άλλος ο λόγος σου 6 χρόνια μετά, που λες τα ίδια και τα ίδια και δεν κάνεις τίποτα.
Η δεύτερη φορά που μπήκαμε σε επιτήρηση, δεν ήταν μετά τη διεθνή κρίση, ήταν λόγω των προβλημάτων προ της κρίσης. Δύο φορές επί Νέας Δημοκρατίας. Εμείς θα πούμε την αλήθεια.
Δεύτερον. Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο, έχω ήδη μιλήσει από χθες. Εμείς προετοιμαζόμαστε. Έχω πάει στον Τρισέ, έχω πάει στον Μπαρόζο, έχω μιλήσει με τον Αλμούνια, έχω μιλήσει με πολλούς άλλους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα, το οποίο εμείς καταθέσαμε, είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και αξιόπιστο.
Και τρίτον, εμείς θα διαπραγματευτούμε σκληρά για το συμφέρον του τόπου, κάτι που ποτέ δεν έκανε αυτή η κυβέρνηση. Και ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε, το έχουμε αποδείξει και θα το καταφέρουμε.
.
Από όλα αυτά (και άλλα πολλά) είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Παπανδρέου υπέκλεψε την ψήφο με ψέματα, υποσχόμενος πράγματα που γνώριζε ότι δεν θα τα έκανε και ως εκ τούτου η κυβέρνησή του δεν είναι μια νόμιμη κυβέρνηση που βγήκε με δημοκρατικές διαδικασίες αστικού τύπου.
Επίσης αυτή η διαπίστωση εξηγεί το άγριο κτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ. Έτσι εξηγούνται οι τόσες προφυλακίσεις διαδηλωτών και η μαζικές συλλήψεις «τρομοκρατών». Μάλιστα η ανακοίνωση των αντιλαϊκών μέτρων τύχαινε πάντα να γίνετε μια ημέρα μετά την ημέρα που θα έβρισκαν μια «γιάφκα» ή θα έπιαναν ένα πολύ «επικίνδυνο τρομοκράτη», όλως τυχαίως βέβαια, με τα συνένοχα ΜΜΕ να έχουν στρέψει την προσοχή του κόσμου στο δευτερεύον.
.
Επίσης ο λανθασμένος τρόπος που διαχειρίστηκε την κρίση («Τιτανικός», «δεν υπάρχει σάλιο» κλπ), οδήγησε τα επιτόκια δανεισμού σε ύψη που ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί. Αποτέλεσμα το ΔΝΤ. Για έναν παράξενο λόγο όλη την ώρα μονολογούσε συνέχεια αυτά τα αρχικά «ΔΝΤ», μέχρι που κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να σκεφτεί οτι αυτός ήταν ο τελικός σκοπός του, αυτό στην πραγματικότητα ήθελε, περισσότερο από ότιδήποτε άλλο.
.
Αυτήν την κυβέρνηση δεν την έχει εξουσιοδοτήσει κανένας να διαπραγματεύεται την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας με κανέναν, έστω και λίγο, όπως λέει.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!
Η έλλειψη νομιμότητας είναι παρανομία (illegality) και αυτό στην αστική δημοκρατία επιφέρει ποινές δικαστηρίων (sentences).
.
Για αυτόν που έχει πρόβλημα με τα Ελληνικά και θέλει να το διαβάσει στα Αγγλικά ας κάνει κλίκ —> εδώ
.
.
Σχετικά άρθρα
Το Βήμα : Κραχ και κάλπες
Κανάλι : Η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτή την πολιτική!!!
Κανάλι : Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου
Κανάλι : Λεφτά υπάρχουν!!!
Κανάλι : Η Αθήνα υπό κατοχή!!!
.